10 Mart 2018 Cumartesi

Feghouli konusunda rakamlar ve performans farklı şeyler söylüyor


Feghouli konusunda rakamlar ve performans farklı şeyler söylüyor. Gol / asist noktasında kariyerinin en iyi sezonunu yaşıyor. Üstelik bunu da ligde ve kupada çıktığı 22 maçta başardı ki sezon henüz bitmiş değil. Galatasaray formasıyla 22 maçta 6 gol 8 asisti var, her 105 dakikada bir de skora katkı yapıyor.

2014 - 2015 sezonunda Valencia formasıyla 33 maçta 6 gol 5 asisti vardı ve tabela noktasında en iyi sezonu buydu. O dönemler Feghouli'yi transfer etmek hayaldi mesela, büyük bir piyasası vardı. Teknik ve daha önemlisi hızlı bir futbolcuydu. Hızı belki de en önemli özelliği dahi olabilirdi. Gol / asist noktasına takılmamak lazım, Arda Turan'ın Atletico Madrid performansları da böyledir ama oynadığı futbolu hatırlarsınız. Feghouli de o ayardaydı ve gerek sağ tarafta, gerek forvetin arkasında iyi bir görüntü sergiledi.

Feghouli henüz 28 yaşında, belki de en iyi olmasını beklediğiniz zamanlar. Valencia'dan sorunlu ayrıldı, daha doğrusu sözleşmesini sonlandırarak ayrılmayı bekledi. West Ham kariyeri ise hayal kırıklığı oldu ve bu da futbolunu biraz olsun geriye attı. Sezon başında yaşadığı sakatlıkla da hazırlık kampı yaşayamadı derken hala tam anlamıyla kendine gelebilmiş değil.

Buna rağmen böyle bir katkı sergileyebiliyor. Devamlılığı şu aşamada sorun, maçın genelinde aynı etkiyi gösteremiyor. Kaybettiği özelliği ise hızı, bazı anlar geliyor ki top dahi süremez noktada. Yine de tekniğiyle iş görüyor ve farkını ortaya koyuyor. Büyük bir futbol aklı olduğunu düşünüyorum. Özel futbolcu, size tek başına maç kazandırabilir. Devamlılığını sağlasa pozisyonu için zaten ligin en iyisi olacak.

Beklenen performansı bu olmasa da vazgeçemeyiz. Belhanda adına da bu geçerli, şampiyonluk yolunda kazanmak zorunda olduğumuz isimler. Feghouli'yi gerçek anlamda ancak yeni sezonda izleyebiliriz. Hazırlık kampı gerçekten çok önemli, fark ettiriyor. Onu kötülemekten, şimdiden sezon sonunu planlamaktan vazgeçmek gerekiyor. Şu verdiği etkiyi gösterebilecek 2. bir Galatasaraylı yok, en azından o pozisyonda.

19 yorum:

  1. İyi vır oyuncu ki yeni dönemde çok da transfer yapamayacağımızı düşünürsek elde tutulmalı potansiyeli de yüksek bir oyuncu ama o potansiyele henüz ulaşamadı. Zaten ulaşan veya yaklaşan Gomis oluyor Türkiye'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklife bakar, bu herkes için geçerli. Feghouli yetenek anlamında uçuk bir isim, iyi hale döndürürsek ülkenin en iyisi olacak zaten.

      Sil
    2. Teklif konusunda haklisin iyi bir teklifle satilmayacak oyuncu yok artik ama Feghouli'ye en iyi olduğu Valencia zamanında bile bonservis veren olmadı. Sadece biz verdik... Malum burası da Türkiye

      Sil
    3. Bilgin yanlış. Bonservis veren oldu, Valencia satmadı. O da ayrılmayı göze aldı, sözleşmesinin bitmesini bekledi. Aksine ciddi rakamlar konuşuldu ama Valencia yanaşmadı.

      Sil
  2. Ben gerçekten çok şaşırıyorum Feghouli'nin hızını bu kadar kaybetmesine, tam yaşında halbuki hatta geçen Valencia da ki maçlarına baktım oldukça fit görünüyor bizde ki görüntüsü pek öyle değil biraz kilosu fazla bu sebeple hız ve tempo kaybı yaşadığını düşünüyorum. Skora katkı noktasında sorun yok gerçekten ama oyun içinde sürekli kayboluyor ve mental olarak da bana sorarsan Belhanda'dan pek farkı yok. Kadıköy'de kırmızı kart görme ihtimali en az Belhanda kadar yüksek malesef. Fatih Hocam ın elinde bir kamp görürse çok daha iyi duruma gelebilir nitekim oyun aklı çok yüksek.

    YanıtlaSil
  3. kalitesi tartışılmaz bi kere bunu bi koyalım. problem ne kadarını sahaya yansıtıyor? bence çok azını. 8 asist yapmış. yahu karabük e 5 asist yapsan ne olur..
    hiçbir rakip takımın "eyvah bu adamı nasıl tutacağız" dediğini sanmıyorum. feghouli rakibi parçalamıyor. idare ediyor!
    dön dolaş aynı yere varıyoruz. yaz kampı yemezsen böyle olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 asist diyelim :) Onu kenara bırak, rakamlar yine çok iyi. Hatta damga vurduğu bir dönem de var, istikrarlı yükseldiği.

      Sil
  4. Biraz radikal bir düşünce olacak ama ben sene sonunda iyi bir teklife gönderilmeli diyenlerdenim. 28 yaşındaki bir oyuncunun fazla kilo ile oynaması bu kadar yavaş kalıyor olmasını yadırgıyorum. Rakamlara pek inananlardan değilim. evet kaliteli bir ayak, evet yetenekli bir oyuncu ancak özellikle dişli rakiplere karşı bir BRUMA veya KEWELL ya da KEİTA etkisinde değil. Sanki yerini bulamamış gibi oynuyor. Yerine kimi alırız bilinmez ama "Sattığın kadar al" cezası gelirse gözden çıkarılmayacak oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8-9 milyona gönderme imkanı bulursak bence de satılır, ha ama yaz kampı görürse ne olur bilemem. Bir yandan da bu yaz kampı öncesinde de sakatlanabileceği ihtimali de varken bence de gönderelim.
      Piyasada çareler tükenmez.

      Sil
    2. Teklife bakar o iş ve herkes için geçerli olur..

      Sil
  5. Feghouli performans olarak top noktada olmayabilir ama şu hali bile türkiye ligi için yeter de artar.Önümüzdeki sezon, sezon başı kampını yedikten sonra Fatih Hoca faktörüyle beraber mutlaka performansı daha da yükselecektir.Şampiyonlar ligi faktörüyle beraber çok farklı bir feghouli görebiliriz. Ben potansiyeli olan, kaliteli ayaklarımızı (Belhanda, Feghouli, Rodrigez, Serdar aziz ) gibi Şampiyonlar ligi oynamadan kesinliklesatma taraftarı değilim! Cenk örneği önümüzdeyken bu büyük birhata olur.Bu futbolculardan önce elimizde işe yaramayan bir sürü maliyetli futbolcu var bunlardan kurtulsak yeter! Ayrıca bu mali tablo ve başımızda türk yöneticiler varken feghouli yi, Belhanda yı satalım yerine daha ucuz ve kaliteli futbolcular alırız önermesi büyük risk tir!!! Keita'yı satıp yerini serdar özkan'la dolduran ya da Burak yılmazı satıp geri kalan sezonu Umut bulut la bitiren bir becerisizlik ve günü kurtarma zihniyeti hala mevcut! Mbia boşta zaten , emre akbaba ya karşı sinan gümüş ve bir futbolcu verilebilir el altından da ince bir ücret verirsiniz o transfer biter! Eren in 3-4 milyon euroluk piyasası var onu da verip potansiyelli genç bir forvet alınabilir ya da kiralanabilir! Zaten bu takıma 3 en fazla 4 takviye yeter! Önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi oynarsak takımın kalitesini düşürmenin hiç manası yok bu takım CL de iş yapar yeter ki akıllı bir transfer politikası sürdürelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten yetiyor da, oyun aklı o kadar yüksek ki hücumdaki iştahın en önemli unsurlarından. Ön alan baskısına kadar..

      Sil
  6. Bir oyuncunun sezon başı hazırlık kampı geçirmesi gerçekten çok önemli. O yüzden transfer sürecinde bazen rakamı biraz daha düşürmek için çok kıymetli zamanları boşa harcıyoruz. Feghouli konusunda belki sorun bizde değil,kulübüyle arasındaydı ama neticede çok önemli zamanları kaybetti.
    Gelecek yıl iyi bir hazırlık süreci geçirirse bu ligi gerçekten sallayacağını düşünüyorum .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık yaşadı, Temmuz ayının da başlarıydı. Hazırlık maçları oynuyordu yoksa, sorun yoktu.

      Sil
  7. Konu dışı ama fb maçı öncesi kart sınırındaki oyuncular konya maçında oynatılmabilir deniyor.E ozaman madem oynamayacaklardı son maçta sarı kart görüp oynamaması mantıklı değilmiydi enazından sıfırlanacaktı.fb maçından sonraki maçlardan hepsi çetin geçecek fb ye oynasalar illaki birisinde cezalı olacaklar.iyi planlama olmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklıydı ama nedense uyuduk. En mantıklı olanı bu isimleri Karabük maçına cezalı yapmaktı.

      Sil
  8. Devamlılığı sağlasa, o bildiğimiz Feghouli performansına ulaşsa kendi mevkisinin değil ligin en iyi futbolcusu deriz onun için

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir