17 Mart 2018 Cumartesi

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray, kazanmaya en yaklaştığımız Saraçoğlu deplasmanı


Sakin kalmak gerekiyordu, bunu başardık. 2. yarıda boş alanları fazlasıyla bulacaktık, o da geldi. Rakip cezası içinde de gayet kalabalıktık ve pozisyonlar geldi. 2. yarıda kanatları iyi kullandığımızı düşünüyorum, ilk yarının aksine Nagatomo ve Linnes etkilerini hissettirdi. Klişe bir yorum olacak ama bitiremedik, olmuyor. Saraçoğlu'nda kazanmak anlamında ancak bu kadar pozisyon bulursun. Maçta belki sakin kaldık da bitirme noktasında bambaşka şeyler oluyor. Kimi de bunu futbolla açıklayamıyor, o da haklı.

Fatih Terim klasiğidir, kendi oyunumuzu oynadık. Maç içinde de hamleler hücum noktasında, kazanmak için yapılabilecek her şeyi yaptık. Kaybedebilirsin de, pozisyonlar verdin ama kazanmaya çok daha yakın olan taraf bizdik. İlk yarıdaki görüntünün üzerine 2. yarıda çok daha etkili olduğumuzu söyleyebilirim. İlk yarıda 35 - 45 arasında Fenerbahçe'nin baskı kurduğu anlar var, 2. yarıda böyle bir baskı oluşmadı. Oyunun koş koş halini aldığı anlar var ki pozisyonlar karşılıklı geldi. Bu noktada Volkan klasik derbi modunu açtı, Muslera da şampiyonluk modunu.

Fenerbahçe'nin Başakşehir karşısında oynadığı futbol onlar adına doğru olandı. Sevilmese de bu tarz maçlara sonuca giden bir futbol. Galatasaray karşısında o oyunla taraftarı memnun etmek mümkün olmadığı için Mehmet Ekici / Soldado hamleleri geldi. Hafta boyunca da konuşuluyordu ve bunun Galatasaray'ın avantajına olduğunu düşünüyordum. Fernandao'nun oyuna girdikten sonraki etkisini izlediniz, Galatasaray savunmasını yıpratma noktasında önemliydi. Kanatta ise Alper Potuk sonrası bir hareketlenme yaşadılar, Valbuena'yla da aynı etki gösterildi. İlk 11'lerine bakınca iş tamamen Guiliano'ya bakıyordu, o da sahanın kayıp ismi olunca tıkandıkları anlar çok.

Maça sakin başladık, topu da ağırlıklı olarak Fenerbahçe'ye verdik. Pas ve topa sahip olma yüzdemiz sezonun en düşük oranları olabilir ama Saraçoğlu deplasmanında da en çok şut atan takım olduk. Bu iyi bir plan, Fenerbahçe'nin mevcut 11'inde oyuna hükmetmesi zor. Mehmet Ekici tercihleri bu yüzden olsa da kanat oyuncusu değil, Guiliano ise oyun kurucudan ziyade forvet özellikli. Hızlı oyuncularımız var, kontra bizim için güçlü silahtı. Garry Rodrigues kanadını ağırlıklı olarak kullanmamak hata oldu, sağ taraftan biraz daha gelmeye çalıştık. Yine de top Gomis'le bir şekilde buluştu ve kaçan pozisyonlar var. 35 - 45 arası ise baskı yedik, maç için Galatasaray'ın kötü olduğu tek an.


2. yarıda ise açık alanları sıklıkla bulacaktık ki bulduk. Garry Rodrigues'i de hatırladık bu sefer, kanadını etkili kullandık. Aynı şekilde Nagatomo ve Linnes de hücumda etki etmeye başladı. İlk yarıda Dirar'ın Nagatomo'ya karşı üstünlüğü vardı mesela, 2. yarıda ise Nagatomo belki de maçın adamı olduğu futbolu oynadı. Böylelikle pozisyonlar daha da sıklaştı, kazanacak ortamı oluşturduk. Fernando'nun çıkıp Donk'un oyuna girdiği 5 dakikalık dönemde bocalamış olsak da toparladık, Donk'un da iyi oyun çıkardığını düşünüyorum.

Belhanda / Feghouli mücadele içinde var olsalar da hücum için farklı şeyler bekliyor insan. Belhanda'nın bu anlamda hiç sorumluluk almadı, Feghouli ise ondan daha etkili görünse de sürükleyen isim değil. Tolga Ciğerci / Sinan Gümüş hamleleri de olumlu yansıdı, Tolga Ciğerci'yle orta sahayı ele geçirdik mesela. Sinan Gümüş de hücum anlamında Galatasaray'ı sürükleyen isimdi. O dönem iş biraz daha koş koşa döndü, rakibin de pozisyonları var, özellikle Fernandao sonrası Maicon'u da ezmeye başladılar ama Galatasaray'ın buldukları daha öne çıkıyor. 90+2'de Tolga Ciğerci'nin kaçırdığı gibi, daha neyi atacağız ki.

Böyle bir maçın ardından beraberlik üzdü, Baros'un direği dahil kazanmaya en yaklaştığımız Saraçoğlu deplasmanıydı. Yine de kaybetmemek mühimdi, ayrıca bu oyunun da 8'de 8 yapabilecek kalitede olduğunu düşünüyorum. Fernando'nun dönüşü net etki etti, neyse ki ciddi bir durumu yok. Taşlar yerine daha iyi oturuyor ve kendi sahamızda Beşiktaş / Başakşehir maçlarını geçeceğimizi düşünüyorum. Diğer deplasmanlarda da bu oyun fazlasıyla yeterli olacaktık, çünkü bulduğumuzu orada bitireceğiz. Burada olmuyor, nedenini ben de bilmiyorum.

46 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ben Belhanda'nın hücumda alması gereken sorumluluktayım. Bunda eksik gördüğüm için eleştirdim. Yoksa işin mücadele noktasında yine vardı, kötü de bir maç geçirmedi.

      Sil
  2. Sezonun en sert virajindan savrulmadan yola tutunduk..Hep yazdik TARAFTAR gücünü ateslemeliyiz diye evet mesaleler yandi, sesimiz daha da yukselmeli ki bjk ve mbfk ayaklari titreyerek gelsin seyrantepeye...Terim bunun farkinda, hamleleri de bu yonde, nerede kalmistik sozunden itibaren sistemli birseyler yürütülüyor, gayet yerinde buluyorum...Serdar cok savruktu eller kollar yine durmadi,icerde ki derbilerde hakemlere bu firsati vermemeli ikaz edilmeli..Geri sayıma basladigimiz anlar artik, kayipsiz gectigimiz her haftadan gücümüz katlanarak cikacagiz..Hadi şu cehennemi biraz daha ısıtalım, önemli misafirler gelecek,üşümesinler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maiconu da gördük keşke ona da birşeyler söyleseymişsin ama olsun serdarın 10 hamlesinde dokuzu doğru dur bir tanesi yanlıştır ama siz o yanlışı söylersiniz o 9 doğruyu değil,maiconun ikram ettiği ilk yarıda ki pozisyon,2.yarı da fernandaoya karşı ezilmesi falan bunlara sesiniz çıkmaz ama olsun böyle devam

      Sil
    2. Serdar Aziz bence bu maçta Maicon'a oranla daha iyi bir performans gösterdi.

      Sil
  3. Ligin ilk yarısında herhangi bir galatasaray taraftarına; fenerbahçe'ye karşı kadıköyde son yarım saat "Donk-tolga ortasahasıyla oynayacağız desek herhalde bize güler sonra da Ne diyorsun abi en büyük kabusumuz olur bu, fark yeriz " derlerdi! Tudor'un fernando-ndiaye ortasahasıyla oynattığı derbilere bakın bir de Fatih Hoca'nın !! Buradan Terim'i istemeyen galatasaraylılara tekrar selam olsun! Bu maçın kader pozisyonunun Tolga'ya gelmesi de ayrı bir ironi! Bu adamdan olmazzz diyordum başından beri ,o pozisyonda yine tescil edilmiş oldu!! Nefretimsin Tolga Ciğerci! Maça gelirsek Linnes, muslera ve özellikle ikinci yarıda nagatomo müthiş oynadı! Rodrigez ikinci yarıda etkiliydi ama yine kritik noktalarda kafasını kaldırması bir türlü! Bu kritik handikapını aşamazsa büyük transfer yapma şansı yok malesef! Feghouli'nin fizik gücü hala çok yetersiz,baskılı oynadığımız maçlarda iş yapıyor ama böyle yüksek tempolu derbilerde asla oynayamaz! Sinan daha erken girebilseydi daha farklı şeyler konuşabilirdik! Belhanda yine oyunun mücadele yönünde vardı ama efektifliği yoktu ama içerdeki beşiktaş ve başakşehir maçlarında belhanda maçın adamı olur bunu da buraya yazayım o maçlardan sonra tekrar konuşuruz :) Sonuç olarak Fatih Hoca mesajı Güneş'e de, Avcı'ya da verdi. Kadıköyden çıktık sizi de bekliyoruz diyerek! Şampiyonluk yürüyüşümüz devam ediyor. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk / Tolga değil aslında, üçlü orta saha olarak düşünmek ve Belhanda'yı da eklemek lazım. Tolga Ciğerci de kaçırdığı gol haricinde iyi oynadı, oyuna girmesi orta saha üstünlüğünü bize getirdi :)

      Sil
    2. birader adam golü atamadı diye mi kötü oyuncu oldu,sezon başı khedira gibi oynuyordu adam sonra sakatlandı hoca değişti falan arada kayboldu, çocuk iyi niyetle oynuyor ki bu maçta da girdikten sonra gayet katkı verdi neyin kafasındasın sen,şu kafayı değiştirin adam gol atamıyor dediniz adam ilk yarıda 6 gol attı, şut yok dediniz kross gibi vuruşlar yapıyordu

      Sil
    3. Aslında hoca galibiyet için hamle yaptı. Oyunu tutmak istese belhanda ya da rodrigez i alıp Ciğerci'yi koyabilirdi. Selçuk oyunda kalır daha sakin bir oyun olurdu. Ön alan baskısıyla pozisyon bulmak istedi, buldu da! Ama o pozisyon Tolga'nın ayağına geldi! Kadıköye şansı işte!

      Sil
    4. Ciğerci hamlesi ortaya sahayı tutmamız noktasında iş gördü, Sinan hamlesi de tamamen galibiyete yönelik.

      Sil
  4. Burak yine kizacak ama Belhanda yerine Sneijder olsaydi bu maci almistik, son vuruslarinin berbat olmasinin yaninda resmen takimi eksik oynatti. Tolga'nin da son vuruslari kotu ama en azindan mucadelesi var topu sakliyor ve kaybetmemeye calisiyor, bu anlamda kadromuz gercekten dar cogu bolgede alternatifimiz yok. Su macta Belhanda yerine en azindan Ndiaye olabilseydi keske her sey cok farkli olurdu diye dusunuyorum. Linnes'in ikinci yaridaki bindirmelerini begendim, Yuto'nun da son bolumde sutu dusunmesi gayet guzeldi, son yillarin en rahat derbisini izledim nerdeyse ama yine olmadi. Neyse saglik olsun sanirim bundan sonrasi daha kolay olacak ve kendi evimizde Besiktas'a yenilmezsek sampiyonuz diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda yerine Sneijder olsa maçı bu duruma getirebilecek miydin peki. Belhanda işin mücadele noktasında hep var, Sneijder'e bunu yaptırabilecek miydin? Siz sadece kaçan gollere bakıyorsunuz, bu hata.

      Sil
    2. Sezon genelinde daha mucadeleci olduguna katilirim ama bu mac ozelinde mucadele anlaminda Sneijder'in cok onunde bir mac cikardigina katilmiyorum tam aksine formda Sneijder ile bu maci rahat alirdik diyorum zira Yuto'ya bile sut imkani geldi bu mac tam onluk macti. Neyse sonuc olarak eskiye bakmanin bir faydasi yok ben Belhanda'yi bu mac hic begenmedim ne Ndiaye etkisi ne de Sneijder etkisi gosterebiliyor ikisinin arasinda bir yerde ama ihtiyacimiz olan isim degil kesinlikle bunu sene sonunda daha detayli konusuruz elbette. Bu arada Fener macinda Yuto'ya gecer puan verdim, basarili olacagini dusunmuyordum, yanildim.

      Sil
    3. Sneijder derbilerde çok etkisizdi özellikle Son zamanlar. Neden? Çünkü rakipler kör değil tek oyun şeklimizin Sneijder üzerinden olduğunu gördükleri için (zaten ufak) onu markaja alıp bi de sert giriyorlardı Sneijder ve oyunumuz iptal oluyordu, zaten deplasman maçlarında Sneijder 60'ta oyundan alınıyordu. 2 gol attığı maçtaysa Bruno Alves kırmızı kart gördü savunma geri çekildi o da şut şansı buldu. Derbilerde geri kalan 10 adam ekstra mücadele eden, takım da takır takır oynayan takım değilse Sneijder yükten başka şey olmuyordu

      Sil
    4. Cunku son zamanlarda adam gibi teknik direktorumuz hic olmadi zaten derbi performansimiz da bunu gosteriyor, bunun Sneijder ile alakasi yok. Su macta Fatih Terim'in elinde Sneijder olsa Belhanda ile mi baslardi yapmayin Allah askina.

      Sil
    5. Bu maçta Sneijder kadar mücadele etti diyen arkadaşa maçın istatistiklerine bakmasını öneririm. 8 top kapma ile oynayan bir Belhanda var. Ayrıca varlığı mücadelesi ile Mehmet Topal ve Josef’in oyuna girmesine engel olan bir Belhanda’dan bahsediyoruz. Seneye FT ile sezon başlangıcı yapacak bir Belhanda’nın fark yaratacağını düşünüyorum. Belki yine skor yapmayacaktır ama her maça damga vuracaktır. Özellikle maçın başında bilinçli olarak atılan tekmelere rağmen oyun içinde kalması ve sinirlerine hakim olması maça kendini ne kadar verdiğinin göstergesidir.

      Sil
    6. https://www.sportifcumleler.com/2018/03/hocann-kendisine-bictigi-rol-8-numara.html Okuyun derim, burada özetledim durumu..

      Sil
    7. Amac top kapmaksa ve mucadeleyse Belhanda'dan cok daha iyisi var o paralara, bence orada oynayan oyuncunun en az Selcuk kadar sut atabilmesi de gerekli ki o bile yok, su ana kadar plaseden baska bir sey goremedik, o pozisyon icin asist sayisi da yetersiz. Yaziyi okudum elbette katildigim yerleri de var ama sonucta bana gore buyuk resmi kaciriyorsunuz, adamin alindigi ve oynatildigi pozisyon beklentisi ile verdigi cok farkli, Galtasaray'da uzun sureli kalmayacaktir, bunu ilerde gorecegiz zaten :)

      Sil
    8. Kim var mesela, isim verebilir misiniz :) Ben büyük resmin de ötesine geçtim :) Neden alındığını o kadar iyi anlıyorum ve Belhanda da onu veriyor ki.

      Sil
    9. Yukaridaki arkadasin dedigine cevaben top kapma ve mucadele manyagi lazimsa Diarra vardi, Belhanda'ya verilen parayla pekala Diarra gelirdi, senin de gecen yazdigin Mbia var, illa 8 numara lazimsa Fellaini var, sene basinda ilgilendigimiz Valbuena vardi sen ihtiyacini soyle piyasada varoglu var 3 saniyede 4 adam yazarsin kafadan, bunlar yerine gore cok farkli nitelendirilecek isimler diyeceksin buna katilirim ama Belhanda'nin oyunun iki yonunden de katkisi odenen rakamlarin yaninda devede kulak misali kaliyor, birak Valbuena etkisini daha kaleyi tutan kuvvetli bir sutunu gormuslugumuz yok, ya disari atiyor ya da ciliz vurus yapiyor. Galatasaray söz konusu olunca kendimi durduramiyorum konuyu uzatiyoruz kusura bakma ama.
      Son olarak demek istedigimi ozetlersem Fatih Hocanin elinde formda bir Sneijder Belhanda'ya yakin mucadele edebilir ama Belhanda hicbir sartta Sneijder gibi hucum edemez hocam asil demek istedigim bu.

      Sil
    10. Diarra bir 6 numara, Belhadna 8 oynuyor. Mbia diyorsunuz yine bir 6 numara. Valbuena ise forvet arkası değil bir kanat, kıyaslıyorsan Feghouli ile kıyaslanır :) Formda bir Sneijder yok işte, bitti fizik, yaş 34 ve Katar'a gitti. Bu anlaşışmıyor maalesef. Belhanda'dan beklentilerinizi doğru kurmanız gerekiyor.

      Sil
    11. Hocam 6 numara olduklarini bilerek yazdigimi belirtmisim zaten ben orada diyorum ki Belhanda 8 numaraysa yetersiz yok mucadele isteniyorsa da tabanca gibi adamlar vardi daha ucuza. Valbuena'nin ikinci pozisyonu 8 numara ve ikinci pozisyonunda dahi Belhanda'dan daha iyi hucum istatistikleri, Fellaini'yi atlamissin :)

      Sil
    12. Fellaini de farklı, yine 8 değil. Belhanda iyi bir 8 numara, gayet yetiyor. Valbuena'nın 2. pozisyonu 8 değil 10. O fizikle ve bu yaşta 8 numarada Belhanda'dan fazlasını vermesi elbette imkansız. Maalesef takıldınız bir noktaya, ben ne yazsam anlatamayacağım :)

      Sil
    13. Aynen hocam Belhanda sahada ekstra işler yapmadıkça o konuda ikna olmam zor ama sizin gibi kaliteli bir kalem ve iyi bir Galatasaraylı ile yazışmak da keyifli şahsen şu blogdaki yazışmalardan aldığım keyfi spor gazetelerinden ya da forumlardan vs. almıyorum. Zaman ayırıp tek tek cevapladığınız için teşekkür ederim.

      Sil
    14. Ben teşekkür ederim.

      Sil
  5. Oyunu kontrol edip,illaki yakalanılacak ani çıkışlardan elde edilecek fırsatlardan bir ikisini değerlendirip galibiyetle dönmek üzerine bir plan fena işlemedi.Rakibi tam sahada karşılamak yerine bu plan kanatlardaki üstünlüğümüz ile mantıklıydı.Linnes bir dönem yalnız kalsa da ( Feghouli ile Belhanda oyundan düştü ve yerleşme,alan paylaşımı anlamında bir dönem sorun olduğunu ve bocaladığımızı düşünüyorum) savunma anlamında fena değildik.Penaltı kararlarına değinecek yorumlar olacaktır ancak bizim açımızdan da rezalet hakem yönetimini atlamamak gerek ve bunlar dile getirilmeli.Kadıköy de Galatasaray maçlarında böyle mi olacak?Mehmet Ekici nin kart görmeden çıkabilmesi,Josef in keza maçı kartsız bitirmesi,Şener in kamikaze olarak Belhanda ya girişinin avantaj sayılması... Futbol anlamında tuzsuz bir yemek yediğimizi düşünüyorum.Sinan hamlesi biraz daha erken olsaydı keşke ve Tolga bu sezon son kez içindeki Müller ı gösterseydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plan doğruydu ve bitirememek haricinde iyi işledi. Özellikle de 2. yarıda diyebilirim.

      Sil
  6. muslera'ya dil uzatanlar özür borçlu! kedimiz şampiyonluk modunu açtı yine.
    linnes de yuto da gayet iyiydi. gol yuto'ya yakışırdı :)
    maicon'u beğenmiyorum, saatli bomba yine yediriyordu.
    serdar ise şahane. vuran kıran can yakan stoper!
    fernando 3 hafta içinde iyileşsin artık zahmet olmazsa..
    sneijder romantizmini bırakın artık yeter. belhanda'nın kaçan golünde bir sorun yok zor pozisyon.
    garry etkisizdi. ayrıca ilk devrede güzel bir atağı kötü bir şutla mahvetti. gomis de keza içeriye pas vermeliydi ilk yarı. garry bomboştu!
    tolga'ya gelince. olabilecek en kötü vuruşu yaptı! inanılmazdı! daha kötüsü olamaz! şu lanet seri yine bitmedi! ama maçtan önce 1 puan deseler kabul ederdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar mücadele ediyor ama saçma sapan müdahaleleri oluyor ve hata yaptığında da yere yatıp faul alarak hatasını telafi etmeye çalışıyor. Eyyamcı hakem olmasa bizi yakar Serdar

      Sil
    2. Özür borçlu değil. Kötü durumda olduğu için eleştirdik, herkesin beklentisi çok fazla. Olması gereken görüntü bu, yoksa akibeti Sneijder'den farksız olmazdı.

      Sil
    3. Serdar Aziz konusunda dün bir sıkıntı yoktu, müdahaleleri yerli yerindeydi gayet. Maicon'dan da iyi durumdaydı.

      Sil
    4. lafım eleştirenlere değil. muslera bitti, kovalım gitsin, eray'dan farkı kalmadı diyenlere.

      Sil
    5. Öyle bir eleştiri olmaz..

      Sil
  7. Fernando'nun dönüşü ile takımın genelinin daha bir güvenli oynadığını gördük bugün. Hem agresif hem ayakları iyi bir oyuncu. Buradan istediğimizi aldık ki önemli olan buydu. Bundan sonra zaten kolay mac hiçbir takım için yok karabük maçları hariç. Maç mac bakıp ne istediğimizi belirleyip ona göre oynarsak şampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando takımı sakin kılıyor, geriden iyi top çıkarıyor ve bu takımın bana sorarsanız lideri.

      Sil
  8. Merakla maç yorumunu bekledim, yazıya da genel olarak katılıyorum, belhanda ve feghouli verim alamadığımız oyunculardı ki bunu belirtmişsin ama alttaki yorumlarda Sneijder olsa maçı bu duruma getirebilir miydik demeni çok garipsedim. Sneijder (son sezonu dışında)özellikle Fatih Terim varken bütün büyük maçlarda takıma yüksek oranda katkı verdi,Sneijder'in sahadaki varlığı bile rakipleri tedirgin ediyordu. Sneijder olsa böyle olur muydu yorumuna şöyle bir cevap vereyim, Fatih Terim idaresindeki bir Sneijder dün karsısında böyle bir fenerbahçe bulmuşken bu maçı alırdı ama Belhanda ilk maçta kendini neredeyse zorla artırmıştı dün ise çok sıradan bir orta saha oyuncusu gibiydi. Belhandanin asıl transfer edilme sebebi fark yaratmasıdır, mücadele daha sonra gelir. Hagi çok mu mücadele ediyordu?( Hagi ile büyüyen biriyim)Hayır etmiyordu, ama Hagi Galatasaray tarihinin en büyük en basarili en özel futbolcusudur.Son olarak Belhanda hep böyle olacaksa ki görüntü ne yazıkki böyle yeni sezon öncesi aldığımız parayı veren varsa gönderilmeli ve Fatih hocanın sistemine ve bizim beklentilerimize uygun bir oyuncu alınmalıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'dan verim aldık bu arada, öyle bir şey yok.. Fatih Terim idaresindeki Sneijder dahi fizik olarak bir noktaya gelmek zorunda. 28 yaşında değil bu adam, geldiği gündeki hali yok. Hagi diyorsun, Hagi çalışarak o seviyeye geldi, Sneijder ise 2 sene önce bıraktı. Şu an bulunduğu nokta sürpriz değil. Belhanda 8 numaradır, hoca da kendisinden bunu bekliyor.

      Sil
    2. Yukaridaki Sneijder ile alakali adsiz yorumlar bana ait ve bu yorumu atan arkadasa da sonuna kadar katiliyorum, Belhanda alinirken top kapsin diye alinmadi zira top kapma istatistigi ile gelenden ben de asist ya da gol istatistigi rica ederim zira top kapmada cok daha ucuza cok daha usta isimler var. Farrk yaratma konusuna gelirsek Belhanda su maci aldi diyebilcegimiz saniyorum zorlasak bir mac var o bonservis ve yillik ucrete gore en bitik sezonu 10 kusur asistle gecen Sneijder'in yarisi kadar bile katki veremiyor ne yazik ki. Fatih Hoca elinde var diye oynatiyor yoksa ne yeni yonetim de ne hoca Belhanda'yi Sneijder'e tercih etmezdi zira yeni yonetim bunu acikladi zaten Sneijder gitmesin diye ugrasildigini dahi acikladilar.

      Sil
    3. Belhanda alınırken mücadele içinde olması için alındı. Siz nedense top kapmaya takılmışsınız. Son sezonlardaki takım performansına bakıyorum. Elbette hoca ve oyuncular farkı da var ama Sneijder'in şu an fizik durumu itibariyle ait olduğu yerde olduğunu düşünüyorum. Belhanda da Sneijder'e tercih edilmedi, bambaşka iki adam. Belhanda'nın maç almasına gerek yok, takım o maçı alıyor zaten.

      Sil
    4. Yukarida bir arkadas top kapma istatistiklerine bakalim dedigi icin ondan ornek verdim hocam, ben yine bu yorumdaki arkadas gibi dusunuyorum zira Fatih hocanin elindeki Sneijder mucadele de ederdi ki Belhanda da atletik bir canavar degil.

      Sil
    5. Mücadele edemezdi işte, Fatih Hoca ilk dönemi dahi Sneijder'i ilk etapta istemedi. Farklı oyuncu, bunu hala anlamıyorsunuz. Favre'nin elindeki Sneijder neden mücadele edemedi de 6 ay dahi dayanamadı zannediyorsunuz.

      Sil
  9. Konu Sneijder değil, unutalım Sneijder konusunu sadece Belhanda üzerinden gidelim.Dünyada her büyük diyeceğimiz takımın senede birkac defa maç sıkıştığında maçı alacak yıldızı olur. Hagi bunu onlarca defa yapmıştır, Sneijderin de böyle bir çok maçı vardır.Besiktasta bu sezon bu işi querasma veya talisca yapar, fenerbahçenin ise birkaç sezondur başarısızlık sebeplerinden biri böyle bir oyuncu eksikliğidir. Gelelim çok savunduğunuz Belhanda'ya. Şu anki ligdeki konumumuz Gomis'in sezon başındaki beklentimizden çok ekstra oynaması,Fernando'nun üst düzey kalitesi, Rogriguez'in kendini geliştirmesi ve en önemlisi de Fatih Terim'in gelişiyle alakalıdır. Bazı maçlar özelinde maç çeviren isimler olmuştur( en son Sinan gibi, sezon başında Bursa deplasmanında Feghouli gibi) ama omurga bu isimlerdir.Çok top kaptığı için savunduğunuz Belhanda'ya yaklaşık 10 milyon euro bonservis ve yüklü bir yıllık ücret her mac bir kac tane top kapması için verilmedi. Fatih Terim 8 numara oynatıyor demişsin başka bir yazıda.Baska çaresi mi var? Elinde sayısal anlamda zaten oyuncu sıkıntısı var ve bir şekilde faydalanmak zorunda. Eğer herhangi bir transfer yasağı gelmezse seneye Belhanda'ya bu kadar sabredeceğini hiç sanmıyorum. Çünkü Fatih Terim tarz olarak kadrosunda bir tane Hagi,Sneijder, Rui Costa ister (Konu dışı olarak, burda karşılıklı saygı çerçevesinde tartışma ortamı yarattığın icin seni tebrik ediyorum)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O beklenti bence Feghouli üzerinde, yapamıyor. Belhanda'nın o dediğini yapması için de arkasını güçlü tutmanız gerekiyor. Sneijder'in arkasını Donk / Selçuk ya da Jong, Ciğerci kurduğunuzda takım ne haldeydi izledik. Donk / Selçuk oynuyor Belhanda, şu an takım ne durumda. Geriden top çıkarabilen tek isim yok, bu adam aradaki bağlantı. Bu adam 8 numara, iyi de oynuyor. 4-2-3-1 oynamıyoruz zaten, bir 10 numara ihtiyacı da yok. Hocaya sorun anlatsın Belhanda'yı. Benim burada yazdıklarımı söyleyecek zaten.

      Sil
    2. Teşekkür ederim, görüş nihayetinde. Hakaret ve üslup kaymadığı sürece dileyen dilediğini yazsın. Ben yayınlarım :)

      Sil
  10. Sana bir soru sormak istiyorum Burak. Anladığım kadarı ile Belhanda'yı yeterli buluyorsun.İlk geldiği halinde ki Selçuğu düşün, Melo ile beraber oynadığı dönemlerini. Melo ile birlikte gole yaptıkları katkı ( Gol + Asist) yanılmıyorsam 2012 - 2013 yılında avrupa liglerinde orta saha ikilisi olarak 3. sıradaydı. 1. sıra Xavi - İniesta idi. Sorum şu; selçuğun o zaman ki rolü şuan Belhanda için söylediğin 8 numara görevinin aynısıydı. Selçuğun gösterdiği o 8 numara performansı mı daha başarılı yoksa şuan Belhanda'nın gösterdiği 8 numara performansı mı? ( Evet o zaman Selçuğun yanında ısıran bırakmayan, hunharca efor sarfeden bir Melo vardı. Bu sene de Belhanda'nın arkasında neredeyse Melo'dan daha çok ısıran ve maestro bir Fernando vardı) . Eğer cevabın Selçuğun o performansı Belhanda'nın şuan ki 8 numara performansından daha iyi dersen, işte biz de Belhanda'dan en az onu bekliyoruz deriz.Çünkü yakın geçmişimizde mükemmel bir 8 numara performansı gördük. Yok dersen ki şuan Belhanda'nın gösterdiği 8 numara performansı,Selçuğun o dönemde ki 8 numara performansından daha iyi diye, ona da saygı duyarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan ve o dönemin 4-4-2 si ile neden kıyaslayayım ki. Bir futbolcuyu oynadığı mevki üzerinden kıyaslamam. Tarzları kıyaslarım ben, Selçuk ve Belhanda da bambaşka iki tarz. Bugün de 4-4-2 oynamıyoruz. Diyeceğim şu ki kırın ön yargıları, bu konuda milyar tane yazı yazdım :) cevabımı o yazılardan alabilirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir