29 Mart 2018 Perşembe

Galatasaray ismi çok büyük bir kazanan


Kadın basketbolu için hiç iyi bir sezon değil. Ödeme sıkıntılarını bir kenara koyuyorum, sahaya çıkan her oyuncu eminim ki yüksek motivasyonla oynuyor. Yine de bütçe dahilinde Euroleague'de beklenti olmasına rağmen gruptan dahi çıkamadık. Yıllar sonra Türkiye Kupası'nda son 8'e kalınamaması, şu an ligde 8. durumda olmak ve play-off mücadelesi vermek Galatasaray'a yakışmıyor.

Marina Maljkovic adına da hayal kırıklığı bir sezon geçiyordu. Yukarıda başarısızlıklar saydım ve bunların nedeni biraz da kötü kadro mühendisliği. Quigley ABD'li olsa da devşirme, şu an ABD'li oyuncumuz olmadan devam ediyoruz ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu en başından beri yazdık. Sakatlık dönemleri de takımı kötü etkiledi, ödeme sıkıntıları oldu ama bir şekilde ayakta kalmayı başardık.

Şu kötü sezonu Avrupa Kupası'yla bitirme ihtimali doğuyor, bu inanılmaz bir olay. Son dönemlerde biraz olsun hayat belirtisi veriyoruz ve ayağa kalkmayı başardık. Euroleague'den Euro Cup'a düşmek hayal kırıklığı olsa da bunun telafisi o kupayı kazanmaktan geçiyor. Bu kupayı daha önce kazandık, devamında Euroleague de geldi ve o zamandan bu zamana şube ile alakalı hayal kırıklıklarını yazıyoruz. Ölü toprağını atma ve şubenin çehresini değiştirme noktasında büyük fırsat.

Basketbol noktasında Mustafa Cengiz yönetiminin de doğru hareket ettiğini düşünmüyorum. Basketboldan sorumlu yöneticilerin açıklamalarını unutmadık. Sürekli küçülmekten ve gençleşmek üzerine konuşuyorlar. Şu kötü sezonda dahi Avrupa Kupası kazanma ihtimalinin belirmesi onlar için en büyük cevap. Kupayı kazanmamızın da tüm bakış açısını değiştireceğini düşünüyorum ve yatırım da beraberinde gelecektir.


Galatasaray ismi çok büyük bir kazanan. En kötü durumda dahi Avrupa reaksiyonunu göstermeyi başarıyor. Kadın basketbolu da o Avrupa kimliğinin en önemli taşlarından. Euroleague ve Euro Cup kazanılmıştı, şimdi müzeye bir Avrupa Kupası daha kazandırma fırsatları var. Bu şubenin küçültülmesi, gençleşmek, küçülme noktasında yapılanmak söz konusu dahi olmamalı. Euroleague şampiyonluğunu resmen cezalandırmıştık ve bu noktaya geldik. Aynı şeyleri tekrar yaşamayalım.

Marina Maljkovic için geldiği an itibariyle umutlarım büyüktü. Geçen sezona da iyi başlamış, devamında sarsılmış ama bütçe dahilinde doğru yerde bitirmişti. Bu sezon ise beklentiler büyük olsa da gerek kendi hataları, gerek maddi sorunlar itibariyle iyi devam etmedik. Finali güzel yapma fırsatı doğdu, Marina Maljkovic'i de iyi hatırlamak istiyorum. Galatasaray tarihine geçme fırsatını ele geçirdi.

9 yorum:

  1. Dursun Özbek yönetiminde yer alan basketbol şube sorumlusu Can Topsakal, basketbol şubesini mahvetti. Ergin Ataman ve Ekrem Memnun'u iğrenç bir şekilde kovdu. Bir sürü para harcayıp berbat bir kadro kurdu. Basketbol şubesinde fedaya gidersek 2-3 yıl içinde şampiyonluğa oynarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fedaya gidilmemeli, bu mevcut kadrolar zaten feda kadroları değil mi..

      Sil
  2. Bu kadar karmaşaya rağmen Eurocup finali inanılmaz. Çok büyük aksilik olmazsa Hatay BŞ Bld ile kupa mücadelesi vereceğiz. Şube konusunda yazdıkların yazık ki doğru. Aslında olay gençleşme, sponsor arttırma vb değil. Bir plan yok. Gençleşiyor muyuz? Geçen sene kadınlarda adımını attık. Ama bu sene sil baştan 2. sınıf tecrübelilere döndük. Umarım seneye vergiyi amatör şubelerde kullanarak ödeme şansıyla beraber bir plan dahilinde şubeyi şekillendiririz. Önce kupayı alarak 3. avrupa finali 3. kupa yapalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 16 yaşında çocuklarla oynuyorduk,bu sene eurolig için yabancı oyuncu almak zorundaydık, basketbolda genç oyuncularla bir yerlere varmak çok zor mecbur tecrübeli,orta yaşta oyunculara dönmek zorunda kalıyorsun

      Sil
    2. Gençleşiyoruz diyemem, beklenen gençlerin bazıları süre almaya başladılar. Yoksa gidip Tuğba Taşçı'yı almazsın, alıyorsan da gençleşiyorum diyemezsin. Çok fazla skandal var.

      Sil
  3. Yanılıyorsun. Bütçe bu sene yaklaşık 2 kata çıktı. Cansu Köksal gitti, Pınar anne olacağım dedi ara verdi, Deniz gitti. Bonservis vermeyeceğiz dendi Tilbe FB ye bırakıldı. Merve gibi 29 yaşında 2. lig oyuncusu, Özge, Gizem gibi fizikal mücadeleye girmeyen oyuncular, Van Grinsven gibi küme düşen Osmaniye'de bile oynayamayan oyuncular alındı. Takımda atletizm yok. Bunlarla mı Eurolegue oynayacaksın! Van Grinsven eurolegue de 4 maç 8 dakika ortalama ile oynamış. Çok şaibeli transferler. Senin 16 yaşında dediğin gruptan Seda Hataya gitti. fİnalde izle onu. Bizim yedek oyun kurucudan daha iyi. Meltem, İrem Naz takımda. Oynuyorlar. Olay tecrübeli kadro kurmak değil doğru olan ne varsa bozmak. Saçma sapan kadro kurmak. Sonuçta geçen seneki topa baskı yapan, hızlı oynayan, rakibi bozan takım yerini yumuşak, yaşlı bir takıma bıraktı. Sistem bozuldu. Aynı tip oyuncular alındı. Ağır, pota altında ezilen, Quigley dışında dış şut atamayan vasat ötesi takım. Kritik anlarda Quigley dışında üreten oyuncu yok. Bu paraya bu menü çıkıyorsa birileri malzemeden çaldı demektir. Can Topsakal ve menajer kardeşine bakmak lazım. Tıpkı erkek takımında olduğu gibi mide bulandıran transferler yapıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütçenin 2 katına çıktığı doğru, ben de bunu belirttim zaten. Bütçe arttı ama ödeme zorlukları yaşandı, türlü türlü olay dinledik. Transferde de çok karavana attık, kötü kadro mühendisliği var.

      Sil
  4. Marina Maljkovic de tıpkı Ergin Ataman gibi düşük bütçeden iyi iş çıkarıp büyük bütçeyle kötü iş çıkaranlardan.Basketbolla pek alakam yoktur ama geçen sezon kadın basketbolun bütçesi düşüktü ama ona rağmen kötü bi sezon değildi.Aynı şekilde erkeklerde Eurocup düşük bütçeyle geldi.Bütçe yükselince takım düştü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergin Hoca'nın düşük bütçeden iyi iş çıkarıyor diye sınıflandırmam, Galatasaray'da şampiyon olurken ve sonraki senesi bütçe gayet yüksekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir