26 Mart 2018 Pazartesi

Gün sonunda da kötü bir iş yapmadığımızı söylemek isterim


"Galatasaray'a gitme fırsatım olmuştu ama bu transfer gerçekleşmedi. Transferin son gününe kadar Galatasaray'dan teklif bekledim. Bu yaz Galatasaray'a transfer olmam çok olasıydı ama neden olmadı gerçekten bilmiyorum."

Yaz döneminde bu transferi istemiştim. Seleznyov beğendiğim bir forvet tarzı. Bu tarz forvetlerin de Türkiye'de büyük işler yaptığını yıllardır görüyoruz. Tecrübenin altını ısrarla çiziyorum, az çok nerede duracağınızı ve nerede ne yapacağınızı bilmeniz dahi ortaya fark koyuyor. Seleznyov da o farkı Karabükspor formasıyla yarattı, şimdi de Akhisarspor'la iyi işler yapmakta.

Yaşa da takılmıyorum. Bazı pozisyonlarda ağırlığım daha çok tecrübe. Özellikle de kenardan getireceğiniz forvet için. Genç bir ismi oynayarak geliştirebilirsiniz, şu noktada Gomis'in arkasında kalacak bir genç forvetin oynama şansı düşük. Kenardan gelen ismin de fark yaratması lazım, bu anlamda tecrübe mühimdi. Seleznyov da pis işleri iyi yapan, karıştıran ve mücadele gücü olan bir isim. 


Önde olduğunuz anlarda topu iyi saklar, çok faul alır ve sizi hücumda tutar. Geride olduğunuz anlarda da rakip savunmayı iyi karıştırır, rakibin sinirini bozar. Kafamdaki plan tamamen bu yöndeydi ve Latovlevici'yle birlikte onu da bekliyordum. Gerçekleşiyordu da bu transfer ama son dakikada plan değişti. Son yabancı hakkını yedek kaleciden yana kullanmaya karar verdik ve Carrasso geldi.

Gün sonunda da kötü bir iş yapmadığımızı söylemek isterim. Carrasso ne olursa olsun önemli bir sigorta, Antalyaspor maçında o güveni hissettik. Ben de yabancı hakkımı yedek kaleci için harcamak istemem ama alınabilecek bir yerli alternatif yoktu. Muslera'nın kötü gittiği bir dönem vardı, orada Carrasso'ya dönmemek hataydı mesela. Eray İşcan var kenarda, bu da korkulu rüyalar görmeye sebep. Carrasso ise güven veriyor, eminim ki Muslera'yı da yükselten unsurlardan biri.

Yedek kaleci için mümkün olduğu kadar tecrübeli bir isim olmalı derim. Genç bir kaleciyi Muslera'nın ardında kullanmak imkansız. Haliyle gelişemez, formayı bulduğunda da bocalar. Tecrübeli kaleci ise aylarca oynamasa dahi formayı aldığı gibi sırıtmaz, tecrübesini sahaya yansıtır. Carrasso bu anlamda iyi transfer, geldiğimiz gün itibariyle de doğru karar verdiğimizi düşünüyorum..

6 yorum:

  1. seneye umuyorum genç kaleci alınmaz yedek olarak, carrasso ile uzatılmalı ya da hakan arıkan alınabilir,yerli alternatif olarak en tecrübeli ve en iyisi o bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera varsa genç alınmaz, Carrasso'yla da yabancı hakkı harcanmaz. Nasıl olacak bilmiyorum :)

      Sil
  2. Carrasso'nun Muslera'yi yukselttigi yorumuna kesinlikle katiliyorum hocam zira derbi biter bitmez onu tebrik edisi ve sarilisi gayet guzeldi, benim de gozumden kacmayan bir etki bu, aslinda imkan olsa iki kaleciyle de devam etsek, Avrupa'da ancak oyle is yapariz. Eray'in Bale'den yedigi gol hala aklimda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso iyi bir karakter. Hem sorunsuz hem de lider özelliği gösteriyor.

      Sil
  3. Carrasso gidecek gibi gözüküyor.Umarım oraya tecrübeli bi kaleci alınır.Büyük ihtimalle bu isim yerli olacak ama kim olur orası muamma.Çünkü tecrübeli yerli kaleciler kendi takımlarında banko oynuyorlar ama bize gelirlerse oynama şansları çok azalır.Nasıl bi yol izlenecek merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda yerli düşünüyorum ama bulamıyorum maalesef. Benim bildiğim Fatih Hoca yabancı hakkını yedek kalecide harcamaz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir