16 Mart 2018 Cuma

Hazır olduğunu düşünüyorum ve maç eksikliği konusunda tecrübesine güveneceğiz

Aslan News'de gerçekleştirdiğimiz soru / cevapların 5. bölümü. Fenerbahçe derbisi, derbi sonrası fikstür, Fernando'nun dönüşü ve Fatih Hoca'nın hamleleri üzerine konuştuk..


Derbide nasıl bir oyun ve ilk 11 bekliyorsunuz? Fernando ilk 11 başlar mı?

Fernando kesinlikle 11 başlar, önce bununla başlayalım. Özel olarak bu maç için hazırlandı, sabırla bekledik ve forma giyeceği gün geldi. Tam anlamıyla hazır olduğunu düşünüyorum ve maç eksikliği konusunda da tecrübesine güveneceğiz. Fatih Hoca genellikle bu tarz maçlarda kendi oyun düzeninden asla ödün vermez ve o ana iyi bir 11’le geldiysek öyle devam eder. İçeride iyi olsak da deplasmanlara yansımayan bir oyun var. Sürpriz bir hareket olabilir diye düşünüyorum ve bu sürpriz de daha savunmacı görüntü ya da rakibe önlem alalım üzerinden olmaz. Fernando / Belhanda orta saha göbeği, Feghouli forvet arkası ve Sinan Gümüş’lü sağ kanadı düşündüm. Böyle bir şey olacağını zannetmiyorum ama gelebilecek sürpriz hamle de bu yönde olurdu. Benim beklentim Donk’un yerine Fernando’nun oynaması, onun dışında bir değişiklik olmayacaktır.

Fenerbahçe’nin derbide nasıl bir oyun oynamasını bekliyorsunuz? Başakşehir maçındaki oyunlarına benzer bir oyun mu, yoksa yeni bir plan mı?

Başakşehir maçına benzer bir oyun olur. Bu tarz maçlarda rakibe göre kurgulanıyorlar ve Fenerbahçe taraftarının hoşuna gitmeyen bir durum bu. Hele ki içeride, Galatasaray karşısında kesinlikle kabul edemeyecekleri bir durum. Mehmet Topal / Josef’li orta sahada daha iyi oynayabilecek bir oyunları yok. Guiliano da oyun kuran bir 10 numara değil, gol özelliği olan, bitirici bir isim. Ön alanda baskı onların olmazsa olmazı olacak, Valbuena yerine Aatıf tercihi de tam anlamıyla bu yüzden. Onlar için de önemli değişiklikler beklemiyorum, atacakları erken gol de işlerine gelmeyecektir. Aykut Kocaman’ın Beşiktaş maçında attıkları erken golün oyun düzenlerini bozduğu yönünde bir açıklaması vardı. Başakşehir karşısında işe yaramıştı, Beşiktaş karşısında olmadı. Galatasaray karşısında da olmasını beklemiyorum, yaratıcı bir takımız.

Derbilerde kaç puan toplayacağımızı düşünüyorsunuz? Fikstürümüz nasıl?

Fikstürün daha zorlu olduğu doğru olsa da ligin ilk yarısına göre o kadar güç bir durum olmayacak. Trabzonspor, Başakşehir ve Beşiktaş maçlarının kendi sahamızda olması avantaj. Bu maçlara da doğal olarak kazanacağız gözüyle bakıyorum, Fatih Hoca’nın sevdiği bir ortam. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği gibi zorlu deplasmanlar olsa da rakiplerin de puan kaybedeceğini düşünüyorum. Kasımpaşa maçını kazanmak bizi çok daha avantajlı kılacaktı, buna rağmen en büyük favori olmaya devam ediyoruz. Fenerbahçe karşısında en kötü ihtimalle alınacak bir beraberlik önümüzü fazlasıyla açacak.


Fatih Terim’in değişikliklerini nasıl buluyorsunuz?

Kulübemiz zayıf, bu bilinen bir gerçek. Tudor bu işin içinden “kulübe yok” diyerek çıkmaya çalıştı, Fatih Hoca ise elindeki kısıtlı imkanlardan bir şeyler çıkarmak için uğraşıyor. Mevcut olanın formunu da yükseltti, yeni isimlerden de katkı almaya başladı. Bu noktada “kötü” diyen kesinlikle ön yargılı ya da Fatih Hoca nefretinden gözü başka bir şey görmüyordur.

Takımın mevcut saha içi lideri sizce kim?

Sakatlanmadan önce Fernando’ydu. Sakatlık sonrasında Selçuk İnan’a geçti diyebiliriz. Liderlik çok mühim değil, kenarda zaten baskın bir teknik adamınız var. Oyuncularınız da lider karakterli isimler. Maicon, Gomis, Serdar Aziz gibi isimler başta gelmek üzere.

4 yorum:

  1. Umarim Fernando ilk 11 baslar cunku benim takip gazetecilerin cogu Donk ile baslayacak diyor, bu dogru degildir diye umuyorum. Bize orta sahada sakinlik, tecrube ve klas lazim yarin, bunlar da Donk'ta mevcut degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'yu geçmiş maçlarda pek kullanamadık, eksiği bu anlamda var.

      Sil
  2. Hoca Fernando ile başlar bence çünkü oyunun başlangıcında Fener takımı taraftarıyla beraber baskıyla başlayacaktır.Bu baskıda Donk çok zorlanır o yüzden Fernando'nun orta sahada ki klas ve sakinliği çok önemli.Ayrıca mariano'nun eksikliği çok önemli, çoğu yorumcu Linnes diyor ama ben buna kesinlikle katılmıyorum.Çünkü mariano hücüm etkinliği ve futbol aklı olarak Linnes'in kat ve kat önünde. Fatih hoca mariano'nun en azından kulübe de olmasını çok isterdi ki eğer oyun denge de giderse ya da öne geçtiğimizde oyunun fişini çekecek adam kenardan gelip mariano olurdu! Fenerbahçe bastırırken kenardan diri bir mariano yu sahaya atarsınız. Marianoo kanattan pasla doğru çıkar, araya bir top atar ya da uzun ters bir topla sizi pozisyona sokar!Mariano'nun olmaması galibiyet almak istediğimiz bu deplasman da çok çok büyük bir kayıp. Benim için Belhanda hücumun 10 numarası ise Mariano da defansın 10 numarası! Ama herşeye rağmen kazanacağız.Allah yardımıcımız olsun.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir