16 Mart 2018 Cuma

Ouseynou Ceesay & Galatasaray, denemekten zarar gelmiyor


''Bir hafta boyunca Türkiye'deydim ve Galatasaray U21 takımı ile antrenmanlara katıldım. Benden memnun kaldılar. Umarım A takıma yükselirim. Sanki bir filmdeyim gibi''

Bu tarz birçok deneme olsa da hepsi gündem olmuyor. Özellikle de bu sezon diyebiliriz. Sunday Alimi'yi hatırlarsınız, kendisi sezon başında U21 takımına katıldı ve forma giyiyor. En son sakatlıktan kaynaklı bir ameliyat geçirmişti, son durumunu bilmiyorum. 18 yaşına geldi, potansiyeli olduğu söyleniyor. Hızlı bir isim, U21 takımında yaptığı iyi işler de vardı. 

Ouseynou Ceesay da bir süredir U21 takımında deneniyor. Futbolcuyu tanımıyorum, hiç izlemedim. O piyasaya hakim ismin bile tanımadığı bir isim aslında. İsveç'te Division 5'te Tumba forması giyiyormuş ve hızlı / teknik bir futbolcu olduğu söyleniyor. Birkaç videosuna baktığımda hızı ilk etapta göze çarpıyor, enteresan çalımları da var. 

Yetenekli bir isme benzese de yaşı 20. Şu ana kadar keşfedilememesi enteresan geldi. Yaşı genç olsa da keşfedilmek, üst seviyede boy göstermek adına geç bir yaş. Bu tarz hamleleri yine de destekliyorum, herhangi bir zararı yok. Ya tutarsa mantığı ayıp değil, denemekten zarar gelmiyor. Ouseynou Ceesay'in de denemelerde beğenildiği söyleniyor. Gelecek günlerde şartlar ne gösterir bilmiyorum.

İşin aslını tam anlamıyla bilmediğim için sağlıklı yorum yapamıyorum. İsveç denildiğinde akıllara doğal olarak Elmander geliyor. Hepimiz Elmander'i antrenör olarak beklesek de gözlem ekibine katıldı diye biliyorum. İskandinav piyasasını tarayacaktı ve Fatih Hoca'nın yeni sezon için önem verdiği bir alan. Acaba ondan kaynaklı mı geldi yoksa bir menajer önerisi mi bilinmez. Menajer önerisiyse mutlaka başka takımlara da gitmiştir, gidecektir.

Beğenilmesi durumunda şöyle bir plan da olabilir. U21 için yaşı biraz fazla. Transfer edip tecrübe kazanması adına x bir kulübe kiralanabilir. Belçika ya da Hollanda havzası da bu iş için fazlasıyla uygun. Dediğim gibi bu tarz hamlelerin artmasını dilerim, herhangi bir sakıncası yok. 5-6 denemeden 1'i tutsa çok büyük kazanç demek..

2 yorum:

  1. Kanat oyuncusu sanırım bu. Eğer öyleyse yeni Bruma olabilir. Terim sever o tarz oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tanımıyorum ve büyük hayaller kurmamak gerekiyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir