18 Mart 2018 Pazar

Hocanın kendisine biçtiği rol 8 numara, bunda da gayet iyi


Belhanda'yla alakalı tartışmalar almış yürümüş. Bu tartışmalar da beklentiyle alakalı, maalesef bunu aşamayacak gibiyiz. Belhanda'yla alakalı görüşlerimi her fırsatta yazıyorum ve "beklenti" noktasını kendimce anlatmaya çalışıyorum. 

Bu adam 8 numara performansı gösteriyor ve bunda da iyi. Hocanın kendisine biçtiği rol de bu. Fatih Hoca döneminde Belhanda'nın yerini bulduğunu söylemiştim. 4-3-3'e döndük ve Belhanda 10 numara gibi oynamıyor. 4-2-3-1 oynamıyoruz, Belhanda da forvetin arkasındaki isim değil, bunu unutun. Sırtında taşıdığı forma numarasıyla alakalı yorumlar yapılıyor, bu da onu kötü gösteriyor. 

Hücumda daha fazla sorumluluk bekleniyor. Yine yazıyorum, daha fazlasını yapabilir. Hücumda daha fazlasını yapması ise şu aşamada imkansız. Fernando sonrası etkisinin artacağını, hücuma biraz daha odaklanabileceğini düşünüyorum. Fernando'nun yokluğunda savunma / hücum bağlantısı noktasında neredeyse tek başına hareket ediyor. 

Badou Ndiaye sonrası yükü daha da arttı. Badou Ndiaye tempo için önemli olduğu kadar savunmadan çıkardığı toplarla da önemliydi. Badou Ndiaye gitti, Fernando sakat derken Belhanda bir anda Donk / Selçuk İnan ikilisiyle oynamaya başladı. Bu ikili de geçmişe oranla daha iyi durumda olsa da yetmiyor işte. Yetiyor gibi görünmesinde ise Belhanda'nın önemi yine ortaya çıkıyor.

Fenerbahçe maçından bir istatistik verelim. Fernando'nun iyi maç çıkardığını düşünüyorum, özellikle takımı sakin kılma ve oyunu kurma noktasında. Yine de nihayetinde bir defansif orta saha ve sahada kaldığı sürede kaptığı top sayısı 1, Belhanda'nın ise 8. Ayrıca 16 kez ikili mücadeleye girdi ve çoğunu kazandı. Bu adam mücadele anlamında var, görevini de en iyi şekilde yerine getiriyor. Hücum anlamında illa biri eleştirilecekse bu Belhanda değil Feghouli olmalı.

Sneijder'den kopun derim, bambaşka iki tarz. Sneijder kendisine gelen şut imkanlarından mutlaka birini gol yapardı, burada sorun yok. Atlanan şu, o şut imkanının doğmasında oynanan oyunun ve futbolcuların önemi. Son Saraçoğlu deplasmanlarını anımsayın, Sneijder'e o şut imkanı kaç kez geldi. Son yılları düşüşteydi işte, mücadele içinde yoktu ve yeni dönem bambaşka şeyler istiyor. Mücadele arıyorsunuz, Belhanda bunu size veriyor, Sneijder ise tarz ve içinde bulunduğu konum itibariyle veremez.

Nice'da ne yaptı sorusu sorulur, cevaplayın. Katar'a gitmesi boşuna mıydı ya da, şu an forma giymesi Bülent Uygun'un iki dudağı arasında. Geçmiş yıllarda ısrarla yazmadık mı, fizik olarak iyi durumda değil ve çalışmıyor. Ayrılığı doğaldı, bunu kabullenmenizi ve Belhanda'yla kendisini kıyaslamamanızı öneririm. 4-2-3-1 günleri bitti, Belhanda'yı farklı bir isim olarak yorumlamak gerekiyor.

8 numara oynamaya devam edecektir. Yeni sezonda da 4-3-3 veya 4-1-4-1 ile devam edeceğimizi düşünüyorum. Belhanda'nın hücum anlamında biraz daha öne çıkması da Fernando'nun sağlıklı şekilde sahada kalması ve Badou Ndiaye tarzında bir isim transfer edilmesinden geçiyor. O zaman 6 / 8 yerine 8 / 10 gibi oynamaya başlar..

13 yorum:

  1. Hoca 4-4-2 ye dönerse belhandayı yollar. Fakat tek forvet ve sahte 9 yada hücuma katkı sağlayan 10 numara tarzı (2011-2012 sezonu Necati Ateş gibi)birini alırsa Belhanda ile Fernando orta sahada kalır. Hocanın yaz kampından geçtimi zaten belhanda tamam olur :).
    Bu arada o forma numarasını seneye acilen yeni transfere bırakmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocanın 4-4-2 ye döneceğini hiç sanmıyorum, tam aksine tuttuğu düzen 4-1-4-1'dir. O 4-4-2 şartlar itibariyle gelişmişti.

      Sil
  2. Evetttt yine bir belhanda yazısıyla karşınızdayız :) Belhandayı gerçekten beğenen bir taraftar olarak önümüzdeki sene fernando-belhanda önlerinde emre akbabayı görmek isterim. Şu an ki finansal durumda en mantıklı seçenek bu gibi duruyor zaten, Hem takımın kalitesinin yükselmesi hem de finansal açıdan maceraya gerek yok bu üçlü ortasahayı çok rahat götürür. Beşiktaş bu ligde 2 senenasuö şampiyon oldu? Atibanın yanına oğuzhanı ya da tolgayı kullanarak. Biz nasıl 2 sene şampiyon olduk ? Melo'nun yanında Selçuk vardı ve en iyi zamanıydı. Fenerbahçe neden acı çekiyor josef- topal olmaz olursa acı çekersin ancak! O yüzden fernandonun yanına belhandayı monte edip önüne emre akbaba'yı koyabilirsek önğmüzdeki senelerde ligde ya şampiyon ya da 2. Oluruz! Bu arada Fernando'nun çıkması derbide bizi çok etkiledi.Donk'un en iyi zamanında bile aralarında en az 3 gömlek kalite farkı var!Gerçekten fundamental açısından ligin 1 numarası. Basketbolda Tim Duncan, futbolda Fernando!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algıyı kırmak adına yazmaya devam edeceğim :) Fernando / Belhanda ve önünde Akbaba'yı ben de düşünüyorum. Ya da yeni bir 10 numara. Kenarda da yaratıcı bir oyuncumuz yok, kesin düşünülmeli.

      Sil
  3. Her maç sonrası bu adam elestiriliyor ama kimse Fatih Hoca ya sormuyor performansını. Sorsalar senin anlattıklarını Fatih Hoca da anlatacaktır eminim. Belhanda mücadele de ediyor. On numara değil de ofansif orta saha gibi oynuyor biraz daha.

    YanıtlaSil
  4. 10 numarayı zaten geçtik imkanı yok o potansiyel yok,bir kere büyük maçlarda maçı çevirmek mi!derbide akılda kalan bir bir hareketini gören var mı? seyreden diyebilirmi, belhanda şimdi atar bitane..imkansız.Öncelikle gs nin neye ihtiyacı var?golcü orta saha?badu gitti yerine dinamik 8 numara?
    Madem takımda tutabilmek için kıyamayıp 8 numara etiketi koydunuz,Şunu söyliyeyim ne bir badu ne de örnekteki tolgay verimi yaratabilir.8- 10 Milyona çok rahat kalite gerçek 8 numaralar bulunabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün işte, Badou gitti ve Belhanda'nın yükü daha da arttı. Badou'nun da açığını kapatmaya çalışıyor. Ben koymadım, hoca öyle oynatıyor, kendi de bunu ifade ediyor. Şu an iyi bir 8 numara zaten, neden yerine yeni bir 8 arayışına gireyim.

      Sil
  5. Fatih hoca Belhanda'yı tutuyor.Bazı yerlerde görüyorum hoca onu yollar tarzı yorumları ama hoca onu kazanmak istiyor.Belhanda kendini taraftara sevdirmek istiyorsa her antrenmandan sonra şut çalışmalı.Kimse onun kaptığı topu veya kazandığı ikili mücadele sayısını önemsemez.Çuval dolusu paraya alındı ve bu adam orta saha olmasına rağmen şut çekemiyor.Şut çekmekten korkuyor.Ayrıca sorumluluk da almıyor işte hele büyük denilen maçlarda hiç yok gibi.Bu tavırla bu halde devam ederse hep istenmeyen adam olarak kalacak çoğu kişinin gözünde.Sneijder kıyası yapmak da saçma.Bi kere aynı tip futbolcu değil ikisi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtimal vermiyorum ben, aynı şekilde düşünüyoruz. Şut da çekebilse belki Galatasaray forması giymeyecekti. Her zaman böyle düşünmek lazım.

      Sil
  6. Bizim insanımızın aklı hep eskide kalıyor. Terim gittikten sonra da Mancini ne yapsa kendini kabul ettirememişti sürekli Terim gündeme getiriliyordu, şimdi de Sneijder den sonda Belhanda geldi bu eleştiriler bitmeyecek, hep gözünr batacak bazılarının

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca takımı 4-1-4-1 üzerine kurulu bir düzene alıştırıyor ve bu dizilişle oynayan bir Takım Belhanda'dan gelecek en mühim yarar ileri koşup hücumu dörtlemesidir, Belhanda ileri çıkıyor ama hücumu güçlendiremiyor risk alamıyor.
      Evvelden Melo, son olarak Ndiaye bizim risk hamlelerimizdi.

      Sil
    2. 4-1-4-1 yorumu çok doğru. Belhanda da o düzende önemli bir yer tutmakta. Belhanda şu an Badou'nun boşluğunu da doldurmaya çalışıyor, zor işi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir