18 Mart 2018 Pazar

Şampiyonluk yolundaki en kritik virajlardan biri de Fernando'nun geri dönüşü


Fenerbahçe derbisi öncesi daha fazla süre vermek gerekiyordu. Özellikle de Konyaspor maçına onunla başlanabileceğini ben de düşünüyorum ama o ana kadar iyi bir görüntü vardı. Karabükspor maçında olduğu gibi süreler vermek daha iyi olacaktı ama gerek Konyaspor maçı, gerekse kupada Akhisarspor deplasmanı farklı değişkenleri beraberinde getirdi. Fernando'nun maç eksiğini bu anlamda atamadık.

Fenerbahçe derbisi onun adına asıl hedefti. Maç öncesi Donk oynayabilir gibi yorumlar gelse de Fernando'nun 11 başlayacağından emindim. Maç eksiği olsa da önemli tecrübe, bununla da o açığı kapatabiliyor. Donk'un iyi bir çizgisi olsa da dağılmaya müsait. Konyaspor maçında dağıldı mesela, onun için ısrar etmek hatalı. Ben iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum, kenardan getirdiğinizde güvenebiliyorsunuz.

Kayserispor deplasmanında sonradan oyuna girdiğinde büyük etki göstermişti. Fenerbahçe karşısında da Fernando sonrası etkisi yine yüksekti. Özellikle topun bizde olduğu zamanlarda çok daha iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Pozisyonuna oranla tekniği iyi, topla dikine çıkabiliyor ve hücum etkisi var. Savunma noktasında fizik avantajı olsa da Fernando kadar derli toplu değil. Bu da onu bir 11 oyuncusundan öte alternatif kılıyor.

Fenerbahçe karşısında oyundan çıkana kadar maçın adamlarından biriydi. Maicon / Serdar Aziz hattını müthiş destekledi ve geriden oyunu çok iyi kurduğunu, takımı sakin kılan isimlerin başında geldiğini düşünüyorum. Sakatlanması büyük şanssızlık olsa da bu daha çok maç eksiğiyle alakalı. 90 dakika kaldıramadı ve kenara geldi. Ciddi bir durumunun olmaması sevindirici. Milli Takım arası ve Trabzonspor maçında cezalı olmasıyla tam anlamıyla hazır hale gelecektir.

Maç eksiğini giderme noktasında Milli Takım arasında en az 2 hazırlık maçı alınır ve Fernando da tamamen hazır hale gelir. Şampiyonluk yolundaki en kritik virajlardan biri de onun geri dönüşüydü. Sağlıklı ve iyi şekilde geri döndüğünü görüyoruz, Fenerbahçe karşısındaki oyunu çok iyiydi. Eski Fernando'dan tek farkı devamlılık olacak, o da maç eksiğini gidermesiyle çözülür..

5 yorum:

  1. Selçuk fernando ikilisi daha güven verici olacak. Takıma liderlik edebilir şampiyonluk sürecinde. Artık herkes elini taşın altına koyup şampiyonluğa odaklanmalı.

    YanıtlaSil
  2. Fernando'nun önemini şu açıklamalarından anlayabiliriz. Kendisi kesinlikle en büyük kozumuz...

    https://fourfourtwo.com.tr/ustalık-dersleri-fernando-ile-rakibin-ataklarini-onleme/

    YanıtlaSil
  3. 8 maç kaldı ve sarı kartlarını sıfırladı.Onun için ligde 7 maç kaldı kartlarını sıfırlamış olması bizim için çok önemli.Keşke Feghouli de kartlarını sıfırlasa bi an önce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin yerinin tek maçlık da olsa dolabileceğini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir