25 Mart 2018 Pazar

Hücum yapabiliyor bu adam


"Burada da İtalya'da olduğu gibi genellikle defans yapmamın isteneceğini düşünüyordum. Hocamız, futbol anlayışına göre beklerden çok fazla atak yapmasını istiyor. Şu anda sudaki balık kadar rahatım ve oynamaktan zevk alıyorum"

Galatasaray'da ligde forma giydiği 7 maçta 2 asisti var. Inter'de ise en son ne zaman gol / asist yaptığı tartışılıyordu. Galatasaray'da gol de atacaktır, bunu zorladığını söyleyebiliriz. Çok göz önünde değil gibi görünse de şut özelliği fazlasıyla iyi. Sadece bununla da sınırlı değil, hücumlarda ceza sahasını da zorluyor, içeriyi karıştıran bir futbolcu. 

Elbette ilk tercih değildi. Eminim ki hocanın da hayallerinde daha farklı bir sol bek profili vardı. Yine de Nagatomo bir şans oldu, hocanın da çok memnun olduğunu düşünüyorum. Nagatomo'nun aidiyet duygusunun altını ısrarla çizenlerdenim ve bu mutluluğu sahaya yansımış durumda. Bu anlamda da bonservisini almak hedef, hatta olması gereken.

Kendisini zaman zaman sağ bekte de izleriz, bu etkiyi orada da yaşarız gibi düşünüyorum. Sağ ayaklı denilse de sol ayağı da en az o kadar güçlü ve çok temiz orta çıkarıyor, şut atabiliyor. Geldiği gün itibariyle düşündüren, ondan beklenmeyen özelliklerden bahsediyorum. Benim bir beklentim olsa da şu an onun üzerinde.

Dünya Kupası da bir hedef nihayetinde, orada yer alacak. Bu çıkışı ve tecrübesi itibariyle de Premier Lig bazında taliplerinin olacağını düşünüyorum. Eli çabuk tutmalı ve bugünden işi bitirmeli. Biraz da onun ne istediğiyle alakalı bir durum olacak ama gösterdiği aidiyet ve mutluluğu onu Galatasaray'da tutacaktır.

Inter'de gerçekten de daha çok defansif bir roldeydi. Inter geçmişine baktığımızda da hocaları ondan bunu istedi ve ağırlıklı olarak rotasyon futbolcusuydu. Gol / asist sayısının aşağıda kalması biraz da bu yüzden. 3'lü savunmaları da çok izledik, Nagatomo o düzenin kanatlarında da oynadıysa da önünde etkili bir hücum oyuncusu olduğunda verimi artıyor. Hücum yapabiliyor bu adam, fazlasıyla da etki sahibi..

12 yorum:

  1. iki ayağını kullanabilmesi hızı ve yeterli tekniği ile inan hiç şüphe duymadım veriminden artı olarak kolay benimsedi ve mücadeleden asla kaçmayan görüntüsü ile sol tarafa ben burdayım dercesine yerleşti kritik olan alternatifsizligi gelişen oyunumuz adına altyapı dan gelmiş oyuncuya sevineceğimiz kadar sevindiriyor isteği denemesi Konya maçı 2. gol kısa bi özeti nagatomo nun:) aşı fena tuttu nazar değmesin ıns..

    YanıtlaSil
  2. Asamoah gelmeyecek gibi duruyor.Zaten ümidi kestim ben ondan.Inter'e gideceği söyleniyor zaten.Inter onu bedava alıp Nagatomo'yu satmaya çalışacaktır.Nagatomo'nun makul bi ücretle bonservisinin alınmasını da isterim açıkçası çünkü verdiği katkı belli.Ha 5-6 milyon eurolar istenirse düşünülür tabi ama makul bi fiyata alırız gibime geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'yu alsak dahi ben bir sol bek hamlesi daha gelmeli diyorum.

      Sil
  3. yuto kalsın çok isterim ama 1 hadi 1.5 milyon euro'dan fazla bonservis etmez bu adam. kazık yemeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim, fazlası da olmaz zaten.

      Sil
    2. Sözleşmesi sezon sonu bitiyor. 1.5 - 2 milyon arası mantıklı rakam.

      Sil
  4. Tekrar kiralayabiliriz en kötü ihtimal... takımda kalmalı kesinlikle

    YanıtlaSil
  5. Maceraya gerek yok. Yuto kalmali . . .

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir