12 Mart 2018 Pazartesi

İlk maçtan hüküm veriliyordu, şimdi ne düşünüyorsunuz?


Sivasspor maçının ardından Nagatomo için yazdığım yazıyı hatırlarsınız. Hatırlamayanlar için de linki paylaşalım;


Bu söyleyeceklerim bloga yorum yapan dostlar için değil, onlar beni anlıyorlar. Tepkileri Twitter'da almıştım, "ilk bakıştan anlarım" diyen o kadar fazla insan vardı ki. 2 günlük idmanla, hiç bilmediği bir ortama çıktığının altı hiç çizilmedi. Şunu da söyleyeyim, hazır olan futbolcuyu oynatmak için beklemezsiniz ve geldiği gibi formayı verirsiniz. Özellikle de Ocak ayı transfer döneminde.

Eleştiriler dün gibi aklımda. Inter'de yıllardır asist yapamayan diyen vardı, bu adam sağ bacaklı diyenler de. İlk günden bu yana bildiğimi yazıyorum. Bu algı kurmak değil, bildiğim doğruyu insanlara yansıtmak istiyorum. Nagatomo yıllardır sol bek oynuyor, her iki bekte oynamasına rağmen solda çok daha iyi. Sağ ayaklı olabilir de bu sol ayağını kullanamadığı anlamına gelmiyor. Sol ayağı da en az sağ ayağı kadar iyi, fark etmiyor.

Topu ille de sağıma çekeyim de ortalayayım durumu yok. Inter'i düşünün, zevkine her sezon tonla transfer yapan bir takım. Böyle bir takımda yıllarca kalabilmenin büyük olay olduğunu düşünüyorum. Nagatomo da bunu başaran bir futbolcu. Ufukta Dünya Kupası ve Nagatomo'nun oynama isteği olmasa yine gelmezdi. Yıllardır İtalya'da ve Inter forması giyiyor, önemli bir tecrübe. Nasıl olur da beğenmiyoruz onu bilmiyorum.

Bu beğeni işlerinde unutulmaması gereken şey "şartlar" olmalıdır. Şartlar dahilinde ne yaptığınız önemli. Transfer bir şekilde son 2 güne sıkışmış ve mali anlamda sorun yaşıyorsunuz. O şartlarda Nagatomo gibi bir tecrübeyi transfer edebilmek önemli. Ayrıca Türkiye Ligi'nde bahsediyoruz, burada nerede duracağını ve ne yapacağını bilen tecrübeli isimler istisnasız yükseliyor. Bir de Nagatomo'nun oyun iştahını ve Galatasaray'ı sahiplenmesini düşünün. Yılların görev adamı, sessiz sakin bir profildi. Konyaspor maçında Sinan Gümüş'ün golünden sonraki girdiği ruh halini gördünüz mü?

Yıllardır Inter'de asisti yok deniyordu, Türkiye Ligi'nde 6 maçta 2. asisti oldu. Sol ayağını kullanamaz diyorlardı, Sinan Gümüş'ün attığı golde sol ayağıyla ortalıyor. Önemli bir hücum beki işte, bence beklentinin de üzerinde devam ediyor. Keşke takımda tutabilme imkanımız olsa, böyle görev adamlarına her zaman ihtiyaç olacak. Demek istediğim şu, peşin hüküm yerine biraz sabretmek lazım. Bu sabır bazen 1 sezon dahi olabilir, 2. sezonunda yükselen futbolcular da var. Bunu da Feghouli ve Belhanda için yazıyorum mesela.

4 yorum:

  1. Ben fark yarattığını bile söyleyebilirim şu aşamada. Riera'nin iyi günleri hariç son yıllarda kimseden bu etkiyi göremedik. Ta hakan ünsal zamanına kadar gider bu durum. Telles'i de katıyorum bu işin içine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riera başka bir adam, bence doğru kıyas olmaz.

      Sil
  2. Dah önce de söylediğim gibi şampiyon olursak feghouli,belhanda,garry.nagatomo hatta sinan gümüş şampiyonlar liginde çok iş yapar ve değerlerini katlarlar! Bu kadronun en az bir şampiyonlar ligi görmesi lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yüzden de şampiyon olmak lazım, umarım başarırız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir