19 Mart 2018 Pazartesi

Infinity War bir Thanos filmi mi?


Çok fazla zaman bulamadığım doğru. Bu konular hakkında daha sık yazmak istesem de gündemin karışıklığı ve benim içinde bulunduğum konum itibariyle belli başlı konulara odaklanabiliyorum. Infinity War da o konuların ilk sırasında yer alıyor. Film yazısı yazmak zor, pek anlamadığım, daha doğrusu yeni başladığım bir alan. İşin bir de spoiler durumu var ki filmlerden sonra yazması benim adıma imkansız oluyor. Haliyle de fragmanlar, teoriler, haberler üzerine yorum yapabiliyorum.



Infinity War için izlediğim 3. fragman oldu. İkisi resmi, biri de sızdırılmış şekilde. Olay döngüsünü oturtmak zor, Marvel bu konuda çok fazla pas atmadı. Emin olduğum tek bir olay var, film Thanos'un Thor'un Dünya'ya gelen gemisine saldırması ve Loki'nin tesseract'ı ona vermesiyle başlıyor. Bu fragmanda Black Order'ı da gerçek anlamda görüyoruz. Sonrasında ne oluyor bilmiyorum ama Thor uzayda sürüklenirken Guardians Of The Galaxy ekibinin gemisine çarpıyor, Hulk ise Doctor Strange'nin mabedine düşüyor. Valkyrie'ye ne olduğunu merak ediyorum mesela. Gemide sağ kalan kimse kalmıyor gibi duruyor, bence Loki'ye de orada veda edebiliriz.

Thanos ağırlıklı bir fragman olduğunu söyleyelim. Hatta filmde de en uzun süresi olan karakterlerin Thanos ve Thor olduğu söyleniyor. İki kısımlı bir film tabii, Avengers 4'ün gerçek adı bu film adına spoiler taşıdığı için henüz açıklanmadı. Thanos da 10 yıldır beklenen en büyük düşman ve ilk filmin odağının bu olacağı görülüyor. Thanos'u da Gamora ve Nebula üzerinden tanıyacağız.

Thanos çocuklarını gerçek bir savaşçı olarak yetiştiriyor. Burada Gamora tek istisna, çünkü ona karşı büyük bir sevgisi var. Black Order da Thanos'un çocukları olarak geçiyor. Burada biyolojik bir durum yok, genellikle istila ettiği yerlerden aldığı çocuklar. Thanos'un amacı da evrenin yarısını yok etmek, sonsuzluk yaşlarını toplama amacı bu. Neden yarısı olduğunu ben de bilmiyorum ama kendi Dünya'sı olan Titan'da soyun nasıl tükendiğini görüyor. Filmde de öyle bir hava doğacak ki Thanos'a hak verdiğimiz anları görecek gibiyiz.


Yenilmezleri Wakanda ve New York ekibi olarak ikiye ayıralım. New York ekibinin içine Guardians Of The Galaxy'den Peter Quill, Drax ve Gamora'yı dahil ediyorum. Thor, Rocket ve Groot'un görevi daha farklı, yeni silahı olacak Stormbreake'ı oluşturuyor. Mjolnir bildiğiniz üzere Hela tarafından yok edildi ama Thor babası Odin gibi gerçek anlamda bir Tanrı'ya dönüştü. Fragmanlarda Thor için pek fazla bilgi olmasa da Infinity War'ın Yenilmezler adına belki de en önemli ve güçlü ismi olacak.

Captain Amerika, Black Widow ve Falcon resmi olmasa da görevlerine devam ediyorlar. Dünya'nın birçok yerinde mücadele veriyorlar. Marvel'in bu tarz filmlerden önce bilgilendirme ve eksik parçaları tamamlama amaçlı mini çizgi romanları çıkar. Civil War sonrası bu üçlü Suriyer'de terör örgütleriyle savaşıyor gibi görünüyor ve onların elindeki chitauri silahlarını ele geçirmeye çalışıyorlar. Vision ve Wanda ise İskoçya'da bir aradalar ve Vision'un insan görünümünde halini de gördük. Vision'dan zihin taşını almak için Black Order saldırısı var ve yardımlarına bu üçlü geliyor. Zihin taşını almayı başaramıyorlar ama Vision bu saldırıdan ağır yaralanıyor.

Yine bu üçlünün saldırının ardından Yenilmezler binasına geldiğini görüyoruz ama o ara Tony Stark'lar nerede bilmiyorum. Ya da War Machine ve Brune Banner neden Tony Stark'larla hareket etmedi ve New York ekibinin içinde değil. Captain Amerika'nın ekibine katılıyorlar ve birlikte Wakanda'ya gidiyorlar. Wakanda'daki savaşın amacı da ruh taşı değil, bu taş nerede hala bilmiyoruz. Hatta ben bu taşın nerede olduğunu Avengers 4'de göreceğimizi düşünüyorum ve filmin de ana teması bu olacaktır. Wakanda'daki savaşın amacı ise Vision'u korumak.


Mesela orada da anlamadığım bir durum var. Thanos'la Tony Stark ve ekibinin Titan'da savaştığını görüyoruz. Hatta Doctor Strange'de Black Order üyesi Ebony Maw tarafından tutsak alınmış durumda. Çizgi romanda şöyle bir detay var, Ebony Maw'ıın zihin yönetme yeteneği sayesinde Doctor Strange'yi Yenilmezler içinde bir ajan gibi yönetiyor. Filmde bunu işlerler mi bilmiyorum ama aklıma bu geldi.

Anlamadığım duruma geri dönelim, Thanos'u Wakanda'daki savaşta da görüyoruz. Wakanda savaşı büyük ihtimalle filmin sonu gibi görünüyor. Aynı Thanos'u Titan'da Tony Stark'larla savaşırken de izledik. Hatta "umarım seni hatırlarlar" diyerek Iron Man'a son bir saldırısı var. Orada yeni zırhın parçalandığını görüyoruz ki acaba Tony Stark'a veda anlamına mı geliyor bu. Ölümler bekleniyor, bu ölümler adına da en büyük adaylardan biri kendisi. Çok büyük bir kırılma noktası yaşarız.


Aynısı Captain America için de geçerli. Thanos'un sonsuzluk eldivenini tutabildiğini gördük ve müthiş bir sahne olduğunu söylemem lazım. Normal şartlarda Thanos'un çok daha güçlü olduğunu söylemek lazım, üstelik eldiveninde de iki tane sonsuzluk taşı takılı. Tabii Marvel'in bu fragmanlarda oynama yapabildiğini Thor'un gözünden hatırlarsınız. Captain America için de orada bir veda yaşanabilir, tek başına çok fazla karşı durabilmesi güç. O konuda da çok fazla teori var, özellikle de Captain America'nın sarı görünen gözleriyle alakalı. Onu süper asker yapan serumu içinden çektiği gibi teoriler bunlar.

Thanos'un tüm sonsuzluk taşlarını toplaması halinde evrenin yarısını yok etmesi için parmağını şıklatması yeterli. Uzay taşını Loki veriyor, Black Order'ın da Koleksiyoncudan gerçeklik taşını aldığını düşünüyorum. Doctor Strange de esir alınmıştı, ondan da zaman taşı alınmış olabilir. Güç taşı Nova'da, bunun için Thanos'un orayı da istila etmesi muhtemel. Zihin taşı için Wakanda'da büyük bir savaş var ve ben o savaşı Thanos'un kazanacağını düşünüyorum. Geriye bir tek ruh taşı kalıyor, o da bu taşlar arasındaki en güçlüsü.


Spider Man'ı da Iron Spider kostümüyle izleyeceğiz ve o kostümün kollarını filmde görecek gibiyiz. Yine geçmiş fragmanlarda Spider Man yerde yatarken Tony Stark'dan özür diliyordu. İzlediğim tüm fragmanları düşündüğümde konular arasında gerçekten de bağ kuramıyorum. Marvel geçmiş yıllarda bu konularda çok pas atardı, bu sefer olay döngüsü gerçekten karışık. Spider Man'ın bu film için önemli bir yer tutacağı belli gibi, fragmanlarda fazlasıyla yer veriliyor.

Hawkaye ve Ant Man nerede bilmiyorum. Filmin afişinde de bu karakterlerin isimleri yok. Ant Man the Wasp filmi Infinity War sonrası ilk film ve Infinity War öncesini mi yoksa sonrasını mı anlatacak göreceğiz. Hawkaye'nin ise set görüntülerinden Ronin olduğunu gördük. Bunu saklama amaçlı fragmanlarda yer vermemiş olabilirler. Önemli bir karakter, Age Of Ultron filminin x faktörüydü mesela. Ekibi bir arada tutan unsurdu.

Hulkbuster'in içinde Brune Banner var, ondan eminim. Vision'un Wakanda'ya getirilmesi de hem onu korumak, hem de onu zihin taşından ayırarak yaşatmaya çalışma kaynaklı. Ayrıca Thor, Rocket ve Groot'un da Wakanda'daki savaşa dahil olacağı söyleniyor. New York ekibinin akıbetiyle alakalı ne olacağını ben de merak ediyorum, şu aşamada benim için en büyük bilinmezlik orada. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir