21 Mart 2018 Çarşamba

Kazanan bir kimliğimiz var, hele ki takımın başında bir de Fatih Terim varsa


Ekşi Sözlük'te yapılan bir yorum. Bu konu üzerine yazacaktım ama benden çok daha iyi şekilde dile getirildiği için üzerine konuşalım. Galatasaray'ın fikstürünün rakiplerine oranla çok daha zorlu olduğu yorumlanıyor. Tutunulan dal ise ligin ilk yarısında bu periyota girdiğimizde yaşadığımız puan kayıpları.

Atlanan detaylar var. Yukarıdaki yorum çok doğru, bu takımın doğru dürüst 2.liği yok. 2000 / 2001 ve 2002 / 2003'ü hatırlıyorum bir tek. 2002 / 2003'ü kısmen yazabiliriz, orada iyi bir Beşiktaş vardı ve baştan sona önde bitirdiler. 2000 / 2001'de ise Fenerbahçe ile girilen yarışta bir onlar bir biz öne geçiyorduk ki son 4 hafta kala da liderdik diye aklımda. O şampiyonluğu kaybettik mesela. 2002 / 2003 örneğini ise takımın başında Fatih Terim olduğu için verdim.

O iki sezon dışında kaybedilmiş bir şampiyonluk olduğunu hatırlamıyorum. Son haftalara o yarışın içinde giriyorsak ipi bir şekilde göğüslüyoruz. Önde olmamız ya da bir arkada olmamız fark etmiyor, son maçta dahi işin renginin değiştiğini çok izledik. Kazanan bir kimliğimiz var, hele ki takımın başında bir de Fatih Terim varsa. Bu sadece lig için değil, eğer bir kupanın finalindeysek yine doğal favori Galatasaray oluyor.

Fikstürün de zorlu olduğuna inanmıyorum. Sivasspor maçını en kötü ihtimalle berabere bitirmek, Kasımpaşa karşısında ise mutlaka kazanmamız gerekiyordu. Yine de şu aşamada lider olmak oldukça kıymetli. Fenerbahçe deplasmanında kazanmak isterdim ama kaybetmemek önemliydi. Orada 6 puanlık bir fark var. Başakşehir'in ise Beşiktaş maçını kazanmasını istiyordum, Beşiktaş'ın biraz olsun şevkinin kırılması noktasında kıymetli. 

Hedef maçlar oynayacağız ve bu maçları kendi sahamızda oynamamız önemli. Galatasaray'ın ligin ilk yarısında büyük maçlarını kazanamadığı doğru. Hatta varlık dahi gösteremedik diyeyim. Fenerbahçe deplasmanı ise Fatih Hoca dönemindeki ilk büyük maçtı, oynanan oyunu gördünüz. Deplasmanlarda sorunumuz olsa da onu aşmaya başladığımızı düşünüyorum. Büyük maçlarda ise Fatih Terim'in mutlaka farkı olacak. İç sahada daha da iştahlıyız, haliyle de Başakşehir ve Beşiktaş maçlarının mutlak favorisiyiz. Bu maçları da kazandığında şampiyonluk yarışında şansını yüzde 90'a getiriyorsun.

Gençlerbirliği ve Alanyaspor deplasmanlarının zorluğu bu takımların küme düşme hattında olmasıyla alakalı. Gençlerbirliği'nde düşüş başladı, bu Ümit Özat'ın olağan tablosu. Çalıştırdığı her takımda istisnasız aynı görüntü oluyor, büyük bir çıkışın ardından yaşanan düşüş aynı orantıda. Şu an düşüş yaşıyorlar, iyi zamanda oynayacağız. Alanyaspor deplasmanını da şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın kayıpsız atlatması gerekecek. 

Muslera'nın şampiyonluk modunu açması, Fernando'nun geri dönüşü, diğer sakatların iyileşmesi gibi pozitif etmenler var. Maç maç gitme zamanları, şampiyon olacağımıza sonuna kadar inanıyorum. Milli Takım arasının Galatasaray'a iyi geleceğini düşünenlerdenim..

8 yorum:

  1. En son ligde derbi kazandigimizda mayis 2015ti. Haliyle insan tedirgin oluyo ama bir tane buyuk mac atlatirsak hem ozguven kazanacagimiza hem de bunun arkasinin gelecegine inaniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca bu noktada en önemli avantaj olacak.

      Sil
  2. minik bir devre arası tatilindeyiz şu an. öyle düşünün.
    daha sonra 8 haftalık lig başlayacak. ve evet, ligin sahibi kim görülecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlar da döndü, ısınma dönemlerinde. Milli ara bize yaratacak.

      Sil
  3. BJK yönetimi Basaksehir macindan sonra sifreli bir mesaj gonderdi "hatti mudafa yoktur sathi mudafa vardir" biciminde..tek basimiza olmuyor her alanda savunulmaliyiz mesaji bence...önumuzde ki 4 hafta GS ve BJK maclarina ozellikle dikkat cekiyorum ...saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. Konuşmazdım o konuları ama ben de dile getiriyorum artık.

      Sil
  4. Son 20 yılda 10 şampiyonluk var.3 kez 2.olmuşuz ikisini yazmışsın diğeri de Mancini varken ki o dönem Fatih hoca gitmemiş olsa yine şampiyon olurduk bu kadar net ama Mancini geldi takımı tanıdı felan derken iyi olan fenerbahçe koptu gitti.Bu 3 sezon dışında ise yarıştan çok erken kopuyoruz.Galatasaray son haftalarda yarışın içindeyse korkacaklar işte fazla söze gerek yok.Bunu fenerbahçelilere öğrettik diğer takım taraftarlarının da kafalarına vura vura öğreteceğiz.Bu yolun sonu 21 olacak.Sonuna kadar inanıyorum buna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mancini dönemini bilerek yazmadım, şampiyonluk yarışında değildik çünkü. Orada Fenerbahçe süpürdü ve zaten 4 hafta kala ilan da ettiler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir