9 Mart 2018 Cuma

O da biliyor, kendisi adına en iyi seçenek Galatasaray


Birkaç ay önce, bu noktaya geleceğimizi kimse tahmin etmezdi. Donk için "Ocak ayında ilk gidecek isim" diye düşünürken, gün itibariyle bambaşka noktadayız. Takımın en önemli ve güvenilir alternatiflerinden biri oldu. Fernando'suz süreci Donk'la birlikte en hafif şekilde atlattığımızı söyleyebilirim. "Gam" üzerinden vuruyorduk, bugün ise saha içi ve dışı katkısından.

Kasımpaşa'daki Donk'u severiz, daha çok son sezonundaki diyelim. Stoper Donk'un büyük bir faydası olmadı ama orta sahadaki Donk'un o sezon ligin en iyilerinden biri olduğunu söylemek lazımdı. İhtiyaç duyulan profil itibariyle transferi yanlıştı, buna ödenen paraları da ekleyince iş skandal boyutuna dahi geldi. Donk'un bu sezona kadar ki sürede geçen Galatasaray kariyeri de hayal kırıklığı. Tabii bunlar geçmişte kalanlar, şimdi önümüze bakıyoruz.

Fatih Terim gerçekten bambaşka seviyede bir teknik adam. Donk'a dahi takım içinde yer açtı ve onu kazanmış oldu. Kimse hesap etmiyordu bu performansı. Kasımpaşa'daki Donk'a dönebileceği de aklımın ucundan geçmezdi. Donk'un yaşadığı değişim sadece saha içiyle de sınırlı değil, saha dışında da takımı birleştiren unsurlardan. Fatih Terim'in gelmesinin ardından iyi de bir performansı var ve haliyle sezon sonunda bitecek sözleşmesinin uzatılması ihtimaller arasına girdi.

Haber şu, sezon sonunda sözleşmesi 1+1 yıllık uzatılmak isteniyor. Hak etmedi diyemem, iyi ve sorunsuz bir alternatif olma yolunda güzel iş çıkarıyor. 1+1 yıllık sözleşme de fena durmaz, Fatih Hoca'nın varlığında iyi iş çıkarıyor. Sorunsuz bir futbolcu, görev adamına evrildi ki bu tarz alternatiflerin kıymeti büyük. Bugün Donk gitmiş olsa yerine bir transfer gerekecek, bu da maliyet. Böyle düşünmek lazım.

Tabii kazandığı yıllık 1.5 milyon avro'luk ücrette indirime gitmek zorunda. Anadolu için iyi bir piyasa yaptı, geri dönüşüyle mutlaka talipleri artacak. Yine de Galatasaray'dan daha iyi bir takıma gitme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Galatasaray'da alacağı rakamı da başka bir takımda bulması güç. O da biliyor, kendisi adına en iyi seçenek Galatasaray. Yasin Öztekin için kalsın diyemem mesela, Donk'un ise bu şartlarda kalmasını isterim..

6 yorum:

  1. bende kalmasını istiyorum ama şunu da söyleyeyim, 1 m yi geçmemeli bence alacağı ücret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası doğru. Sözleşme yılı da 1+1 olmalı mesela.

      Sil
  2. MaaşınDa çok ciddi mesela 600-700 bin euroya kadar düşerse 1+1 mantıklı. Gs geleceği olan ilerde satılabilir makul maaşlı isimler bulmalı. Sizin de belirttiğiniz gibi fransa 2. Ligden cevval orta sahalar bulunabilir. Transferden para kazanan takım olmalıyız. Son alıcısı olduğumuz transferler asgaride tutulmalı. Elmanderden de ümitliyim. Kuzey kökenli oyuncular bulabiliriz inşallah. Fatih hocamızın planı bence bu şekilde transferler olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin o rakamı daha iyi bir takımda bulması imkansız mesela.

      Sil
  3. 1 yıl daha kalmayı hak ediyor.İyi bi alternatif oldu umarım bozmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş ve sözleşme şartlarına bakmalı. Hepsinin ötesinde de sezon sonunu bekliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir