8 Mart 2018 Perşembe

Sağlık kurulumuz fazlasıyla iyi, bunu her sakatlıkta kanıtlıyorlar


Sağlık kurulumuz fazlasıyla iyi, her sakatlıkta bunu daha iyi kanıtlıyorlar. Fernando'nun dönüşü gibi, sürecin daha uzun olması düşünülürken forma giymeye başladı. Son uzun sakatlıkları da Denayer ve Carrasso yaşadı. Onlar için gelen haberler de iyi, her iki isim Fenerbahçe maçında kadroda olacaklar. Carrasso ameliyat olmuştu, 2 hafta sonra takımla çalışmaya başladı. Denayer için ise 6 hafta denirken 3 haftada takıma geri dönmüş oluyor.

Dar bir kadromuz var ve bu anlamda bütün alternatiflere ihtiyacımız var. Denayer'in futbolunu beğenir ya da beğenmezsiniz, bu ayrı konu. Serdar Aziz'e bir şey olduğunda iş Ahmet Çalık ya da Koray Günter'e kalıyor ve Denayer'den daha iyi isimler olduklarını düşünmüyorum. Denayer oynadığı dönemde de Serdar Aziz'i ön plana çıkarıyordum, bu ayrı nokta. Denayer'i sevmemek değil bu, aksine bazı özellikleriyle kıymeti var.

Hızlı, atlet ve savunmanın birçok noktasında kullanabiliyorsunuz. İhtiyaç halinde her iki bekte de kullanabilirsiniz, zorlandığınızda defansif orta saha da oynar. Kenarda böyle bir ismin olmasının önemi olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi, çok fazla alternatif yok ve birçok pozisyonu oynayabilen bu tarz futbolcuların önemi olacak.

Fatih Hoca da Denayer'i tutuyor. Oynatmasının nedeni hızıydı ve savunmayı daha öne çıkarırken önemi vardı. Topla çıkabilmesi de diğer iyi özelliği, metrelerce topu sürebiliyor ve bir orta saha gibi oyunu orada kuruyor. Elbette birçok noksanı var, stoperde de arayacağınız ilk özellikler bunlar olmaz. Yine de alternatiftir, en azından sezon sonuna kadar bu böyle. Geri dönmesi fazlasıyla olumlu, kenarda iyi ve hızlı bir savunmacımız olacak. Kasımpaşa maçında Serdar Aziz sakatlandığında eldeki alternatiflere güvenip stoper alamadık oyuna, böyle düşünün.

Carrasso'nun sakatlığı da şanssızlıktı. Tam oynamaya başlamışken bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı ve Türkiye Kupası'nda Muslera'yla devam etmek durumunda kaldık. Muslera'ya herhangi bir şey olduğunda Eray İşcan'a kalmak var, bu anlamda Carrasso da olmazsa olmaz. Her fırsatta nasıl bir profesyonel olduğunun altını çiziyorum. 36 yaşında bu adam ve geçirdiği ameliyatın ardından 2 hafta içinde sahalara dönebiliyor..

6 yorum:

  1. abi bence ahmet son akhisar maçında çok iyi oynadı ben güveniyorum açıkçası ahmete, çocuk çalışıyor en azından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynadı da yine de güvenebileceğim bir alternatif olmuyor.

      Sil
  2. Musleranin oynayacagi 1kupa maci kaldi zaten. Finale cok var. Ayrica finale kadar carasso duzelir. Finalde o da milli takimina gider sanirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carrasso düzeldi, Fenerbahçe maçında kulübede..

      Sil
  3. Sn. Yener İnce ve ekibi gerçekten çok başarılılar. Her daim takdir ve teşekkürü hakediyorlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir