31 Mart 2018 Cumartesi

Shinji Kagawa & Galatasaray, Nagatomo sonrası Japon futbolcuların adı anılır oldu


Nagatomo sonrası birçok Japon futbolcunun adı Galatasaray'la anılır oldu. Ben de bu isimleri yazmaya devam ediyorum. Sanırım en iddialısı da Kagawa oldu. Nagatomo'nun yarattığı etkiyle Kagawa'yı kıyaslayamayız bile. Faal en iyi Japon futbolcudan bahsediyoruz, her ne kadar eski rüzgarından uzak olsa da.

Kagawa'nın Nuri Şahin gibi Dortmund'da etkisi büyüktü. İlk şampiyonluğun sonrasında Nuri Şahin Real Madrid'e, ikinci şampiyonluğun sonrasında da Kagawa Manchester United'ın yolunu tuttu. Nuri Şahin'in sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesinden yararlanılmıştı ama Dortmund Kagawa'dan büyük kazanamadı. 

16 milyon avro'ya sattılar, 2 sezon sonra ise 8 milyon avro'ya geri aldılar. Kagawa da Nuri Şahin gibi Dortmund dışında tutunamayanlardan ve ilk etaptaki etkisine bir türlü ulaşamayan bir isim. Kagawa Manchester United'e giderken Avrupa'nın en iyi 10 numaralarından biriydi. Bugün ise Dortmund'un rotasyon oyuncusu olmaktan öteye geçemedi. Bu sezon rotasyonda fena işler çıkarmasa da Kagawa'nın zirvesi bu değil.

Kagawa'nın Dortmund'da büyük kazandığını söyleyemeyiz. 29 yaşına geldi ve kendi adına son bir kontrat diyebilir. İşin zor noktasına gelecek olursak, ne kadar bonservis verebiliriz ki? 7-8 milyon avro'luk bir bonservise bitebileceğini düşünüyorum, bu sezon verdiğimiz bonservisleri düşününce de o kadar imkansız durmuyor ama o atımlık kurşun bugün yok. Haliyle de olursa ancak kiralık olabilir, o şekilde de Dortmund neden bıraksın.

Kagawa iyi bir takım oyuncusu. Teknik özelliğiyle öne çıkan, çalışkan, takım oyununu yükselten, hareketli bir 10 numara. 8 numara özelliği de var ve Galatasaray'a büyük yararları olurdu. Belhanda'yı 8 gibi düşünürken önünde 10 numara olarak Kagawa fark yaratırdı. 10 numara arayışı var sanki, takımın yaratıcı oyuncu eksikliği olduğu da doğru. Kagawa olmaz ama makul bir 10 numara transferi mutlaka gerçekleşecektir.

Dortmund'un bu tarz futbolcularına karşı vefası yüksek. Bu futbolcuların ayrılığında da büyük kolaylık gösterebiliyorlar. Tabii ne kadar fedakarlık gösterebilirler ki, 7-8 milyon avro'yu karşılamak zor. Bu işin büyük geri dönüşleri olur, o konu ayrı. Nagatomo sonrası esen Japonya rüzgarının altını her fırsatta çiziyorum. Kagawa bu işin zirvesi..

4 yorum:

  1. Manchester'da yapamamıştı ama oyuncuyu suçlamamak lazım. Manchester'da yapabilen pek çıkmıyor zaten ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama şu an Dortmund'da da pek yapabiliyor gibi durmuyor. Gittiği Manchester'da da Ferguson vardı :)

      Sil
  2. Kawaga bitmiş...

    Eline emeğine sağlık usta :))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir