31 Mart 2018 Cumartesi

Güçlü bir altyapıları var, büyük yetenekler sürekli yükseliyor ama üst yapıda tablo bu


Schalke 04 sportif direktörü Christian Heidel, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Max Meyer ile sözleşme uzatmayacaklarını açıkladı. Schalke 04, Max Meyer'in dışında Leon Goretzka, Sead Kolasinac ve Joel Matip gibi önemli futbolcularından bonservis kazanamadı.

Twitter'da Muhammed Ekti'nin paylaştığı bir bilgi. Bahsi geçen 4 futbolcu da Schalke 04 altyapısı görmüş isimler. Matip Liverpool'a, Kolasinac Arsenal'e, son olarak Goretzka'nın da Bayern Münih'e gideceği açıklandı. Max Meyer'in de sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve onun da ayrılacağı açıklandı. Max Meyer 22 yaşında ve büyük gelecek vaat ediyor. Bu sezon da fazlasıyla iyi işler yapmakta ve ondan beklenen 10 numara olmasıysa da 8 numaraya evrildi. 

İçinde bulunduğumuz piyasa düşünülünce şu futbolculardan ne kadar kazanılacağını bir düşünsenize. Bu futbolcular ise birer birer bonservis bedeli olmadan elden kaçıyorlar ve buna yapılabilecek bir şey yok. Zamanında elden çıkarmak da değil konu, başka bir şey. Schalke 04'ün sportif direktörü mü hatalı dersiniz, belki de iş onda bitiyordu. 

Schalke 04 taraftarının yerinde olmak istemem. Dortmund'u sık yazarım mesela, futbolcular birer birer elden kaçıyor diye. Yine de orada iyi / kötü bir plan var, futbolcular ısrarla ayrılsa da yüksek bonservisler kazanılıyor. Yerlerine de yeni yetenekler geliyor ve o dönüşüm tutturulmuş durumda. Schalke 04 ise altyapısından gelen bu isimleri bedavaya kaçırmak durumunda. Güçlü bir altyapıları var, büyük yetenekler sürekli yükseliyor ama üst yapıda tablo bu..

8 yorum:

  1. Dortmund'un gölgesinde kalıyorlar biraz. Üst düzey futbolcu arayan önce dortmund'a bakıyor galiba... tabii bir de plan lazım... Bu işleri ayarlayan aklın her şeyi çok iyi planlama yapması lazım yoksa çok ufak bir yeteneği bile kapıyorlar anında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dortmund'un gölgesinde kalmıyorlar, Dortmund'un gölgesinde kalınacak bir şey yok :)

      Sil
    2. Genç oyuncu oynatma bulma yetiştirme deyince önce dortmund gelir akla herhalde... Dortmund da kendini kanıtlamış oyuncu daha güven vericidir ve daha fazla bonservis verilir

      Sil
    3. Fark şu, atladığın detay o. Dortmund dışarıdan genç isimleri topluyor ama Schalke kendi yetiştirdiği, altyapısından isimleri çıkarıyor.

      Sil
  2. şu hayatta en azından 1 kez şampiyon görmek istediğim takımlar var. schalke, gladbach, tottenham, newcastle ve new york knicks :) sanırım hiçbiri gerçek olmayacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tottenham içlerinde en yakın olanı ki Guardiola varken o da zor :)

      Sil
  3. O değil de Kaan Ayhan ne oldu 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekliyoruz :) 1.5 milyon avro'luk çıkış maddesi duruyor hala.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir