8 Mart 2018 Perşembe

Transfer tarzı "2018" #25; Sung-Yong Ki


Nagatomo'yla birlikte tahmin etmediğimiz bir etki yaratmayı başardık. Son haber şu, Japonya'da Galatasaray'ın maçları gösterilmeye başlandı ve iyi reyting alıyor. Uzak Doğu piyasasının altını ısrarla çiziyoruz, kulüplerimizin çok büyük potansiyelleri var ve bunu kullanamıyorlar. Oraya yönelme noktasında da değil konu, iyi de futbolcuları var. Nagatomo öyle mesela, büyük tecrübe ve her anlamda katkısı büyük oluyor.

Orta sahada zayıfız, yeterli alternatif sahibi değiliz. Badou Ndiaye sonrasında sıkıntı yaşadığımız net. O tarz bir isim bulmak zor, tarz değiştirmemiz noktasında da alternatif üretemiyoruz. Orta saha için en az iki transfere ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Oradaki kaliteyi yükseltmemiz gerekiyor, Sung-Yong Ki'nin de sözleşmesi sezon sonunda biteceği için atılması gereken adımlardan biri oluyor.

Sözleşmesi biten isimlerde yaş durumuna pek takılmıyorum. Sung-Yong Ki 29 yaşında, uzun yıllardır Premier Lig'de boy gösteren iyi bir futbolcu. İstikrarı ve kalitesi olduğunu düşünüyorum. Fellaini gibi maliyetlere girmektense Ki'yi daha makul şekilde bitirmek mümkün. Gerçi Premier Lig adına piyasası var, Swensea'de kalmak da onun için iyi bir tercih olabilir. 

Selçuk İnan için beklentim "regista" rolüne geçmesiydi. Orta sahanın gerisinde, yanında oynayacak iki orta sahayla temposunu ekonomik kullanabilir ve kariyer uzatır diye düşünüyordum. Fizik gücü ve temposu düşüyor, 8 için zorlanabileceğini düşünüyordum. Sung-Yong Ki bu pozisyonda oynuyor mesela, Selçuk İnan'dan dönüşmesini istediğim futbolcu gibi. Defansif oyun kurucu diyebiliriz, bu işi de iyi yapıyor.

Pas ve teknik özelliği yüksek, temposu da olan bir futbolcu. Badou Ndiaye'nin halefi diyemem, yine de o pozisyona çekilmesi durumunda doldurabilir de. 6-8 arası zaten, 8'i de çoğu isme göre daha iyi oynar. Badou Ndiaye'nin temposu bambaşka noktada olsa da pas ve teknik özellikleri yönünde sorun yaşayabiliyordu. Ki ise bu özelliklere sahip, temposu da hiç kötü değil. Premier Lig'den gelen çoğu ismi tempo yönünden değerlendirmemek lazım, o ligde tutunabilmenin olmazsa olmaz şartı.

Güney Kore'li olması da ayrı unsur, Japonya'da yaratılan etki orada da sağlanır. Şimdiden şartları zorlamak ve ikna etmek lazım. Şampiyonlar Ligi belki onun için bir anahtar olabilir ve maddi noktada da altta kalacağımızı sanmıyorum. Premier Lig'den kopmak ister mi onu bilemiyorum. Yıllardır orada, önce Sunderland sonra Swensea, hatta onların öncesi de Celtic. İyi de bir futbolcu olunca birçok talibi olacaktır ama öyle isimler yazdık ki onlara oranla daha mümkün.

6 yorum:

  1. Atilacak baslik belli
    O kadar guzel ki.
    Aslan zorlandigi ankaragucu deplasmanini 65te guney koreli yildizinin ayagindan buldugu golle kazandi. Sakatlanan musanin ise durumunun ciddi olmadigi ogrenildi. :) musa ligde en cok calim atan oyuncu bu arada.hocam rotasyon yektasi isterse olur gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musa Çağıran'ı mı istedin burada anlamadım :)

      Sil
    2. Aynen
      Emre Akbaba ve Musa Cagiran.
      Eskisi gibi rotasyon ve yedeke turk yedeklerimiz yok. Yekta Emre hatta Ceyhun Engin(2.senesnde yedek) adamlar vardi.
      Selcuk,Donk,Fernando,Tolga,Belhanda var
      Yanina bir8ve 10 numara yedegi 2isim eklesek ne guzel olur

      Sil
    3. İki ismi de çok yazdım, beğendiğim futbolcular. Musa Çağıran konusunda tepki yemişliğim dahi var :)

      Sil
  2. Premier Lig tecrübesi olan bi futbolcunun bizim ligimizde başarısız olma durumu yok zaten.Olur da böyle bi hamle yapılırsa ben başarılı olacağına eminim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir