27 Nisan 2018 Cuma

Adrien Thomasson isminin ciddi bir şekilde anılmaya başlaması hoşuma gidiyor


Adrien Thomasson isminin ciddi bir şekilde anılmaya başlaması fazlasıyla hoşuma gitti. İsmi ilk anıldığında da yazmıştım, şu aşamada çok daha ciddi şekilde konuşuluyor. Çıkan haberlere bakınca da Fatih Hoca'nın onay verdiği söyleniyor. Sol ayaklı futbolculara hasretiz, özellikle orta saha için. Adrien Thomasson da hem maliyet, hem kalite noktasında aranan isim.

Sözleşmesi biten, yıllık ücreti en fazla 1 milyon avro olacak isimlerle daha ciddi şekilde ilgilenmemiz gerektiğini yazmıştım. Kadronun değişmesi, ciddi alternatifler transfer etmemiz gerekiyor ama bir yandan da maliyeti düşürmeliyiz. Tolga Ciğerci bugün 2 milyon avro yıllık ücret alıyor, Eren Derdiyok'un 2.1 milyon avro'luk kazancı var ve yakın geçmişin acı transfer dönemlerinin faturası bunlar. Değişim tam da bu noktada gerekecek.

İşin teknik / taktik boyutuna daha önce girdiğim için tekrar yazmayacağım. O noktayı merak edenler linki tıklayabilir;

35 maçta 7 gol 4 asist oldu. Yaşı 24 ve sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Bu tarz bir hamleyi de şimdiden gerçekleştirmek gerekiyor. Çok ciddi taliplerinin olacağını düşünmesem de elden kaçması halinde üzüleceğimizi söyleyebilirim. Bu tarz başka isimler de var, planı şimdiden bunun üzerine kurmamız gerekecek..

2 yorum:

  1. Orta sahada ciddi anlamda bi kadro derinliğine ihtiyacımız var... emre akbaba ile birlikte transfer edilse çok iyi olur. Bi dönem yekta emre çolak, ceyhun gülselam filan tam anlamıyla performans vermeseler de yedekte bekleyerek elimizi rahatlatirlardi. Bugün tek oyuncu sakat veya cezalı olursa oyun çok derinden yara alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha biraz daha gençleşmek ve tempo istiyor. Özellikle yaratıcı oyuncu noktasında sorun var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir