20 Nisan 2018 Cuma

Belhanda'dan ziyade kilidi Feghouli'nin açmasını bekliyorum


Kalan 5 hafta adına ayağa kalkmasını beklediğim tek isim. Herkesin katkısı az çok belli, bir tek Feghouli'nin değişkenlikler gösterdiğini söyleyebilirim. Şampiyonluk kadrosunu bulduğumuzu yazdım, o 11 içinde alternatifi olmadığı için Feghouli de yer alıyor. 

En formsuz hali dahi özel yetenek. Tek başına maç kazandırabilecek, atacağı tek şut ya da pasla tüm seyre hükmedebilir bir isim. Beklentiler çok daha fazlası, isim noktasında pozisyonunun en iyisi olmasını bekliyorum. Sezon geneline baktığımızda bunu alamadık ama öyle anlar var ki kalitesiyle kendini konuşturdu. Gol / asist istatistiği noktasında da bu böyle ama oyunu yetmiyor.

Belhanda'yı eleştirmiyorum mesela, ondan beklediğim bu. Beklenti farklıydı ama böyle bir oyuna evrildi ve memnunum. Hocanın da memnun olduğunu düşünüyorum. Yeni sezonda Belhanda'nın yeri garanti ve onu bir 8 numara olarak görmemiz gerekiyor. Feghouli için bunu söyleyemem, bu görüntüyle gelecek iyi bir teklife gidişi olası.

Sorun da temposuyla alakalı. Selçuk İnan da bu sorunu yaşıyor ama yaşı, oyun tarzı, beklenti derken onu az çok anlarız. Ne kadar iyi durumda desek dahi yetmeyen bir temposu var. Fatih Hoca ise ön alanda mümkün olduğunca hareket ve tempo istiyor. Belhanda'yla basıyoruz, pres gücünün en önemli unsurlarından. Feghouli'yle ise bunu yapamıyoruz, oysa destek olması gerekiyor.

Topu ayağına aldığında fazlasıyla özel olsa da diğer noktalarda yetmeyen bir tempo var. Çoğumuzun düşüncesi "kamp görse çok daha iyi olur" üzerine. Yaz dönemini sakat geçirmesi ve dönüşünün Eylül ayını bulması elbette büyük handikaptı. Sezon içinde tam toparladı derken bir de 1 aylık ceza dönemi geldi ki o andan bu yana toparlayamadı. Ocak ayının da çok iyi gelmediğini söyleyebiliriz.

Belhanda'dan ziyade kilidi Feghouli'nin açmasını bekliyorum. Son 5 haftada kendisine fazlasıyla ihtiyaç olacak. Hücumdaki en önemli akıl, bizi sürüklemesi gerekiyor. Tempo olarak beklentiyi karşılayamasa dahi en azından özel işlerini görmek gerekir. Özellikle Mariano / Feghouli ikilisi isim anlamında Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir sağ kanat. Şu ikiliyi gerçek anlamda bir türlü izleyemedik..

12 yorum:

  1. sol kanatta oynamalı bence feg çünkü sol da açıyla baktığı için oradan mariano koşusu gördüğünde direk uzun ters oynayacak bir tekniğe ve oyun görünüşüne sahip,hem garry nin son 5 haftadır formsuzluğu ve sol tarafta sıradanlaşması,fegholui nin sağ da istenileni verememesi gomisin de son 4 hafta da 1 gol atması neden oldu, bunun sebebi kesinlikle kanatların formsuzluğu,mariano da ligin 2.yarısı çok git gel yaşadığı için hücum da kısır kaldık, belhandanın da defansif olarak çok sorumluluk aldığı için hücumda birşeyler yapacak enerjisi kalmıyor normal olarak,takımda sadece 3 yaratıcı oyuncu var:belhanda,feghouli,mariano, bunlar olmayınca hiçbir şey üretemiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda oynayabilir de onun da en önemli etkisi sağ kanatta ortaya çıkıyor.

      Sil
  2. Alanya M.Bakkal gelişinden bu yana zor maçlar oynadı.Başakşehir'i yendi içerde, deplasmanda Beşiktaş'ı zorladı..Golü düşünen bir takım.Açık oynarlarsa gollü maç olabilir.Beklerimizin dikkatli olması lazım.Ayağı iyi hızlı oyuncular var karşılarında ve onları pozisyona sokacak bir Emre Akbaba var ayrıca.Defansları hata yapıyor.O yüzden sadece Gomis değil Feghuli de özellikle ceza sahasında olmalı. Feghuli bileşik hareketleri iyi yapabiliyor o yüzden dafansı hataya zorlar.Yan toplarda da iyi değil Alanya.Serdar da açabilir kilidi.İlk golü atmak bu maçlarda hayati öneme sahip.Ki rakip geriye düştüğü maçları neredeyse hiç çevirememiş. Rodriges de etkili olur bekleri iyi değil.Başa dönersek fikrinize katılıyorum Feghuli'nin ön plana çıkması için şartlar gayet uygun görünüyor.Ekstra katkıyı da Rodriges vermeli artık, şimdi değilse ne zaman kımıldayacak, Avrupa istiyorsa kapalı oynayan defansa karşı da bir şeyler yapmayı öğrenmeli, deplasman maçları fırsat aslında onun için..Saha dışı faktörleri hiç anmaya gerek yok, ne tür filmler dönebileceğine dün bir kez daha şahit olduk, o konuda da Allah'a sığınmaktan başka çaremiz yok..Vakit tamam Mayıs göründü ha gayret..

    YanıtlaSil
  3. Alanya maçının beklenenden kolay olacağını düşünüyorum, bunun içinde kendime göre sebeplerim var :) Bu yorum burada dursun ki yarın maçtan sonra üzerine konuşuruz :) Feghouli'nin maç içinde gitmeyen o vücudunu görünce kahroluyorum! Böyle yetenekte ve potansiyelde bir adamın var ki yıllık ücret olarakta tavan ücret veriyorsun! Aldığın verim, bu kriterlere göre çok düşük! Kısa vade de bir çözüm yok! Allah Yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur, üzerine konuşuruz :)

      Sil
  4. bu adam trabzon'a attığı gibi kalenin dibinde denk gelirse atar, başka hiçbir şey yapamaz. 90 dakika yatıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası içinde iyi bitirici, golü kokluyor. Biraz daha serbest oynaması gerektiği de bu yüzden aslında.

      Sil
  5. Selçuk da tempo sorunu yaşıyor ve onu az çok anlıyoruz diyorsun ama Feghouli'yi de az çok anlıyoruz çünkü geçen sezon doğru düzgün top oynamadı.Yazın kamp görmedi.Geldi sakatlandı sonra 1 ay ceza çekti derken bu güne geldik.Ha eğer Feghouli yazın kamptan sonra da o Valencia günlerindeki gibi olmazsa veya şu anki durumuyla pek bi farkı olmazsa zaten ocak ayında iyi bi teklife gönderilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamıyorum. Ocak ayı kampı gördü, yaşı da daha küçük. Şu ana kadar toparlaması lazımdı. Geçen sezon top oynadı, sadece yaz dönemini kaçırdı.

      Sil
    2. Devre arası kampıyla yaz kampı aynı değil ama

      Sil
    3. Değil ama yine de etken. Çok zaman oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir