26 Nisan 2018 Perşembe

Belhanda'yla alakalı anlatmaya çalıştığım durumun bir anlamda özeti


"Ryan Donk ve Fernandoo kadar savunmaya yaslanıyorlar ki otomatikman 8 numara oynamak zorunda kalıyorum. Hücuma yardım etme şansım azalıyor."

Bu haber doğru mu bilmiyorum ama son derece mantıklı. Belhanda'yla alakalı anlatmaya çalıştığım durumun bir anlamda özeti. Ben daha çok verilen görev itibariyle 8 numara gibi oynadığını düşünüyorum ama mevcut isimlerden kaynaklı bu bir zorunluluk gibi de duruyor. Özellikle de Badou Ndiaye'nin ayrılığının ardından daha da zorunlu.

Badou Ndiaye'nin pas aksiyonunu eleştirsek dahi temposuyla o pozisyonu dolduran bir isimdi. En azından savunma anlamında orayı iyi tutuyor ve Belhanda biraz daha hücum kısmına odaklanıyordu. Ligin 2. yarısındaki hücum noktasında yaşanan düşüşü biraz bundan. Selçuk İnan oynadığında da durum değişmiyor, tempo anlamında eksik kalıyoruz ve Belhanda biraz daha 8'e kayıyor.

8 oynaması mesele değil, kötü oynadığını düşünmüyorum. Hücumdan uzaklaşması sorun, oyunun iki yönüne odaklanması onun hücum yönünü düşürdü. Haliyle de top kapma, ikili mücadele kazanma gibi istatistiklerini konuşuyoruz. Bunu yapmak zorunda, orta sahada tempo dahilinde hareket eden tek isim. Donk'u övüyorum ama özellik itibariyle temposu düşük, Fernando geri dönemedi, Selçuk İnan'ın da temposu sıfırlamış halde. 

Belhanda'nın önünde bir 10 numara olsa durum değişirdi. Ya da Belhanda özelinde beklenti 10 numara üzerinden olmasa yine durum değişir. Anlatmaya çalıştığım konu tam olarak bu. Yeni sezonda Belhanda için bambaşka şeyler konuşabiliriz. Belhanda ve Feghouli gibi isimlere gelen teklifler diye başlıyor cümleler ama gitmez bu adamlar..

14 yorum:

  1. Ndiaye'nin gidişinin Belhanda üzerinde etkisi olduğu %100 ama yine de Belhanda'nın şunun şurasında şampiyonluğa bir elin parmakları kadar maç kalmışken başka bir şeyler gostermesi lazım. Gol sayısı zaten sıkıntılı. Asist de yapamıyor uzun zamandır. Hele bir şampiyon olalım da detayını zaten sen yazarsın abi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol / asist detayında çok haklısın. Ben hücumdan uzaklaştığını, oraya yeterince odaklanamadığını düşünüyorum. Nice'da sol kanat, Fas Milli Takım'ında ise 4-4-2 sol kanadı ya da 8 gibi oynuyor. Pozisyon olarak biraz uzaklaştı, bu adam Talisca veya Guiliano dan farklı ama düşüşte olduğu doğru.

      Sil
  2. bjk maçında fernando ve donk ile yine çıkalım ama diğer ki maçlarda selçuk oynamalı bence çünkü pas yapamıyoruz,pozisyona giremiyoruz,bu ikili ile belhanda da düştü ,selçuk en son gençler maçında kötü değildi yani bence tekrardan 11 e dönmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahanda top taşıyacak, dikine oynayabilecek tek isim Belhanda. Sen onu kesersen pozisyon dahi bulamazsın.

      Sil
  3. Üstadım son maçlarda hocam Donk'u 6 Fernando yu 8 deniyor. Tamam Donk 6 oynuyor ama Fernando 8 oynayamıyor, o da defansif kalıyor yine, ama Donk 8 e geçince hücuma çok katkısı oluyor, özellikle dikine katettiği toplarla 3.bölgeyi karıştırıyor boş alanlar yaratıyor.Bence Fernando 6 Donk 8 bozulmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun teknik özelliğinin altını çizse de orada oynama alışkanlığı yok ve hala maç eksiği var.

      Sil
  4. Bunun için Emre Akbabayi devre arası çok istemiştim Emre Akbaba herkes tarafından Ndiaye de olduğu gibi 10 numara oynatıldı ama Emre Akbaba da tıpkı Ndiaye gibi futbola 6 numara başlayanlardan ve aslında defansif yetenekleri ve topu ileriye taşıyan bir oyuncu olarak çağımızın ihtiyacı olan bir 8 numara ile Belhanda etkinliği artmış olacakti ama bütçe sikintsı olduğundan kaldı sanırım umarım son yılına giren Emre Akbaba için çok bedeller olmaz ve sezon sonu olabilir

    YanıtlaSil
  5. Günümüz futbolunda ortasahanız kadar takımsınız! Galatasaray tarihinin en başarılı dönemlerine bakarsak birinde Okan-Suat-emre diğerinde Melo- Selçuk! Tam tersini düşünün Rijkarda teknik direktör hücum hattı kewell-Baros-Lincoln-Arda ama ortasaha ayhan-barış özbek-mustafa sarp!! Ne oldu patates olduk!! Bizim gibi sürekli hücum oynamak isteyen, önde baskı yapan takım için en önemli yer orta saha göbeği!! ortasaha ve hücum bölgesini mengene gibi düşünürsek oyunu sıkmak istediğinizde öne baskıyı ortasaha yapmaya başlar ki karşınızdaki takımın defansını sıkıştırabilesiniz! Donk fernando öne doğru oyunu sıkıştıramadığı için Belhanda öne doğru oynamayamıyor haklı adam! Bu yıl böyle kör topal gideceğiz ama önğmüzde ki yıl iki tane ndiaye tarzı zıpkın gibi orta saha emre akbaba ve belhandayı ön sol da kullanabiliriz. Üst düzey noktada mücadele istiyorsak bunu yapmalıyız yoksa işimiz çok zor olur! Temposuz orta sahası olan takım, el freni çekilmiş arabaya benzer!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk ne kadar iyi oynasa da hala ideal değil, Fernando ise fizik anlamda doğal olarak düşüşte. Bize hareket gerekiyor, beğenilmese dahi onu yapan tek isim Belhanda oluyor.

      Sil
  6. Bu herif şut çekmekten korkuyor.Bunun başka açıklaması yok.Hani Sneijder için zamanında "Kendini sola atıyor" deniyordu ya bu da kendini defansın önüne kilitliyor.Ara ara ileriye çıkınca da tercihi şut değil pas oluyor.Kötü şut çekebilirsin ama dene be denemekten ne çıkar?Ndiaye de çektiği şutlarla saç baş yolduruyordu ama yine de deniyordu bu niye denemiyor anlamıyorum.Defansif aksiyonları çok iyi olsa da hücumda kötü olursa kendini asla kabul ettiremez.Ne taraftara ne de hocaya.Ben hocanın da Belhanda'yı eskisi kadar tuttuğunu düşünmüyorum.İlk geldiğinde üzerine titriyordu ama Belhanda iyiye gideceğine her geçen gün kötüye gidiyor ve pazar günkü maç onun için de çok kritik bi maç.Çünkü bu sezon genel anlamda zaten çok iyi olmayan bi futbolcuydu.Üstüne üstlük hicbir büyük denilen maçta da iyi oynamadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmak değil, mümkün oldukça vuruyor ama etkisi yok. Olmadığı için de pas kanallarını zorluyor ama böyle olunca da durdurması kolay.

      Sil
    2. Evet pazar günkü maçta yine yokları oynadı.Kalacağını düşünmüyorum.Fatih hoca geldikten sonra onun üzerine titredi, yakından ilgilendi ama o hep daha da geriye gitti.Maçın başında bizi 10 kişi de bırakabilirdi eğer fırat aydınus biraz artniyetli bi karar vermiş olsaydı.Ligi bi şekilde tamamladık ama avrupa maçlarına buna güvenerek asla çıkamayız.Umarım yazın iyi performans sergiler de en az zararla elden çıkarırız

      Sil
    3. Son haftalarda formsuz ama gene demek için yanlış bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir