10 Nisan 2018 Salı

Deplasmanlarda 17 puanımız var ve 7. sıradayız


Ligde deplasmanda oynadığımız son 10 maçın sadece 2'sini kazanabildik. Bu galibiyetlerden biri de Karabükspor olunca pek bir önemi olmuyor. Oysa Kayserispor deplasmanında gelen galibiyetle ligin 2. yarısına girdiğimizde tablo bambaşkaydı. Devamında gelen Sivasspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği kayıpları belki de bizi şampiyonluktan edecek. Ya da işimizi zorlaştıran ve avantajımızı yitirdiğimiz noktalar.

Deplasmanlarda 17 puanımız var ve 7. sıradayız. Fenerbahçe deplasman lideri mesela, bize de 9 puan fark yapmışlar. İç sahada ise 40 puan, ezici bir üstünlük sahibiyiz. Başakşehir ve Beşiktaş karşısında da bu üstünlüğe inanarak favoriyiz diyebiliyoruz. Bu deplasman karnesiyle iç sahada ne kadar iyi olduğunun bir önemi olmuyor. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarına çok odaklıyız da Akhisar, Alanya ve Göztepe deplasmanlarında kazanabileceğiz diyebiliyor muyuz.

Çözüm de bulamıyoruz. Deplasman maçlarında büyük bir isteksizlik var ve iç sahadaki iştahın çok gerisindeyiz. Belhanda ve Feghouli gibi isimler sahada olmadığında da otomatik olarak kaybediyoruz. Bu adamlar sahada olmak zorunda, kulübede herhangi bir yaratıcı ismin yok. Kadro derinliği noktasında şampiyonluk için yarıştığımız rakipler önümüzde. Haliyle de hamle şansları yüksek, bizim ise şansımız yok.

Gençlerbirliği karşısında gelişmeye başladı dediğim duran top savunması da yıkıldı. Yine istisnasız her topa vurdurmaya başladık ve müsait pozisyonlardı. 9 maç aranın ardından da ilk kez ayan oyunda gol yedik. Bu da bizi ayakta tutan istatistiklerden biriydi. Gelişen savunmanın altını çiziyordum ama kontradan yenen gol fazlasıyla tat kaçırdı. Hemen hemen her deplasmanda aynı şeyleri konuşuyoruz, konuşacak gibi de görünüyoruz.

Gelecek sezon bu olayı çözmek gerekiyor. Tudor döneminde eleştiriyorduk ama Fatih Hoca'yla da devam eden bir sıkıntı. Hoca her fırsatta iç saha / deplasman ayrımı yapmasa da görünen bir şey, eminim ki o da dertli. Bu anlamda gelecek sezon çok büyük bir değişim bekliyor. Şu an oynayan çoğı futbolcu profilinin hocayla pek bir alakası yok. Bazı isimleri kazandı desek bile maksimumları belli..

12 yorum:

  1. seneye muslera-mariano-serdar-fernando-gomis gibi oyuncular bizim iskeletimizi oluşturan oyuncular,belhandayı severim ama istikrarsız bir performansı var aynı şekilde feghouli de,nagatomo da iyi oyuncu inşallah boservisi alınır ama o takımda kalsa dahi daha iyisi alınabilir,bizim bana göre en az 2 merkez orta saha almamız gerek,yaratıcılık anlamında dediğin gibi sıkıntılı bir takımız,kesinlikle garry satılıp net bir sol açık şart ve daha kanat tipi santrafor,ujfalusi tarzında lider bir stoper, maicon ancak rotasyonda kullanılır yada teklif varsa satılabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek sezon çok büyük bir değişim bekliyorum.

      Sil
  2. Bizim Tudor ile sezon başındaki taktiğimiz pres yapıp kanatlardan oyunu açmak. Herhangi bir B planı yoktu tabi lig ilerledikçe takımlar bunu çözmeye başladı rıza çalımbay ilk bizi vurdu çünkü kapandılar mı ve kanatlarımızı da tıkadılar mı biz hiç bir şey yapamadık 4 defansını geride bekletti mariano ve latovlevici de bindirmeye çıkamadı derken ikinci bir planımızın olmadığını gördük. Kadro fatih hocaya hiç uygun değil en az 5-6 kişi alacaktır bu kadroya.Kısacası asimetrik bir dizilim bulmalı oyuncuları deneyerek bu 3 deplasman maçına çıkartmalı. İç sahada sorun yok normal diziliş ile alırız. Ama inanıyorum o kupa sezon sonu elimizde olacak.
    Tudor bu taktiği şenol güneşten çalmıştı zaten fark ettiysen abi beşiktaşın forvet sorunu var ve ihtiyaçları da gomis ceza sahasına kadar getiriyorlar ama bitiremiyorlar.
    Bir de Başakşehir beşiktaşı kanatlarını kapatarak oyunu merkeze yaymıştı ve beşiktaş hiç bir şey yapamamıştı. Bu olayı biz çok kez yaşadık. Umarım diğer okurlarda anlamıştır deplasman sorununun nedenini zaten fatih hoca bi sezon sonunu görelim gereğini yapacağız diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B planı yoktu, olmadığı gibi de iyi A planını da bozmuştu. Tudor'un hatası bu.

      Sil
  3. Bu farkın nedeni iç sahada yaptığımız ön alan baskısını deplasmanda yapamamak.Fenerbahçe'nin deplasmanda en fazla puan topayan takım olması şaşırtıcı değil çünkü adamlar iç sahada da deplasman oyunu oynuyorlar! Kontrollü oyun, yakalarsam atarım mantığı sonuç bir şekilde atıyor. Her takımın bir oyun mekaniği vardır bizimki ön alan baskısı üzerine zaten attıpımız gollerin büyük kısmıda öyle ama deplasmanlarda bunu neden yapamaz bir takım anlamak mümkün değil ! Ön alan baskısının bir çözümüde yok bakın işte city bile liverpool karşısında ön alan baskısını yiyince dağıldı! Gençlerbirliği nedir ki sen ön alan baskısı yapsan karşı koyabilicek! Sivas ya da kasımpaşa nedir yani 3 paralık takımlar bunlar senin bütçen yanında! Biz ön alan baskısını beceremiyoruz dersin fener gibi kontrollü oynarsın anlarım ama beceriyorsun da işte iç sahada görülüyor bu, deplasman da yapamamak nedir yani akıl alır gibi değil! Bence bu tamamen mental bir problem haline geld bizde bunu düzeltecek olan da Fatih Hoca zaten çıkacak ilk deplasman maçında önde basın ne olursa olsun tak maktik yok diyecek! Başka türlü olmaz yani bu takım istesede başka bir oyun oynayamaz, görüyoruz da zaten olmadığını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İştah yok daha doğrusu. Deplasmanlarda o arzuyu görememenin tarifini bilmiyorum.

      Sil
  4. bu takıma deplasman fobisini sokan adamlar üst üste göreve gelen iki italyan mancini ve prandelli'dir.
    burası türkiye! çıkar yenersin! rakibe saygı falan duyulmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında haklısın. Bu konuya da eğilelim..

      Sil
    2. Istatistikleri bilmiyorum ama skibbe doneminde de sanki deplasmanlar sıkıntılıydı. Gerçi o takımın sorunu hücum değil orta sahanın oyunu tutamayisiydi.

      Sil
    3. O dönemde de sıkıntı vardı, doğru. Hatta o sezona benzer görüntü var. İçeride müthiş bir oyun, deplasman kayıp.

      Sil
  5. Gençlerbirliği sahaya 1 puana razı bi şekilde çıkmıştı.3 puan ekstra oldu onlar için.18 puanı da alacağımıza inancım tam.Evet iç sahaya oranla deplasmanda kötüyüz belki ama Alanya, Akhisar ve Göztepe deplasmanlarından da galibiyet gelecektir.Çünkü onlar açık oynuyor.Kupada Akhisar'ı yenmiştik.Alanya evet düşme hattında ama böyle katı bi savunma yapacaklarını sanmıyorum.Göztepe maçına kadar zaten herşey kesinleşecektir.Oraya şampiyon olarak çıkacağımızı düşünüyorum zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence doğru bir planları vardı, sabırlı oldular ve kazandılar. Hak ettiklerini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir