13 Nisan 2018 Cuma

Emre Çolak & Galatasaray, kendisini "genç" olarak görmek mümkün değil


Çok büyük bir sürpriz olmazsa Deportivo küme düşecek. Emre Çolak'ın da geçen ve bu sezonunu kıyasladığımızda arada büyük farklar var. Geçtiğimiz sezon önemli bir etkisi vardı ve ön plana çıktığı anlar oldu. Bu sezonunun ise iyi geçmediğini, hayal kırıklığı olduğunu düşünüyorum. Takımıyla da alakalı hal böyle olunca Türkiye'ye dönmesi anlamında haberler çıktı. Doğal olarak da Galatasaray konuşuluyor.

Emre Çolak hala 26 yaşında, yaşlanmıyor. O kadar uzun süredir aramızda ki doğal olarak sanki daha büyükmüş gibi bir izlenim oluşabiliyor. Avrupa'ya en ideal zamanda gitmişti, iyi de başladı ama devamı gelmedi. Ben yine de bu tarz isimlerin Türkiye'ye gelmesini istemem. Avrupa'da ısrarla devam etmeli ve orada bir kariyer şekillendirmeli. Türkiye kaçmıyor, her şartta dönersin yoksa.

Emre Çolak'la alakalı bazı sıkıntılar var ve ben bunları unutamıyorum. Galatasaray'dan kaçar gibi gitmesini geçtim, orada kendine göre haklı nedenleri olabilir. İyi bir sözleşme bekliyordu ama son ana kadar verilmedi. Devamında Riekerink'le birlikte çıkış gösterdiği bir dönem var ve yeni sözleşme için mutlaka kapısına gidilmiştir. Orada da kendi kabul etmedi ve Avrupa dedi. Bu bir vizyondur, 24 yaşındaydı ve tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Yalnız 2 sene sonra Türkiye'ye döneceğim dersen bunun altı boş kalır. 

Sıkıntı ise Deportivo'ya gittikten sonra Galatasaray'a karşı takındığı tavır. Arda Turan'a yakınlığı, bazı paylaşımları, Galatasaray'ın yaşadığı olumsuzluklardan sonraki iğneleyici paylaşımlar gibi. İşini yapsa ve futboluna odaklansa zaten bugün iyi bir noktada olacak. Yeteneği olan ama bir türlü beklenen patlamayı yapamamış bir futbolcu. Galatasaray'da dönem dönem yükseldiği anlar olsa da o istikrar hiç gelmedi. Deportivo bir çıkış olabilir derken yine istikrarsızlığıyla adından söz ettirdi.

Emre Çolak bir kurtarıcı değil, Galatasaray'a gelmesi de çok şeyler değiştirmez. Altyapı kontenjanı, Türkiye'den yetişmiş olması gibi avantajlar var sadece. Yetenekli bir futbolcuydu, kendisini artık "genç" olarak görmek mümkün değil. Gelse de alternatif olacak, yine kulübede olacak. Bu yüzden de Emre Çolak'ın alacağı şansı diğer genç yeteneklerimizin alabileceğini düşünüyorum. Emre Çolak forma giymeye başladığında Atalay Babacan'la aynı yaştaydı. Böyle düşünmek lazım.

Tabii Fatih Hoca çıkıp "Emre Çolak'ı geri istiyorum" derse diyecek sözüm olmaz. Vardır bir bildiği der ve yaşananları görmezden gelirim. Önümüze bakarım yani, ne alırız ona bakarım. Bu yaz dönemi belli ki transfer olacak, yolu da yüksek ihtimalle Türkiye'ye düşecektir. Bu konuşulunca da Galatasaray bir numaralı ihtimal oluyor. Fatih Hoca'nın varlığında ise daha sık gündeme gelir. Hoca sever çünkü, Deportivo'da oynarken de kendisini Milli Takım'a çağırıyordu..

20 yorum:

  1. Diğer gönderide yazmayı unutmuşum sen bahsedince aklıma geldi.Evet 6-7 transfer bekliyorum ama altyapıdan da minimum 3 futbolcuyu Fatih hoca a takıma alacaktır

    YanıtlaSil
  2. Gelirse istikrarsız bir performansı olcak bu kesin ama şuda var büyük yetenek kulübede olması da hamle açisından önemli hatta şimdi kadroda olsaydı belki daha iyi bir belhanda izliyor olurduk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok aşırı bir yeteneği olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
  3. Galatasaray'a karsi takindigi taviri ve Arda Turan olaylarini buraya yazmaniz cok iyi olmus hocam, katki konusunda katilmiyorum bence kenardan gelip faydali olabilir ama karakter olarak ben de begenmiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ALternatif olur, en fazla kulübeden getirebileceğiniz bir sol ayak.

      Sil
  4. Kesinlikle gelmesin, teknikmiş, yetenekliymiş vs vs yıllarca bu argumanların ekmeğini yedi bu takımda kaldı! Senede 5 maç iyi oynar maximum! Yıllarca bunu gördük zaten! Tam anadolu topçusu gitsin konya, bursa gibi takımlata oralarda iş yapar, aman bize bulaşmasın!

    YanıtlaSil
  5. Emre nin yerine alt yapıdan bir iki oyuncu yer alsın rotasyondan... gelip 5 senelik sözleşmeyi kapıp yatar ondan sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir farklılık yaratacağını düşünmüyorum.

      Sil
  6. Gelmesin!Dusunulecek bir konu bile değil bana göre..Kendini yıldız sanan,ama yetenekleri çok sınırlı bir oyuncu, bide üstüne tavırları.Istanbul belediyeye gitsin, Emre ve Arda abisiyle beraber oynarlar!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yetenekleri sinirli mi? Hocam kusura bakma da hayatinda hic Emre Colak'i canli izledin mi, yukarida yazdim karakterini de hic sevmem ama en az 2 3 kere kenardan gelip mac cevirmisligini sadece Arena'da izledim, Drogbali kadro zamanlarindaki ozetlere bir bak istersen. Hücumda Belhanda'dan daha yetenekli oldugu kesin bana gore.

      Sil
    2. Yetenekleri sınırlı değil ama bu saatten sonra büyük işler yapacağını da düşünmüyorum.

      Sil
  7. Verdiğin örnek Belhanda, daha önceki Belhanda yazılarının hepsinde olumsuz yorumlar yazanlardan biriyim.Emrenin Belhanda'dan daha yetenekli olması, Emrenin yetenekli olduğu anlamına gelmez.Ha diyelim ki yetenekli, bana iz bıraktığı kaç maç sayabilirsin? Bu kadro kimleri gördü, lütfen çıtayı bu kadar düşürmeyelim.Bide ben yorumumda karakterinden de bahsettim, senden ricam o konuya da girmen.! Benim Emreyle ilgili gözümde canlanan tek şey serzenişleri, yıldız havaları. Varsa ekstra bisey bana hatırlatman beni mutlu eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Çolak nasıl oluyor da daha yetenekli oluyor onu anlamadım :) Belhanda'nın zirve dönemi ile Emre Çolak'ın zirve dönemi arasındaki kalite ve yetenek farkı kıyaslanmaz umarım.

      Sil
    2. Son birkac yildir yurtdisinda yasadigim icin Belhandayi canli izleyemedim ama Emre Colak'i izlemisligim coktur ve maclari takip edebildigim kadariyla Belhanda buysa Emre ofansif olarak net daha yeteneklidir bana gore zira Emre hic ilk adam olamadi hep birilerinin arkasinda bekledi bunda kendi sucu da elbette var ama onundeki isimler hep ondan da Belhandadan da daha iyi isimlerdi bu bakimdan Belhandaya verilen sans Emreye de verilseydi ofans katkisi cok daha iyi olurdu diye dusunuyorum. En azindan Belhandanin kacirdiklarini kacirmazdi ayagi cok daha duzgun. Hatta soyle soyleyeyim Belhandanin ayaklari Sabri ile Umut Bulut arasinda bi yerlerde bana gore :) biraz agir gibi oldu ama oyle.

      Sil
    3. Emre Çolak elimizde büyüdü, benim de izlemişliğim çok :) Belhanda buysa diye yorum hatalı, geçmişi hakkında fikir sahibi olmak lazım.

      Sil
    4. Burak bey bende sizdeki Belhanda sevgisini bir türlü anlayamadigimdan sizin de beni anlamamanız normal:) Sizden ricam sene basında gerekirse Gomis'le ikili forvet oynar dediginiz Belhanda konusunda fikrinizin devam edip etmediği konusunda beni aydinlatmaniz:)

      Sil
    5. Belhanda sevgisi diye bir şey yok, gördüğümü, izlediğimi yazıyorum ben. Sadece Belhanda değil, Feghouli de forvet oynar. Belhanda 8'e evrildi, oyun tarzı bu yönde değişiyor. Bu kadarını beklemiyordum ama mevcut düzen içinde kıymeti büyük. Bunu ben değil Fatih Hoca söylüyor :)

      Sil
    6. Emre Çolak'la da kıyaslayamam. Belhanda dediğiniz isim Montpellier'i Fransa şampiyonu yapmış isim. Ya da kariyerine bak, hangi paralara transferler yaptı. Emre Çolak dediğimiz ismin en büyük başarısı Galatasaray'ın rotasyonu. Rotasyon da önemli ayrı da uçlar arasında dev farklar var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir