30 Nisan 2018 Pazartesi

Fatih Terim olduğu sürece de şansı var, gelişim gösterebilir


Denayer'in tam da Fatih Hoca'nın kalemi bir stoper olduğunu ısrarla yazıyorum. Oyun düzeni içinde atletik ve hızlı stoperlerin önemi var. Bu anlamda da Dany örneğini sıklıkla veririm. Dany / Semih Kaya ikilisiyle Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gördük. Yeterlilikleri tartışılsa da bu özellikleriyle ön planda kalmışlardı.

Denayer'in yaşı henüz 22. Stoperlerin geç olgunlaştığını düşünüyorum, bu anlamda Denayer'i hala ciddi bir potansiyel adayı olarak nitelendiririz. Geçen yıllar onun adına çok iyi geçmese bile Fatih Hoca sonrası Galatasaray'ın kıymetli parçalarından biri oldu. Her fırsatta Denayer'e geri döndü diyelim ve sezonu da onunla tamamlayacağına inanıyorum.

Bu yüzden bonservisini de almak istiyor. Denayer adına şans var, Fatih Hoca'nın elinde gelişim gösterir ve çok daha iyi bir stopere dönüşebilir. Bunu düşününce de transferini isterim. Denayer'i beğenmeyenler, ondan olmayacağını düşünenler olsa da Fatih Hoca'nın elinde ne olabileceğini görmek lazım. Zaten haddinden fazla yaşlı bir takımız, bu tarz potansiyelleri kovalamak lazım.

Sıkıntıları var tabi. Hava savunması gibi, o konuda hiç iyi değil. Odak sorunu da olabiliyor bazen, maç içinde kopmaları var. Beşiktaş karşısında Negredo onu havadan çok rahat ezdi. Bir pozisyonda da Negredo'yu arkasına kaçıran yine Denayer olmuştu. Tüm bunlara rağmen Denayer oynadığında savunmayı çok daha öne çıkarabiliyorsunuz. Denayer'i topla hücuma çıkarıyorsunuz, bence geriden oyunu da fena kurmuyor. Birçok pozisyonda oynayabilme özelliği de onu değerli kılıyor.

Fatih Hoca'nın Denayer'i tutmak istemesini doğal görüyorum. Sıkıntı şu, Denayer'in ne olursa olsun piyasası var ve Manchester City büyük rakamlar kazanmasa dahi bonservis beklentisi olacak. Bizim de çıkabileceğimiz maksimum rakamın 3-4 milyon avro olabileceğini düşünüyorum. Bırakırlar mı bilmiyorum ya da bir sezon daha kiralama durumu gerçekleşir mi.

Denayer'i 2. sezonunda Galatasaray'a kiralık vermeyip Sunderland'a gönderdiklerinde beklentileri vardı. Galatasaray'da yeterli gelişimi göstermediğine inandıkları için İngiltere'de tuttular. Bu sezon kiralamaları ise Denayer'den vazgeçtikleri içindi, biraz da futbolcunun zorlaması. İş yine Denayer'de bitecek ve onun da kalmak isteyeceğine inanıyorum. Fatih Terim takımda kaldığı sürece de şansı var, gelişim gösterebilir..

16 yorum:

  1. Ahmet Çalığa bile şans veriyoruz ama Koray Güntere vermiyoruz.Korayda potansiyel olarak çok iyi aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter'e de verdik, ikisine verilen şans arasında pek bir fark yok.

      Sil
  2. denayer ile maicon kıyaslanmaz bile. denayer havadan zayıf evet. ama duyan da maicon'u bir şey sanacak. ne havadan ne yerden güven veriyor, saatli bomba gibi, ayrıca tipi aldatıyor çok yumuşak bir oyuncu. top tekniği iyi sadece.
    denayer hızlı, mücadeleci, genç. gerekirse bek oynuyor. çok daha fazla avantajı var. umarım maicon'u bir şekilde yollar kazanılan para ile denayer'i alırız. denayer - serdar ile önde hat kurup rakipleri boğarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon havadan güven veriyor bence, asla yumuşak değil. Açık alanda yakalandığında ağır kalıyor, bana göre kusuru bu ki Fatih Hoca'nın tarzına bu anlamda uymuyor.

      Sil
    2. havadan güven veren maicon önce negredo'nun sonra da babel'in pozisyonlarını bizzat hazırladı yahu :) çıkıp vuramasan da rakibi bozacaksın. ensesinde o dirseği hissedecek. maicon sert falan değil. chedjou gibi aynı. sert için = serdar aziz

      Sil
    3. Kafayla pas atayım derken arkaya aşırttığı bir top var, orası hata. Ama yan toplar, ortalarda hatası yok, ben güveniyorum. Sert olduğuna da inanıyorum, sorunu açık alandaki ağırlığı.

      Sil
  3. Bonservisinin kesinlikle alınması taraftarıyım, yaşı ve potansiyeli 3-4 milyon euroluk bonservis bedeli için uygun ayrıca max 1 milyon euroluk yıllık ücretle oynadığı için istediğiniz takıma satma şansımız olur. O fiyatlara City oyunucuyu verir mi? O da transferi yapacak yöneticilerin başarısı olacak artık! biraz işe yarasınlar! Nasılsa City'nin oyuncuyu gözden çıkardığı malum ve Son yıllarda ne CL de , ne de geçmiş avrupa şampiyonasında iyi oyunu yok denayer'in O yüzden uygun bir ücrete bu transfer gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soru şu ki City bu adamı 3-4'e bırakır mı :)

      Sil
    2. Bırakır bence sonuçta Denayer'in son sezonlarda uluslararası hiç bir önemli maçta iyi performansı yok, hiç bir takımda bu saatten sonra sadece potansiyeli var diye denayere 8-10 m vermez. İyi bir pazarlık ve sonraki satıştan pay vermek suretiyle 3 veya 4 e biter bu iş :)

      Sil
    3. Bence bırakmaz, en kötü 7-8 milyon avro'luk piyasası olabilecek bir isim diye düşünüyorum. Premier Lig talibi çıkar mutlaka.

      Sil
  4. Defansı öne taşıması bakımından çok değerli bir oyuncu... Orta saha ile defans çizgisi arasında hiç boşluk bırakmıyor ve hangi kanada yakınsa o kanada da sürekli yardim ediyor. Onu toparlayacak tarzda lider bi stopere birlikte çok iyi is yapar. Başakşehir maçında Arda ve Emre nin Beşiktaş maçında da Talisca'nin etkisiz kalmasının en önemli sebeplerinden biri Denayer'in bu oyunudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hız kıymetli bu düzende. Artı olarak topla çıkabilmesi, geriden oyun kurabilme gibi artıları var.

      Sil
  5. Fatih hocanin maicondan vazgecegini sanmiyorum.
    Onceki doneminde Gokhan Zan,Ujfalusi,Servet,Cris gibi adamlar forma giymisti. Euro 2008de
    Gokhan Zan Servet tandemi vardi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vardı ama şu an şartlar farklı gelişebilir. Bekleyip göreceğiz.

      Sil
  6. Bence Denayer pozisyon alma ve arada maçlarda kopukluklar yaşaması dışında gayet iyi stoper bence.Pozisyon almayı da ilerleyen yıllarda öğrenecektir zaten.Bunun dışında zaten atletik bi futbolcu.Hava toplarında da iyi kötü bi etkisi var.Bunların dışında tam bi savunma jokeri.Zaten Manchester City onda bişey görmese onu neden transfer etsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı genç ve stoperler genellikle geç olgunlaşıyor. Şansı büyük..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir