17 Nisan 2018 Salı

FM 18 hikayeleri #3; Hücum jokerleri


2019 - 2020 sezonuna geldim. 3. sezonum ve Türkiye içerisinde oynadığım tüm kupaları aldığım bir sezonu daha geride bıraktım. Bunu başarı olarak görmüyorum, rahatlıkla kazanılan başarılar. İş biraz daha Avrupa'ya yönelik diyebilirim. Hedefim o ve ilk sezon kazandığım Avrupa Ligi'nin peşine bir de Şampiyonlar Ligi takmanın peşindeyim.

Ligde de geçtiğimiz sezonlara oranla iyiydim diyemem. Yine 100 gol sınırına yaklaştım ama puan olarak istediğimi aldım diyemem. Rahat bir şampiyonluk olsa dahi matematiksel olarak ilanın ardından yaşanan düşüşü kabul edemiyorum. Oyun anlamında da düzende bazı değişiklikler yaptım ve istediğim randımanı aldım diyemem.


Fernando'nun gidişinin ardından defansif orta sahayı ön tarafa yaklaştırdım ve geçmiş Dortmund kariyerimde olduğu gibi iki ofansif orta sahaya döndüm. Kerem Demirbay, Andre Gomes ve Alena gibi önemli isimlerim var, biraz da bundan kaynaklı. Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan rahat çıksam da Liverpool'a 2. turda elendim. Bu düzeni geliştireceğim tabii, önemli transferler geliyor ve maddi anlamda güçlü noktadayım.

Talisca ve Nakajima gibi isimlerde düşüş var, istediğimi alamamam da bu bir etken. Gomis de gitti, o da sorun. Balotelli ilk etapta istediğimi vermedi, sonrasında Driussi'yi alsam da yine beklentinin uzağında. Batshuayi ve Di Maria gibi hücumcular gelecek, biraz daha güçleneceğimi düşünüyorum. Bu sezona hücum noktasında damga vuran ismi paylaşayım;


Munir, Talisca'nın ardından oynatmaktan en keyif aldığım 2. isim oldu. Talisca'dan farkı biraz daha yönlü olması. Her iki kanatta, forvetin arkası ya da forvette aynı düzeyde katkı veriyor. Tam bir joker ve ben bu adamı bonservis bedeli olmadan almıştım. Benim adıma önemli kazanım, sizlerin de imkan yakalaması durumunda düşünmesi gereken bir futbolcu.


Bir de Hakan Çalhanoğlu efekti var. Oyunda bu denli katkı alacağımı düşünmesem de beni yanılttı. O da her iki kanatta ya da forvetin arkasında müthiş oynuyor. Hatta orta sahanın derinliklerine alınca da aynı etki var diyebilirim. Asist noktasında ön plana çıktı, özellikle duran toplar için çok büyük bir koz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir