18 Nisan 2018 Çarşamba

Galatasaray 0-2 Akhisarspor, konu rotasyon değil


Konu rotasyon değil, futbolcuların olaya bakış açısı. Konyaspor karşısında veya Akhisar deplasmanı buna yakın 11'ler izledik. Kupada ilk kez bu denli rotasyon yapmıyoruz. 12 - 13 kişiyle şampiyonluk yarışı veriyoruz, haliyle bu maçlarda rotasyon yapmak dışında şansın yok. Bu maçı rotasyon yaptığımız için kaybettiğimizi düşünmüyorum. 

4. dakikada 1-0 geriye düşüyorsun, 35. dakikada 2-0'la avantajı rakibe veriyorsun. Her iki golün ortak noktasını Maicon oluşturuyor. Ağır bir futbolcu olursun ama yine de Seleznyov'un arkasında kalmazsın. Senden daha hızlı bir futbolcu değil, hatta kötü özelliklerini saysak onun da hızına vurgu yaparız. Bu düşüş değil, bambaşka bir şey. Galatasaray formasıyla son maçını oynadığına inanıyorum, en azından bu sezon içerisinde.

Tabi tek bir futbolcuya bırakmıyorum ihaleyi. Sahada Galatasaray adına pozitif olan herhangi bir şey yok. Galatasaray'un kulübesi ile 11'i arasında öyle büyük farklar var ki "şu rotasyon kadrosu küme düşer" desek abartı bir yorum olmaz. Eren Derdiyok, Yasin Öztekin, Sinan Gümüş, Ahmet Çalık diye uzatırım listeyi, bu adamları kazanmak için uğraşıyoruz. 12 - 13 kişiyle oynadığımız için buna da muhtacız, bu sayede Donk'u kazanmış olduk. Ama hiçbiri Donk'un çeyreği kadar inanmadığı ve yerlerini garanti gördükleri için böyle bir görüntü var.

Latovlevici'leri saymıyorum bile, onlar zaten gidecek. Fatih Hoca ancak şu şekilde eleştirilir, acaba bu kadar derin bir rotasyon yapılmamalı mıydı? Denayer'i bekliyordum mesela, maç eksiği de vardı. Solda Latovlevici'yi kullanmak anlamsızdı, bunun dışında diyecek bir şey yok. Fernando kötüydü mesela ama maç eksiği var, oynamak zorunda. Ayrıca gördük ki Belhanda sahada yoksa rakip yarı sahasında 3 tane üst üste olumlu pas yapmak, hatta pozisyona girmek imkansız.

Maicon'u gören ve elinde hızlı oyuncular olan takımın planı hazır. Seleznyov'la Maicon'u dağıttılar, Muğdat gibi hızlı isimlerle de savunma arkasına sarktılar. Basit bir plan gibi görünüyor ama o kadar etkili ki. Maicon'u gören ve elinde bu malzeme olan takımın planı hazır oluyor, işletiyorlar da. Bir de mücadele olarak yoksun, pozisyon bulamıyorsun.

İlk yarıda koca bir sıfır, ikinci yarıda ise göstermelik bir baskımız geldi. Geç hamle yaptık, bu da diğer sorun. 20. dakikada bu işin olmayacağı belliydi, o dakikada dahi hamle yapılabilir. 2. yarıya dahi aynı 11'le çıktık ve özellikle Garry konusunda geç kaldık. Maicon'un kırmızı da Feghouli'yi oyuna almamıza engel oldu ve finale çıkamamış olduk.

Hangi yarışın içindeysen orada iddialı olmak zorundasın. Türkiye Kupası'nı da önemsiyorum, finale çıkmak güzel olurdu. Rotasyon konusundaki eleştirilere katılmıyorum, aynı kadro Akhisar deplasmanı kazandı. 12 - 13 isimle şampiyonluk yarışı vermek zor, 2-3 gün sonra Alanya deplasmanı olacak. Haliyle rotasyon yapıyorsunuz, bazı isimler için bir şeyler yapabilir mi diye düşünüyorsunuz. Yazık oldu ama ihalesi Fatih Hoca'ya kalmaz..

24 yorum:

  1. Seleznyov kardeşimi bir de Serdar Aziz karşısında izlemek isterim :) Boş açıklamalar yapıyor ama neyse onun da sırası gelecek elbet.

    Her şeyi geçtim abi inan bu mağlubiyet beni zerre üzmedi. Kupa finali zannedersem 9 Mayıs'ta oynanacak ve maç Diyarbakır'da olacak. Nihayetinde hem final hem de FB veya BJK derbisi olacağı için as kadro çıkacaktık. Duruma göre yıpratıcı bir maç olabilirdi. Sinirler gerilip kırmızı kartlar çıkabilirdi. Kaybedip moraller bozulabilirdi ya da kazanıp çok büyük bir motivasyon maçından sonra yeniden motive olmakta da zorlanabilirdik. Zira lig hala devam ediyor ve finale çıkmamız halinde bir de hafta sonu maçımız olacaktı. Şampiyon olmanın böylesine önemli olduğu ve de bu kadar yakın olduğumuz bir zamanda Diyarbakır gibi uzak bir yerde bir final, bir derbi maçı yapmak takımı maçın sonucu sonucu ne olursa olsun çok yorardı. Bu nedenle zerre üzülmedim, hepimiz odağımızı Alanyaspor'a çevirmemiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye Kupası finaline çıktılar sonuçta, Avrupa Ligi'ni kazanmadılar. Ben de böyle mi konuşayım mesela.

      Sil
    2. Bu yazilanlari okuyunca roportajini izledim ama bir sey goremedim. Nerede, nasil bir aciklama yapti kendisi?

      Sil
    3. https://twitter.com/buzzspor/status/986695710082043906?s=19 buraya bakabilirsin dostum.

      Sil
    4. Soyledigi tam bu olarak bu degildi ama olsa bile bunda da bir sey yok. Adam kisaca Galatasaray (ki roportajda Fenerbahce'yi de saydi) bir Barcelona degil demis; yalan mi? Mac sonrasi roportaji Youtube'da mevcut, acip izleyin.

      Okuz altinda buzagi ariyorsunuz, gereksiz hareketler bunlar.

      Sil
    5. Tahrik açıklamalar, hareketler bunlar. Eleyebilirsin, futbolda bunlar var, tebrik de ederim. Biri de çıkar o zaman Avrupa Ligi'nde mi finale kaldın diyebilir mesela. Akhisar için başarıdır da bu Anadolu için bir ilk değil, son da olmayacaktır. Bu kupayı kazanan, finale kalan birçok Anadolu kulübü var. Kupada final oynayıp ligde küme düşen Kayseri Erciyesspor'u dahi hatırlıyorum. Biri de bunu derse alınmamak gerekiyor, Seleznyov'un söylediğiyle pek farkı kalmıyor.

      Sil
    6. Roportaji izleme zahmetine katlansaydiniz keske. Neyse, takim tutmayan bir futbol sevdalisiyim. Blogunuzu ilk yilindan beri duzenli takip eden biri olarak yazilarinizda son bir senedir ortaya cikmaya baslayan fanatiklik agzimi eksitiyordu biraz, bu yorumunuz da veda sebebim olsun. Bol sanslar diliyorum.

      Sil
    7. İzledim, bunu söylüyor. Kesme / biçme yok. Önemli değil, siz bilirsiniz. Son bir senedir ortaya çıkan bir şey de yok, hep böyleyim ben. Teşekkür ederim, hayatta başarılar dilerim.

      Sil
  2. Yönetici diye geçinen tiplerin bu klübe ne kadar zarar verdiğinin canlı şahidi olduk bu gece! Tribünlerin haklı olarak ıslıkladığı Tolga Ciğerci denen tip! " He He " çekiyor ya taraftara o tip aylık 1 trilyon eski oarayla söylüyorum ki daha akılda kalıcı olsun 1 trilyon maaş alıyor bu klüpten! Ben de bu ülkede yaşayıp ta aylık 1 trilyon maaş alsam kendimi ronaldo falan sanarım yani normal! Karşında ki Akhisar takımı yahu, bir zahmette 2 gol yemeyiver yani maaşı trilyon olmuş eyy futbolcu müsveddeleri! Bu maçın taktiğinin nesini konuşalım, bu sahadaki adamların rezilliğini gördükten sonra! Defalarca yazdım bu selçuk, tolga, lato, ahmet çalık maicon, yasin, eren falan rotasyon oyuncusu dahi olamaz! Bu arada Belhanda'yı falan pamuklara saralım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda, kötü halde olsa da Feghouli hepsi mühim. Yok çünkü, arkaları bomboş.

      Sil
  3. çok sinirlendim valla. kupa umrumda bile değil. 3 sene üst üste aldık. ama böyle olmaz. final kapıda, ilk maçı kazanmışsın, kendi sahanda eleniyorsun. burada herkese ceza yazılır. terim dahil.
    maicon çalık lato tolga sinan eren yasin.. hepsi çöp net çöp!
    ama nasıl satıcan. hadi sattın. 8 tane iyi yedek nerden alacağız? öyle ya yedek almak zor iştir.
    hem iyi olmalı hem oturacak seviyede olmalı.
    7 milyona chedjou'dan kötüsünü aldık. inanılmaz!
    çalık a 2.5 milyon bonservis. inanılmaz!
    tolga'nın maaşı. böyle kazma orta saha olamaz! tarifi yok
    eren için yorum yapmak bile istemiyorum.
    umut u yedek olarak beğenmeyenlere allahın cezası!
    bin kere söylemişimdir. genç oyuncu hata yapar eder ama oyunda olur her zaman. koşar durur işte en kötü.
    sinan kadar oyun karakteri tembel birini görmedim. sanki pele. yaşı 33.
    terim'in hatası da topu rakibe bırakıp hata kollayan bi anlayışla çıkmamasıdır.
    o defans hattı ne öyle.. santrada bekliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada hocanın tek hatası belki 1-2 tercihi ve 20. dakikada hamle yapmamak. İhaleyi oyunculara bırakıyorum, Galatasaray'la hiç alakaları yok.

      Sil
  4. bu maç bence terime yazılır.bam bam bam taktiğinin her oyuncu grubu ile uygulanamayacağını terim önceden hesap etmeli idi.haliyle bu maç luce taktiği ile oynanmalıydı ve orta sahada geçmeli idi.hemde ilk maç 2-1 galip gelmişsin.tam luce taktiği olacak bir maç.luce zamanında cl deki başarılarında yıllarca bu taktiği uyguladı.
    terimin B planı yok .bunu gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunarak, bekleyerek kazanmak zor. özellikle bu isimlerle. Bu dar rotasyonda b planın olmaz zaten, iyi bir a planın olmak zorunda.

      Sil
    2. iyide bu maçta kazanmak zorunda değilsin ki.hatta 1-0 bile yenilmen yetiyor.biz boş alan vererek kaybettik.bu isimlerle bile savunarak turu kazanabilirdin çünkü akhisarın set hücumu ne olabilir?
      A planın mükemmel olmak zorunda.doğru.fakat B planın çokta mükemmel olmak zorunda değil.B planı için üst düzey olmana gerek yok.sadece ikinci bölge alan savunması yaptırmak.olay bu.bunu österşunds da yapıyor.zor değil çünkü.

      Sil
    3. O eleştirilebilir. Savunma çizgini illa orta sahada kurmana gerek yok. Biraz daha kontrollü oynamak, gol yememeye çalışmak ayıp değildi bu maçta. Bunu ben de eleştirebilirim. Ama bu alternatifsizlikte b, c planları yapmak gerçekten zor.

      Sil
  5. Seleznov un gol attıktan sonra sevinmemesi mesaj içerikli sanıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Fatih Terime kızmamak elde değil-ne kadar da gs forması altında oynayan futbolcuların vebali varsa da- madem oyuncuların geçmiş iki senenin artıkları ve Alanya yı düşünüyosun tamam,ozaman takımı savunma oynatıp geride tutup skor avantajını koruyacak bir tertip düzenlemeliydi.oyuncularını tanımıyor!? vallahi de taraftar iyi tanıyor.
    -Bu arada toprağı bol olsun rahmetli İlhan Cavcav son son kazığı vermiş elimize..
    -Belhandanın kıymetini anladım..
    -Birilerinin suçlanmasına gerek yok ayıp değil,her transferde hata payı vardır.maicon iyi uşaktır ama 'işte oldu' değilmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu eleştirilebilir, yukarıda yorumda yazdıklarım yine geçerli.

      Sil
  7. Bu maçın 2 yararı oldu bence. Benim fikrim elenmek daha iyiydi. Kupanın para getirisi götürüsünden daha az öncelikle.
    1-Takımdaki çöpleri bir kez daha gördük. Dün sahaya çıkan 11den(Muslera ve Fernando hariç onlar 11 oyuncusu) Linnes hariç herkes gidebilir. Selçuk, Tolga maksimum sonradan oyuna girecek oyuncular olur o da şu maaşlarla değil. Gerisini çöpe at.
    2.Final 9 mayısta. Tam 32.hafta deplasmanı öncesi. Bu sene lig çok kritik. CL olmak zorunda. 7 günde İstanbul-Diyarbakır-Manisa gereksiz yorucu olurdu ki bunların 1i final ve derbi olacaktı. Sadece kupa prestiji için ben bu riske girmemeyi tercih ederim. Bunun yanında direkt rakibin bu fikstüre girecek simdi. Bu da başka bir artısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elenmemek lazım, yer aldığın her kupada, hele ki bu noktaya gelmişken sonunu getirmeliydik.

      Sil
  8. Fatih hoca böyle bi maçta rotasyon yaptı diye eleştirilemez bence.Hoca onlara güvendi ama onlar sağolsunlar o güveni öyle güzel boşa çıkardılar ki.Bu maçta oynayan çoğu futbolcu östersunds maçında da oynamıştı.Ben anlamıyorum bu kadar zaman geçmiş bi insan kendini nasıl geliştiremez?Bu maçta çık sonuna kadar mücadele et, takımda kalma şansın artar ama senin Galatasaray umrunda bile değil.Yazıklar olsun bunlara.Kupada elenmek koymuyor bana.Bu yıl elenirsin seneye kazanırsın.Asıl hedef lig zaten.Sinirimi bozan şey futbolcuların bu kadar lakayıt olmasıydı.Bi ara yanlarına bile pas atamaz duruma geldiler.Abi skor avantajı sende, kendi sahandasın.Maç haftaiçi olmasına ve açık kanalda olmasına rağmen taraftar sayısı da fazla.Bu mu yani bu kadar şeyin karşılığı?O gün onbirde yer alan futbolcuların çoğu zaten defolup gidecek, kurtulacağız.Fatih hocanın işi gerçekten aşırı zor.Adam toplam 12 kişiyle işi götürüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyonun anlamını Alanyaspor karşısında gördük sanırım..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir