15 Nisan 2018 Pazar

Galatasaray 2-0 Başakşehir FK, geri döndük


Galatasaray adına gergin bir hava olduğunu düşünüyordum. Özellikle de taraftar cephesinde. Herkes kafasında oynar maçları, nedense içimde bir umutsuzluk vardı. Kafamda bir türlü kazanamadım bu maçı, Fenerbahçe deplasmanlarında dahi bu kadar gerilmiyorum. Bu gerginliği de 1-0'ı bulana kadar hissettik aslında. Böyle maçlardan korkarım, 80'e kadar böyle gider ve yediğiniz pis bir golle mağlup olursunuz. Neyse ki Mariano'nun sol ayağı sahneye çıktı ve müthiş bir galibiyet aldık. 

Hücum anlamında istediklerimizi tam anlamıyla yaptık diyemem ama savunma noktasında oldukça disiplinliydik. Fatih Hoca'nın dokunuşunu bekliyordum aslında, Maicon / Denayer rotasyonu şaşırtıcı olmadı. Donk / Fernando'yu bir arada kullanmak konuşuluyordu ve bu durumda Belhanda'nın kesik yemesinden korkuyordum. Donk / Fernando bir arada oynadığında Belhanda'nın sahada olması doğru karardı. Hücum tarafında Donk ve Fernando'dan biri fazlaydı ama savunma disiplinini böyle sağladık. Özellikle Donk'un iyi bir maç çıkardığını söyleyebilirim, hava savunması önemliydi.

İlk maçı hatırlayınca Maicon / Mariano arasını Elia müthiş işlemişti. Solda da Visca'yı durduramadık, Adebayor ise Maicon / Denayer ikilisini ezip geçmişti. Maicon son haftalarda da formsuz, çok ağır kalıyor ve Gençlerbirliği maçının en kötü ismiydi. Mariano'nun hücum aksiyonundan kasıt arkasını Denayer gibi hızlı bir isimle kapatmak doğru karardı. Serdar Aziz ise Adebayor savunmasını da iyi yaptı, üzerinden kontra oyunu zaten oynayamıyorsunuz. Nagatomo'nun da Visca karşısında etkisini ekleyince çok fazla pozisyon vermedik. Başakşehir adına en olumsuz nokta da Arda Turan'ın etkisizliği. Mossoro bu maçlarda önemli, Adebayor'a yakın oynayarak 2. bir forvet gibi ve çok karıştırıyor.

İç sahada daha baskılı bir oyuna alıştık. Gomis ve Feghouli'nin iyi durumda olduğunu söyleyemem, özellikle Gomis, rakip stoperler arasında kayboldu. Hücum tarafında geçen haftaya göre Belhanda ve Garry Rodrigues'in etkisi vardı, bekleri de buna katarım. Çizgiye kadar insek bile son tercihler hatalı, ceza sahasında doğru ismi bir türlü bulamadık. Donk / Fernando'yla da biraz fazla savunmacı kalınca Belhanda yalnız kaldı ve hücumu açamadık. İlk yarıdaki avantaj savunmada sağlam kalmamız oldu, ikinci yarıda ise 1-0'ı bulduktan sonra oyunu süpürdük.

Mariano'ya haftalardır sistemli bir operasyon yapıyorum, Çok eleştirdim, çünkü beklentim var. Beni yanılttığı gün oldu, attığı gol kadar oynadığı oyun da etkiliydi. O böyle oynadığında hücum için çok büyük bir akıl. 1-0'ın ardından açık alanlar da bulmaya başladık, rakip hücum noktasında risk alsa da pozisyon vermedik. Tolga Ciğerci değişikliği zamanında geldi, ondan sonra orta sahadan topla dikine de çıkmaya başladık. O ara 2-0'ı bulmak lazım, imkan vardı. Feghouli / Sinan Gümüş hamlesi de ön alanda biraz daha baskı demekti, son olarak Gomis / Eren Derdiyok'la da hava sahasını kazanmayı istedik. 

Geri döndüğümüzü düşünüyorum. Bu sefer maç önü bir şey yazmadım, görünen o ki bundan sonra da yazmayacağım. Fatih Hoca şaşırttı, Abdullah Avcı'nın büyük planı eminim ki yine Maicon / Mariano arasını işlemekti. Denayer ve Donk hamleleri onları yanılttı, bu da iyi bir teknik direktör dokunuşudur. Hedef maçlardan ilki geldi, gerçi bundan sonrası bütünüyle hedef. Deplasmanda bir kez kazanmaya bakıyor olay, sonrasının geleceğini düşünüyorum, Başakşehir maçı benim için Beşiktaş karşısındaki anahtardı..

16 yorum:

  1. mariano ortaları da sol ayakla yapsın :)
    maicon'u geçiniz. denayer gayet iyi oynadı. savaşıyor. maicon yumuşak. 30 dakika sonra hava toplarına da vurmaya başladı.
    serdar = ramos :)
    donk'u bile kazanan adam = terim!
    fernando berbattı.
    feghouli yerine ben oynasam bu kadar etkisiz olurdum.
    belhanda asla çıkmamalı. değişik biri. her alanda yardımcı rolde.
    tolga kadar topla ilişkisi kötü orta saha görmedim.
    gomis hiç pivot değil ya. tamam olmayabilir ama hiç değil! insan biraz pas istasyonu olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer hız noktasında da var, hoca da bunu arıyor.

      Sil
  2. Son 5 hafta GS icin mac tahmini yapmak zor.Benim umudum taraftar onlarda gerekeni yapiyor ayni etkiyi bjk macinda da gostermeliyiz.Bjk maci böyle gidilirse bu kadar statik olmaz beraberlik kimseye yaramaz.İlk golü bulan maci alir gibi duruyor.Günes in hep soyleyip durdugu güzel futbol anlayisini devam ettirmesini umuyorum.Terim futbolunda bu anlayisa cevap oldugunu dusunuyorum.Deplasman fobimiz de insallah bu hafta son bulur...Gomis stoperlerin arasindan cikmali,Feghuli Rodriges iceri daha cok girmeli..Donk ve Fernando devam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor ama ben 11'imizi bulduğumuzu düşünüyorum. En azından son 5 hafta noktasında.

      Sil
  3. Bu mac Fatih Hocaya yazar, yazini da cok begendim hocam eline saglik maci her yonuyle islemissin, su kalitede bir yazi basinda bile olmuyor. Mac ozelinde konusmak istemiyorum zira benim icin surpriz oldu berabere kaliriz diyordum. Sampiyonluk icin konusursak haftaya galip gelinirse cami ve hoca etkisiyle rakiplerde inanilmaz bir baski kuracagimizi dusunuyorum. Besiktas bizi yenemez yaris Basakla aramizda artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Nasıl kayıpları hocaya yazıyoruz, bu kazanımları da yazmalıyız.

      Sil
  4. Maçtan önce ki yorumum da maicon'un büyük bir sorun olduğunu, belhanda'nın değil selçuğun kesilmesi gerektiğini ve mariano'nun ön tarafta iş yapacağını söylemiştim hepsi gerçekleşti çok şükür:) Yıllardan beri savunduğum bir şey vardı! Büyük takımın beki sabri olmazzzz! Seneden 5 asist yapmış 6 asist yapmış falan beni ilgilendirmez Kalite olacak kalite Büyük takım kaliteli oyuncularla büyük takım olur! Belhanda'yı neden savunuyoruz adam kalite çünkü! Tolga Ciğerci'den olmaz diyoruz neden? Çünkü adam kalite değil istediği kadar koşsun farketmez.Zaten bugün de görüldü bomboş poziyonda gomis'e topu yuvarlamadı şut atmayı çalıştı, sekti ama gomis açıyı kaybetmişti. Sonuç olarak kalite kazandı. Mariano attğı golle büyük fark yarattı. Yuto yine müthiş oynadı! Visca'ya karşı resmen bir bek nasıl oynamalı dersi verdi. Donk fiziğiyle fark yarattı. Fernando'yu beğenmedim biraz önde oynadığı zaman savunma menşeyli bir oyuncu olduğu için sırıttı.Feghouli büyük hayalkırıklığı benim için, potansiyelini ve yeteneğini fiziksel durumuna kurban etmiş durumda! Orada forma sinan'ın hakkı bence.Belhanda çok iyi oynadı.Gomis yine çok yalnız kaldı. Rodrigez idare etti. Serdar Aziz her zaman ki gibi müthişti.Maçın X faktörü Denayer oldu çok iyiydi. Ayrıca şu an ülkenin en antipatik takımı Başakşehir'dir! Emre ve Arda'nın öyle üstten üstten ukala konuşmaları saha içi hareketleri! Maç öncesi ellerinde içecekler, gözlerde güneş gözlükleri falan " Siz hayırdır ya" derler adama böyle! Eze eze yendik! Karşınızda kim var ya sizin!! sabri reyiz yok artık sağ bekte emre efendi! Mariano 30 dan böyle bir çakar aklın şaşar! Fatih Hoca tekrar galatasaray'a büyük takım oldupunu hatırlatmıştır! Bunlar gibi üç, beş tane gevşeğe şampiyonluk bırakacak değiliz! Şampiyonluk için son 5 ,kupa için son 2.. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, Maicon konusunda ısrarla yazdın ve eleştirini dile getirdin. Hak senin :)

      Sil
  5. Önümüzdeki 5 maçtan en zor ikisi önümüzdeki iki haftada düşme potasindaki Alanya ve şampiyonluk yarışında ki Beşiktaş.. Bu iki maçtan 6 puan çıkarsa %90 şampiyonluk.. Aksi halde 4.lük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum. Alanya maçını kazanmamız halinde kalan deplasmanları da yeneriz diye düşünüyorum.

      Sil
  6. koca Feghouli yana çekip içeri kesmekten başka şey yapamıyor

    Tudor dönemi ceza sahası içine daha fazla adam sokuyorduk, şimdi kenardan içeri kesildiğinde tek Gomis oluyor o da topu alamıyor, orada çoğalmamız lazım yoksa büyük maçlarda gol bulmamız zorlaşır. Bugün Marianonun üst düzey golü olmasa nasıl gol bulacaktık bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesemiyorsun da işte, Mariano'nun golü misali bir iş yapabilir Feghouli. Ceza sahasına soktuğumuz 1 numaralı isim Tolga Ciğerci'ydi, bugün düşünmüyoruz bile.

      Sil
  7. Başakşehir bu kadar antipatik duruma gelmeyi nasıl başardı? Dün fb olsa karşımızda bu kadar hırslanmazdım. Umarım ki ligi 4. bitirirler. Bize gelirsek, yukardaki yoruma aynen katılıyorum, Alanya ve Beşiktaş maçlarından 6 puan çıkarsa bu iş biter. Tek tek oyuncu performansına bu saatten sonra girmenin anlamı yok, inşallah şampiyon olduktan sonra tüm sezonu gözden geçirip gelecek sene şampiyonlar ligi de olacağını düşünüp oyuncu değerlendirmesi yaparız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarıyor maalesef. Başarı devamında bunu getiriyor..

      Sil
  8. Ben kazanacağımızdan çok emindim nedense.Hatta konuştuğum kişiler genelde olumsuz cevaplar verirken ben rahat ol kazanacağız dedim hep.İlk yarıda sürekli "Kilidi açsak gerisi gelecek" diyip durdum ama olmadı.İlk yarı Mariano kötüydü özellikle ortaları dağa taşa açıyordu.Feghouli yoktu sahada resmen.Defans ise maçın başından sonuna kadar muazzamdı.Serdar Adebayor'u mahvetti, Denayer Elia'yı durdurdu, Donk gayet iyi süpürdü.Tek eksik goldü ve gol aslında beklemediğim bi isimden beklenmedik bi vuruşla geldi.Zaten iyi oynuyorduk ve gol sonrası biraz daha rahatladık.Rakip takım oyuna hücumcularını alarak risk aldı ve bu anlarda maçı koparabilirdik aslında fırsatlar da bulduk ama o golü maç biterken attık.Mesela Gomis karşı karşıya kaldı topun dibine girse gol veya vurmasa Tolga'ya çıkarsa kale boş.Ama olsun bu galibiyet çok iyi oldu.Feghouli deplasmanlarda etkisiz, keşke sarı görüp cezalı duruma düşseydi .Serdar da sınırda.Bunlar beni düşündürüyor.Alanya maçında rahat bi skor alırsak Serdar ve Feghouli'nin hemen çıkması gerekecek çünkü çok çok kritik bi maça çıkacağız.Ha yine kazanırız ama Serdar'ın olası cezası bizi etkiler o maçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz kendini mümkün olduğu kadar sakınmak zorunda. Her maç lazım çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir