1 Nisan 2018 Pazar

Galatasaray 2-1 Trabzonspor, sakin kalmalı ve en doğru anı beklemeliyiz


Maçın kırılma noktası Hubocan / N'Doye değişikliği ve Okay Yokuşlu'nun stopere geçmesi. 2. yarının başlamasıyla birlikte Trabzonspor etkili olmaya ve biraz olsun pozisyonlara girmeye başlamıştı. Galatasaray'ın ilk yarıda çok eforlu ve baskılı bir oyunu vardı, bunu tüm maça yaymak zor. Neyse ki bu değişiklik imdada yetişti ve Galatasaray yeniden üstünlüğü eline aldı. 2 geldi, 3 - 4 de olurdu.

Biraz laubali takılıyoruz o anlarda. Ne olursa olsun 2-0 riskli bir skor. Kucka'dan tahmin edilemez bir gol yedik, o şok anında her şey olabilir. Feghouli eleştirilmez orada, topu hafif dürtse ya da önünde dursa anında sarı kartı yer ve Gençlerbirliği maçında cezalı olur. Hakemlere güvenmiyorum, yenen basit kartları hatırlayın. Doğrusunu yaptı, o da gitti gol oldu. Muslera'nın moralinin bozulmasına üzüldüm bir tek.

Laubalilik de 2-0'dan sonra olanlar. Çok fazla boş alan buluyoruz, pozisyonlar da geliyor ama hemen hemen tüm tercihler hatalı. O son pası ilk yarıda da yapamadık, yoksa o iştah ve baskının getirisi en az 2-3 farklı sonuç olmalı. Garry Rodrigues'in maç boyunca ne yaptığını pek anlamadım, Gomis'i de aslında geçmiş maçlara oranla o kadar iyi bulmadım. Gomis yine kalitesiyle maça damgasını vuruyor, kaptığı top ve muhteşem bir bitiriş. Garry Rodrigues ise Kasımpaşa maçında attığı golden sonra sadece sağa çekip şut atmaya odaklı.

Biraz daha sakin kalmalı ve en doğru anı beklemeliyiz. Belhanda ve Feghouli'nin müthiş bir etkisi olsa da bunu desteklemek gerekiyor. İlk yarıda Mariano'nun hücumda büyük artısı vardı, ikinci yarıda onun yerini Nagatomo aldı ama iş sadece bu iki isim üzerinde kaldı. Galatasaray hücumlarında farkı bugün bireysel kalite belirledi diyebilirim. Belhanda ve Feghouli önderliğinde sonuca gitmeyi başardık. İş sakin kalmak ve en doğru anı beklemek.

İlk 11 açıklandığında "Mariano'nun maçı olmalı" dedim. Mariano ve Linnes arasında elbette büyük bir kalite farkı var ama Mariano istikrarını kaybetmişti. Bugün ilk yarıda kalitesini ortaya koydu ve muhteşem bir asist yaptı. O asistle de son 5 golün 3 asistini yapmış oldu ve ne olursa olsun ne kadar iyi bir bek olduğunun kanıtı. Son 7 haftada Mariano'nun katkısı mühim, geriden oyunu kurma noktasında en önemli futbolcu. O hücumu zorladığında ve iyi olduğunda Maicon oyun kurulurken sağ bekleşiyor. Tudor döneminin de en büyük artılarındandı, bugün aynısını izledik.

Burak Yılmaz enteresan bir futbolcu. Sadece ama sadece savunma arkasına sarkmaya odaklı ve takımını da buna zorluyor. Çok iyi bir forvet olsa da buna odaklandığında hiçbir artısı yok. Sağ olsun Serdar Aziz de müthiş bir maç çıkardı ve Burak Yılmaz'ı sindirdi. Akan oyunda ya da açık alanda gol yemiyoruz, aldığımız tüm risklere rağmen. Savunmamız mümkün olduğunca orta sahaya yaklaşık ve önde oynuyoruz. Kağıt üzerinde Burak Yılmaz için bulunmaz bir imkan gibi görünse de iyi stoperlerimiz var işte. Özellikle Serdar Aziz'in hakkını verme noktasında bir neden daha.

Selçuk İnan / Donk ikilisiyle şampiyonluğa yürüyoruz. 1 sene önce, hatta sezon başında bu söylense gülerdik. Fatih Terim'in dokunuşu öyle büyük ki yoktan var ettik. Selçuk İnan için her geçen maç "geçen maçtan daha iyiydi, belki de bu sezonun en iyi performansı" diyoruz. Donk'un ise Konyaspor maçı haricinde kötü oyunu yok, bugün de fazlasıyla iyiydi. Bu ikiliyi geçmişte tempo yönünden eleştirirdik ve genç futbolcular da değiller. Oynadığımız tempo oyununda bu isimlerin yükselmesi çok büyük bir olay.

7 maç kaldı, bu maçlara da tek tek bakıyorum. Şimdi Gençlerbirliği deplasmanı, tüm odağımız ona. Fernando'nun dönüşü de bu deplasmanda büyük artı olacak. Gençlerbirliği deplasmanı her zaman ters ve dikkatli olmak lazım. Avantajımız Ümit Özat'ın klasik düşüşü olacak. Bir anda yükselir, devamında öyle düşüş yaşar ki arkasında enkaz oluşur. Yine o evreye girdi, umarım rahat kazanırız ve son 6 deriz..

19 yorum:

  1. muslera tam şampiyonluk modunu açmışken bu gol moralini çok bozdu. umarım çabuk atlatır. oysa suçu yok. suçlu olan feghouli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. topun önüne geçse kart verecek kardeşim ne suçu var adamın,musleranın da suçu yok, kucka müthiş gol attı yapacak birşey yok orda

      Sil
    2. vermez. topun önüne geçmek var, geçer gibi yapmak var. feghouli bunu kartsız yapabilecek zekaya sahip. hele o dakikada.

      Sil
    3. Geçer gibi yapsan da verir, her aksiyonunda verir. Hakem pusuda bekliyor, bunun altını yazıda da çizdim. Risk alamazsın, ertesi maça cezalı olmayı göze almamalısın. Kucka'nın golü milyonda bir olur, yapacak bir şey yok.

      Sil
  2. gerçekten mükemmel oynadık. ama önce o gol şimdi de skorbord mesajı herkesin gazını kaçırdı. gündem futbolumuz olmalıydı.
    yönetim de tv'lere malzeme verdi özür dileyerek. özürlük bir şey yok!

    YanıtlaSil
  3. Bence bu golün bu macta hele de 2 farkli ondeyken yenmesi iyi bile oldu, boyle bir golü Basaksehir ya da Besiktas macinda yedigimizi dusunurseniz bence guzel bir uyari oldu bu. Mac ozelinde Mariano'yu cok begendim, yaptigi asisti yapabilecek ikinci bir bek yok bu ligde umarim bozmadan devam eder. Son olarak kulübemiz zayif yani maca iyi basliyoruz, oyun, gol her sey var ama bizimle kafa kafaya oynayan takimlara karsi hamlemiz yok. Basaksehir'e verilen golü gorünce insan korkuya kapiliyor ama bana göre evimizde Besiktas macinda yenilmezsek sampiyonuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun yeteneğinden hiç kuşkumuz yoktu. Eleştirilen tarafı vermediği mücadeleydi, dün onu gösterdi. Umarım devam eder.

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar burak bey, yurtdışından döndük maça yetiştik:) Maça gelirsek; Klasik önde baskıyla başladık golün ilk dakikalarda gelmesi büyük şanstı çünkü bu onur kıvrak denen kaleci senelerdir bize sorun çıkaran bir tip! İlk pozisyonu kurtarırsa havaya girip maçı çok zora sokuyor yinede ikinci yarı iyiydi ama bu sefer papaz pilav yemedi! Donk ilk sarıyı yedikten sonra ikinci sarıyı görmemek adına gittikçe oyundan koptu! Zaten ikinci yarı rıza çalımbay trabzon oyunu domine etmeye başlamışken ortasahanın en iyisi okay ı stopere çekmesi, oyunun kırılma anı oldu yoksa ben kesinlikle donkun çıkıp hiç sevmesemde tolga'nın girmesini bekliyordum ama çalımbay bu değişikşiklikle resmen sınıfta kaldı.Donk 'ta 2. Golden sonra rahatladı daha aktif oynamaya başladı, oyun düzene girdi. Belhanda'nın aynı maçta 3 kez kaleye şut atmadı ayrı bir ilginçlikti:) Sanırım Fatih hoca bizim gibi düşünerek, belhanda'ya at artık oğlum şu şutları demeye başlamış :) Maçın yıldızı benim için Nagatomo! Müthiş oynadı. Bir bek nasıl oynamalı sorusunun sahadaki cevabıydı! Gol konusuna gelirsek suçlu aramaya gerek yok müthiş goldü. Kaldı 7 maç! Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağıdır yorumun yoktu, özlettin :) Arıyor gerçekten de insan.

      Sil
    2. İş güç, yurtdışı derken ancak vaktim oldu:) Şampiyonluk yolundayız, bu yolda beraber yürüyeceğiz :)

      Sil
    3. İş, güç, sağlık daim olsun da gerisi gelir :)

      Sil
  6. Önde oynamamıza rağmen akan oyunda nerdeyse artık hiç gol yemiyoruz şampiyonluk için çok önemli bir nokta bu

    YanıtlaSil
  7. Kendi kendimize nazar değdireceğiz diye çok korkuyorum. Tüm taraftarlarımızda hatta diğer büyük takımların taraftarlarının bile bildiği bir durum vardır. Galatasaray'ımız son haftalara lider giriyorsa, stad neredeyse tamamen doluyorsa , şampiyonluk havasına camia olarak girip kenetlendiyse o iş hayırlısıyla sonuçlanır. Hatta Rıdvan'ın çok meşhur bi lafı vardır hepimizin bildiği, bura da söylemek çok hoş kaçmaz. Galatasaray havaya girdi mi .... İnşallah yine ipi önde göğüsleme, arkamızdakilere geçilmeme alışkanlığımızı sürdürüp, mayıslar bizim diye naralarımızı atabiliriz. Çünkü Fatih Terim'in de gelmesi ve geçen hafta kadıköy'den yenik ayrılmamamızla birlikte şuan yine bu şampiyonluk havasını bangır bangır hissediyoruz bence. İnşallah bu mayısta bizim olur.

    YanıtlaSil
  8. Bu laubali tavıra Fatih hoca da değinmişti.Kendi evimizde geriye düşsek bile kazanacağımıza olan inancım düşmüyor ama futbol bu.Maçı koparmak gerekiyor.Deplasmanda bu durum kolay değil ama evimizde 3-4 farkı yakalayıp oyunu rölantiye alabiliriz sorun olmaz.1 ve 2 farklı skorlar risklidir.Rakibin ne kadar kötü olsa dahi futbol bu, bi kaza golü yersin sonra uğraş uğraşabilirsen.İştahımız ise gayet iyi.Bu iştahı deplasmana da yansıtmamız lazım çünkü ligin sonuna geldik artık.Kadıköy'de oynadığımız oyuna yakın bi oyunla deplasmanda her takımı yeneriz

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir