26 Nisan 2018 Perşembe

Galatasaray'da Tolga Ciğerci dönemi kapanırken


Tolga Ciğerci, ağrılarının olduğunu öne sürerek bugün yapılan idmana katılmamış. Eski sakatlığının nüksettiği söyleniyor ve bu yüzden kendini riske etmemiş olabilir. Galatasaray'ın yapmış olduğu açıklama sonrasında da Tolga Ciğerci döneminin Galatasaray adına kapandığını düşünüyorum. Zaten Fatih Hoca'nın "tarz" noktasında tutmadığı bir isimdi. Bu tavrı da hoş karşılanmamıştır.

Zaten dar bir rotasyon sahibiyiz. Kadroda yer alan her futbolcuya ihtiyacımız var ve "rotasyon" dediğimiz kavramda da Tolga Ciğerci önde gelen isimlerden biri. Beklentimiz vardı, şu yoklukta daha iyisini de yapması gerekiyordu. Donk'un böyle bir çıkış yaptığı ortamda Tolga Ciğerci'nin çok daha iyisini yapması gerekiyordu.

Tudor'la aşısı tuttu, sol kanatta beklenmeyen bir katkı verdi ve o düzenin en önemli parçalarından biriydi. Şu an şampiyonluk yarışında olmamızda da mutlaka Tolga Ciğerci'nin ligin ilk yarısındaki ekstra performansının katkısı var. Fatih Terim dönemi sonrasında ise düşüş gösterdi ve görünen o ki iyi olma noktasında ekstra çabası yok. 

Sorumluluk almasını beklerdim, en azından herkes bunu beklerdi diyelim. Yapılan bu açıklamanın ardından da şansı iyice azaldı. Yaz döneminde satışa çıkan isimlerin başında gelecektir. Kendisinden beklentim vardı, o anlamda yazılar da yazdım ama olmuyor. Şu noktada sorumluluk almayan bir isim için ise yorum yapamam.

Celil Yüksel ve Gökay Güney'i kalan 4 haftada maç kadrosunda görmeye devam ederiz. Koray Günter de gözden çıkan isimlerden biriydi ki Alanyaspor maçında kadroda yer almadı. Bu iki gençle rotasyonu tamamlamaya çalışacağız, yeni dönemde bu tarz hamleleri daha sık göreceğiz. Celil Yüksel'den yana da umutluyum, daha önce yazdım. Suat Kaya tarzında bir futbolcumuz Suat Kaya'dan bu yana olmadı. 

13 yorum:

  1. Bu adamdan olmayacağını çok söyledim, geçen seneden beri söylüyorum zaten! İlk yarıdaki o performasıda sene başında güzel bir yüklemeyle sezona fit girip, tudor un oyun tarzından kaynaklı bir yükselişti! Tek dikkatimi çeken özelliği bir ortasaha oyuncusundan beklenmeyecek şekilde cezasahasına iyi sızabilmesi ama süper yeteneksiz olduğu için pas ve şut tercihleri felaket! Dikkat ederseniz 6 gol attıysa, o gollerin en az iki katını daha basit pozisyonlarsa gole çeviremedi! Yeteneksiz çünkü, net yani! Bir kere müzmin sakat, onu geçtim karakter zaafiyeti üst noktada! Ne oldum delisi olmuş, Trabzon maçında yusuf yazıcıyı 50 mt kovalamadı!Hala affetmiyorum o pozisyon için bu adamı! Bazen bazı anlar vardır,insanın ne olduğunu ele verir. En önemlisi bu adamı transfer ederken hangi Scout, kaç maç izlemişte buna 3 milyon bonservis ve takımından 400k para alırken yıllık maaş olarak 2 milyon euro verilmesine olur vermiş? Yazık bu takımın parasına ayıptır artık ya! O yıllık ücretin yüzde kaçı bu tranferi yapan yöneticinin ve menejerin cebine giriyor? Bakın, biz bunların hesabını sormazsak bu klübun daha çok paralarını yerler! Ayıptır, yazıktır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca döneminde olmayacağı kesin gibi, tarzı hiç uymuyor. Orada hareketliliğin yanında biraz daha teknik arıyor hoca, Ciğerci'de bu yok.

      Sil
  2. Bence hoca üstüne düşseydi tolga verimli olurdu dokuları uyusmadi selçuk u tercih etti ne diyeyim. Gençlerden Gökay yeni selçuk olabilir ısrar edilirse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşmedi diyemem, şans buldu. Donk çıkış yaparken o düşerse burada hata hocada olmaz.

      Sil
  3. Satışa konulacak da kim bu adama para verir ki?Verse bile burda alacağı parayı dünyanın hiç bir ülkesinde alamaz.Oysa sezon başı çok iyiydi sonra sakatlık felan derken düştü tıpkı geçen sezon gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 milyonluk bir teklif bulabiliriz diye düşünüyorum. Sıkıntı o yıllık ücret.

      Sil
    2. Şu an yeryüzünde Tolga'yı tercih edecek bir adet deli insan var o da bizim eski teknik direktörümüz tudor

      Sil
  4. topa bomba muamelesi yapan orta saha olmaz. 3 milyon falan kazanırsak muhteşem olur. hadi tudor!
    tolga'nın da aklı varsa topu hemen yanındakine veren bir dmc'ye evrilir. asla 8 numara olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla ilişkisini mümkün olduğunca düşüş tutmak zorunda.

      Sil
  5. Tolga farklı bir oyuncu, ayağı çok iyi olan klas bir futbolcu olmadığı kesin. Ancak avrupa da almış olduğu temel futbol bilgisi ile tam bir takım futbolcusu. Sert, mücadeleci, tempolu ve en önemlisi bir çok oyuncu da olmayan oyunu çift yönlü oynama özelliği olan futbolcu. Bu Avrupa'lı teknik adamların aradığı en önemli özellik.Bugün G.Saray'ın başında Terim harici hangi yabancı teknik adam gelse Tolga dan vazgeçmez. Tudor un da Tolga yı beğenmesinin tek sebebi budur.Yorumlarda herkesin yerin dibine soktuğu Tolga nın bu takımın neredeyse ilk yarı takımın en başarılı ve en çok çok gol atan futbolculardan biri olduğunuda unutmayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, ben de değindim. Bugün şampiyonluk yarışı içindeysek onun ligin ilk yarısındaki performansının etkisi büyük. Ama bugün çıkıp "ağrılarım var" diyerek idmana çıkmaz ve sorumluluk almazsan kimse o iyi performansı hatırlamaz.

      Sil
  6. Hepimizin de bildiği gibi fatih hoca ayağı sağlam yani teknik açısından iyi oyuncuları sever tolga gibi sağlam pas atmayı beceremeyen oyunculara gooodbye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarından birini yanlışlıkla sildim, çok özür dilerim :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir