19 Nisan 2018 Perşembe

Galatasaray'ın spor kültüründe de Avrupa yatar, Kadın Basketbol Takımı da yüz akıdır


Galatasaray için Avrupa kimliğini ön plana çıkarırız. Futbol olarak bakmayın olaya, Galatasaray'ın spor kültüründe de Avrupa yatar. Kadın basketbol takımı da Galatasaray'ın yüz akıdır. Sadece Galatasaray demeyelim, 2 Euro Cup ve 1 Euroleague şampiyonluğuyla Türkiye basketbolunun belki de en özel takımı.

Galatasaray'ın Marina Maljkovic'le anlaşması beni heyecanlandırmıştı. Plan ve proje dahilinde ilerleneceğine inanmıştım, o yönde bir tercihti. Geçtiğimiz sezon da genç, maliyeti düşük ama özel bir takım vardı. Müthiş başladık, devamında kötü tercihler gelmişti ama en kritik yerde ayağa kalkıp sezonu mümkün olan en iyi dereceyle bitirmiştik.

Bu sezon biraz daha farklı. Geçtiğimiz sezona oranla bütçenin arttığını biliyorum, Euroleague için dahi fena olmayan bir rakamdı. Tabi ödeme sorunları yaşadığınızda o bütçenin bir anlamı kalmıyor. Yine de o bütçe dahilinde doğru bir kadro mühendisliği gelmedi. Quigley ABD'li bir yıldız ama devşirme, buna rağmen boş ABD'li hakları kullanılmadı. Yine birçok isim geldi gitti, gelen çoğu ismi eleştirdik. Marina Maljkovic bu noktada çok eleştirdi.

Sezon da Galatasaray adına müthiş geçmedi. Euroleague büyük hayal kırıklığı oldu, ilk 8'in dışında kalarak Türkiye Kupası'nı göremedik, play-off'u da büyük zorluklarla göreceğiz. Şu an ligde 8. sıradayız, bu da büyük hayal kırıklığı. Euro Cup'a düştüğümüzde de tüm bunlar düşünülerek büyük bir beklenti yoktu. Kadro kalitesi noktasında iş yapabilecek durumdaydık ama o havayı vermedik.

İşte o noktada yeniden bir ayaklanma izledik. En kritik dönemde öyle bir çıkış yakaladık ki şu sezon içinde Euro Cup'u kazanarak Galatasaray tarihine bir Avrupa kupası daha kazandırmış oluyoruz. Eleştirdik ama bu başarıyı sağlayan da Marina Maljkovic oluyor. 2 yıllık kısa Galatasaray kariyerine bir Avrupa kupası kazandırmış oldu. Kulüp bazında baktığımızda kendi açısından da büyük başarı.

Her kazanılan başarının ardından yazdığım gibi bu başarının da altını doldurmak gerekiyor. Bütçe kısılmamalı, aksine iddialı şekilde devam edilmeli. Sezon içinde yaşanan dalgalanmada mutlaka ödeme sorunlarının da etkisi olmuştur. Bir daha bu tarz konuları konuşmamayı diliyorum. Bu kupayı kaldıran, adlarını Galatasaray tarihine yazdıran tüm kızlarımızın eline koluna sağlık..

6 yorum:

  1. Hangi branş olursa olsun, bir camia için avrupa'da alınan kupalar , kazanma alışkanlığı oluşturabilmek için çok önemli! Emeği geçen herkesin eline,koluna yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın Avrupa kimliği böyle doğuyor..

      Sil
  2. Bizim takımın her türlü yönetim hatasına/ihanetine rağmen kupalar kazanması üzerinde tez yazılmalı. Hele bu birbiriyle uyumsuz, pota altında ve dış şutta net defoları olan takımla eurocup beklediğimin ötesinde olaydı. Kupa sevindirse de bazı şeylerin üstünü örtmeye yetmiyor. Allie Quigley Yakın Doğu Ünv ile önümüzdeki sezon için anlaşmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın basketbolu için transfer bugünlerde başlıyor. Biz ise kongre falan derken geç kalacağız. Aynısı kadın voleybol adına da geçerli.

      Sil
  3. Basinda her zamanki gibi hakettigi ilgiyi gormedi ama boru degil bu koskoca Avrupa kupasi ve Galatsaray bayan takimi resmen ekol oldu. Bunu akilda tutup mutlaka hocayla ve kaliteli bir sponsorla yola devam edilmeli, umarim kuculme olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkenin ve Galatasaray'ın acı gerçeği bu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir