2 Nisan 2018 Pazartesi

Garry Rodrigues'i Bruma'dan ayıran özellik düzen içinde büyümesiydi


Garry Rodrigues'in yaşadığı düşüşe de kayıtsız kalmak imkansız. Blogda son zamanlarda onun yükselişi ve geldiği nokta üzerine konuşuyorduk ama transfer haberleri konuşulmaya başladığından bu yana düşüş içinde. Mücadele futbolu yerini bir anda "sağa çekip şut atayım" noktasına getirdi. Bu da Garry Rodrigues'i özel kılmıyor.

Garry Rodrigues'i eleştirdiğimiz en önemli olay "futbol aklı"ydı. Bu anlamda Gomis'in onun üzerinde emeği büyüktü ve duvar olduğunda müthiş besledi. Son haftalarda ise Gomis'den biraz daha koptu sanki, sol tarafta kendi oyununu oynuyor. Açık alanları iyi kullanır, patlayıcı gücü yüksek ama oyun aklı düşük işte. Bu noktada da Bruma'dan ayrılıyor.

Pas atması gereken yerde şut, şut atması gereken yerde pas atmaktan bahsediyorum. Ağırlıklı olarak sol tarafta oynuyor ve ısrarla kat etmeyi deniyor. Kat edebilirsiniz ama sadece şuta odaklanmamak gerekiyor, hücum çeşitliliği gerekli. Gomis'i kullanmayı, ana odağı olarak onu kabul etmeye devam etmeli. Garry Rodrigues ise Kasımpaşa maçında attığı müthiş golün ardından sadece şut atıyor.

Tempolu, hareketli, atlet ve mücadeleci. Patlayıcı özelliğiyle de hala büyük koz ve yeniden yükseleceğine inanıyorum. Yine de şunu söyleyelim, Trabzonspor maçında farkın açılmamasının bir numaralı nedeni. Israrla şutu zorluyor, 2'ye 1 oyunları da izlemez olduk. Bu futboluyla da ancak iyi bir 12. adam olur, öteye geçemez. Transferi gündem de ya, şu görüntüsüyle zor. 

Hala bir şey kanıtlamış değil. Şu noktaya kadar iyi geldi, kendini geliştirdi, yükseldi ama yeterli düzey bu olmuyor. Garry Rodrigues'i özel kılan ve Bruma'dan ayıran şey düzen içinde büyümesi, sistemin dişlisi olmasıydı. Bruma gibi oynamaya çalışarak Bruma olamaz, bambaşka yetenek ve potansiyeller. Bruma'nın bu anlamda potansiyelinin ucu açık ve daha yetenekli.

Garry Rodrigues'in FM profilini eleştirmiştim mesela, böyle olmaz diye. Son zamanlardaki performansı tam olarak FM profiliyle eşdeğer oldu. Düzen takımıyız ve felsefemiz amansız hücum etmek. Garry Rodrigues'in kendi yeteneğinden öte mücadelesi kıymetli. Oyunun bu hızı içinde yetenekleri dahilinde zaten farkını ortaya koyacak. Biraz kendini bilmesi gerekecek, Gomis'i de unutmadan..

8 yorum:

  1. abi sol açık olmuyor bu adam ,sol açıkta oynamak için yetenekleri ve oyun aklı sınırlı,sağ da oynayınca sıfıra iniyor ve gomise güzel paslar çıkarıyordu ,seneye net sol açık lazım bize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol olur, oldu da. Hoca güzel katkı alıyordu ama bu transfer söylentilerinin ardından düşüş başladı.

      Sil
  2. Transfer haberleri kesinlikle garry'i etkilemiş, dediğiniz gibi takım garry'nin yetenekleri takım oyunu içerisinde değerli hatta gomis gibi bir santraforla daha değerli bundan uzaklaştığı an bütün defoları ortaya çıkıyor ama Bruma'yı Fatih Hoca'nın elinde izlemek isterdim ! Rahatça bütün transfer rekorlarını kıracak bir fiyata ulaşırdı! Çok yazık oldu..Belki önümüzdeki sene için bir kiralama formülü olabilir? Şampiyonlar liginde olursak Bruma Fatih hocayla bambaşka bir seviyeye çıkabilir..

    YanıtlaSil
  3. harbiden de sağa çekip çekip vurması sinir etmeye başladı. iyi de vurmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa maçında güzel bir gol attı ve orada kaldı..

      Sil
  4. Konya maçında etkisizdi, kazandık maçı pek konuşulmadı.Olabilir dedik.Kadıköy'de çok çok iyi değildi ama kötü de değildi bence.Tabi bu yılki genel görüntüsünden uzaktı.Son maçta ise kendini göstermek için çok kastı bence de.Belki gol atmış olsa o bildiğimiz Garry gibi oynayacaktı ama gol atamayınca maç boyu silik bi görüntü sergilemiş göründü.Umarım Gençlerbirliği maçıyla çıkışa geçer.Fatih hoca onu tutuyor ama çok da sabırlı olmaz.Hele kenarda formayı bekleyen bi Sinan varken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyorum ya, Kasımpaşa deplasmanından bu yana etkisi düştü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir