10 Nisan 2018 Salı

İyi ya da kötü veya sevin ya da sevmeyin


Belhanda ve Feghouli'nin Gençlerbirliği karşısında çok kötü oynadıklarını herkes gibi söylüyorum. Bu oyuncular oynamadığında da özellikle deplasmanda bir şansın olmuyor. Konuşulması gereken ise bu isimlerin kötü oyunundan öte alternatiflerinin olmaması. İyi ya da kötü veya sevin ya da sevmeyin. Bu adamlar sahada olmak zorunda, özellikle de Belhanda.

Kulübeye döndüğümüzde herhangi bir yaratıcı oyuncumuz yok. Biz ise Belhanda'yı kenara alınca 4-4-2'ye dönmeye ya da Feghouli'yi oraya çekmek zorundayız. Oyuna alınan isimler ise Eren Derdiyok ve Sinan Gümüş oluyor. Sivasspor, Kasımpaşa ve Gençlerbiliği kayıplarının temelinde aynı şey yatıyor. Belhanda olmadığında varlık göstermememiz.

Sivasspor maçında Belhanda oyuna girdikten sonra etki göstermeye başlamıştık ama 2-0'dan geriye dönemedik. Kasımpaşa deplasmanında cezalıydı, Gençlerbirliği karşısında da oyundan alındıktan sonra işi doldur boşalta döndürdük. Gençlerbirliği maçında sahada olduğu sürede kötü oynuyordu ama yine de topu tutan, tek tük ataklarda varlık gösteriyordu. Belhanda oyundan çıktıktan sonra ise başarılı pas dahi yapamaz olduk.

Sneijder'in varlığında Josue'nin transferini çok istemiştim, hatırlarsınız. Nedeni de tam olarak buydu. Josue beklentiyi karşılayamamış olabilir ama tarz noktasında doğru hareketti. 11 için iyi isimler alınmış olabilir ama bu doğru bir kadro mühendisliği anlamına gelmiyor. Kulübe yetersiz, bazı isimler bu anlamda kötü dahi oynasalar sahada olmak zorundalar. Belhanda da bunların başında geliyor, yerine kimseyi yazamıyorsunuz.

Kötü performansları eleştirilir tabii. Böyle maçlarda ekstra işler beklemek doğal. Fernando ve Serdar Aziz dışında ön plana çıktı diyebileceğim bir isim yok. Yüzde 70 topa sahibiz, çılgın bir pas oranı var ama disiplini yüksek bir savunma takımı karşısında varlık gösteremedin. Organize olamadın, pozisyon bulamadın. Böyle maçlarda iş biraz daha bireysel yeteneklere bakıyor ama Belhanda ve Feghouli varlık gösterememiyor..

19 yorum:

  1. Ben Belhanda'nın alınmasına sene başında karşıydım. Bazı transferler vardır. Tutmayacağı 100 kilometre öteden bellidir. Belhanda böyle bir transfer. Galatasaray'ın mali durumu iyi değilken ve elinde 1 sene daha oynayabilecek Sneijder gibi dünya çapında bir oyuncu varken böyle bir maddi yükün altına girmek son derece yanlıştı. Olan Galatasaray'ın parasına oldu. Ona verilen bonservis parasıyla orta saha ve yedek forvet alınabilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tutmadı diyemem, böyle bir yorum yapmıyorum.

      Sil
  2. belhanda asla çıkmamalı. garip bir oyuncu. ben de hayranı değilim ama o yokken resmen saçmalıyoruz.
    feghouli'nin 90 dakikalık gücü bile yok. geçiniz.

    YanıtlaSil
  3. Ben şunu anlayamıyorum tamam Belhanda kötü oynuyor da maç içinde yakaladığımız belki de tek pozisyon onun ayağından geldi.Tekte çok güzel aşırtıp Gomis'i gördü o pozisyon goldü zaten ama çok şansız şekilde adamın ayağından döndü Gol olsa hem belhanda hem gomis kahramandı! Şimdi sıkışık oyunda aenin en efektif hareketini yapan adamı 60. Dk da oyundan almak nedir? Fatih Hoca nın en büyük hatasıdır. Tutturmuşlar bir belhanda diye on numarayı giydi diye adama yapmadıklarını bırakmadılar.Ne on numarası kardeşim biz sol iç selçuk sağ iç belhandayla iki 8 numara ile oynuyoruz . Sen bu oyun düzeninde Belhandanın değil Selçuğun yeterliliğini tartışacaksın! Kaç sefer söyledim Selçuk, Donk Tolga bunlarla belhandalı iki 8 numaralı oyun oynayamazsın ndiaye nin gidişine neden bu kadar yandık sanıyorsunuz! Bu düzende bir 8 numaran kötü diyelim diğeri onun yükünü çeker yaratıcılık açığını kapatır, kapatamazsa en azından temposuyla oyunu forse eder! Ndiaye yok şimdi selçuk'mu oyunu forse edecek? Satsınlar belhandayı bir tane 30 luk on numara alsınlar onun ayağına bakalım iki sekizli oyun düzeni uymuyor bizim arkadaşlara!! Çok sinirli ve üzgünüm bu taraftarın hakkı gerçekten ödenmez. Adamlar bizim antremanda topladıpımız seyirciyi maçlarda toplayamıyorlar şu düştüğümüz hale bak! O havaalanı karşılaması çok şey anlatıyor, taraftarımız bu sezon üzerine düşenin fazlasını yaptı yapmaya da devam ediyor. Gerisi futbolculara ve hocaya kalmış. Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de başka bir pozisyonumuz yok. Şu maçta yapabildiğimiz tek şey pas yapmaktı, o da Belhanda organizasyonuyla geldi. Biz ise önce onu sonra Selçuk İnan'ı çıkardık. Sonrası doldur / boşalt ve sabırsızlık. Oysa Ümit Özat felsefesinde sabrederek kazandı.

      Sil
  4. her yenildiğimiz veya puan kaybettiğimiz maçta ilk olarak belhanda eleştiriliyor kimse ne garyyi konuşuyor ne feghouliyi ne marianoyu ne de selçuğu günah keçisi belhanda olmuş ama belhandasız oynadığımız dakikalarda sudan çıkmış balığa dönen bir takım oluyor sahada bu çok net görünüyor hem hucumda etkisiz kalıyoruz hem topu tutamadığımız için defansta ikinci yarıda yediğimiz 8 gol var bunların 7si belhandasız oynadığımız dakikalarda atılmış buda tesadüf değil bence yerine oynatabileceğimiz başka bir futbolcu olmadığına göre belhanda bizim vazgeçilmezimiz taa ki koşmayana mücadele etmeyene dek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando ve Serdar Aziz haricinde herkes eleştirilebilir. Ben bu maç eleştirdim, çünkü kitlendiğimiz böyle maçlarda özel yeteneklerin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Iste bu yuzden Sneijder, sevin ya da sevmeyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sığ yorum, sığ kıyas ve fazlasıyla anlamsız.

      Sil
  6. Yukardaki yorum evet biraz sığ ama cevabınızda 2 sıkıntı var.. Birincisi sayfa sahibisiniz, bu şekilde cevap vermek yerine hiç vermemek bence daha iyi..Ikincisi ise o yorumun anlamsız olması gibi, sizin de sene basında gerekirse Gomisle ikili forvet bile oynar , hücuma renk katar dediginiz Belhandanızin sezonun bitmesine 6 maç kala zorluk seviyesi hafif yüksek maçlarda bile hücumda anlamında yerlerde olması ve sizin hala savunuyor olmanizin anlamsız olması..Biz Belhandayı Sneijder gibi oynasın diye almadık bu doğru(son sezonundaki Sneijder gibi olmasın zaten, Sneijder gitmeliydi o ayrı konu) ama bunun doğru olması Belhanda'nın verimsizliği gerçeğini değiştirmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dis saha maclarinda hic etkisi olmadi Belhanda'nin ve sezon basindan beri su maci cevirdi diyebilecegimiz bir mac belki zorlarsak var. Aldigi ucret ve beklentiye cevap kisminda ucurum var, bunu goremeyen objektif degildir bana gore.
      Sayfa sahibinin verdigi yanita gelince ayni sekilde dusunuyorum, yazilan her yorum benim icin cok onemli deyip bu sekilde cevap vermek celisiyor. Burasi internet burada mimikler yok o yorum bir tartisma baslatmak icin bile atilmis olabilir sonunda emoji var ve yanit sekli bence de kesinlikle hos degil.

      Sil
    2. Bazen inadıma cevap veriliyor, konu hakkında ısrarla yazmama rağmen. Kıyas fazlasıyla sığ, birbiriyle alakasız 2 isim. Belhanda konusu farklı, o da çok konuşuldu. Yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim, çıkışmış gibi de göründüm.

      Sil
  7. Mecburuz demek yanlış.Ne demek mecburuz?Biz Galatasarayız.Tek bi oyuncuya bağlı kalan sıradan bi anadolu takımı değiliz.Eğer bu herif kötüyse başka oyun şekillerimiz olacak.Kötüyse tabi ki çıkacak bundan doğal bişey yok.Umarım yazın doğru düzgün 8-9 futbolcu alınır.As takım veya rotasyon için.Öyle bi enkaz var ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecburuz, arkaya baktığımızda alternatif yok maalesef :(

      Sil
  8. Ne kanat forvet var kewell gibi ne de talisca giuliano hagi gibi skor katkısı yüksek forvet arkasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbiri yok. Kulübeye baktığımızda da bir alternatif yok maalesef.

      Sil
  9. Lincoln arda kewellli forvet arkası hattı dar alanda ince işlerle savunmayı aşabiliyordu kewell babel gibi skor katkısı da yapıyordu. Feghouli Belhanda arda lincoln kadar adam eksiltemiyor ve ince pas atamıyor. Dar alanda çok etkili bir hucumcumuz yok bu da zorluyor bizi. Topa sahiptik ama Genclerbirligi savunmasını bunaltamadik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş'ün o skor katkısını yapmasını bekliyoruz, özellikle kenardan geldiğinde. Maalesef yok..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir