16 Nisan 2018 Pazartesi

Kalan 5 maç için Donk'u izlemeye devam edeceğiz diye düşünüyorum


"Fernando tekniği çok yüksek oyunculardan birisi. Maç eksiğini kapatırsa son haftalarda bizim işimize çok yarayacak. Son haftalarda ağırlık Donk - Fernando ikilisinde olabilir."

Fatih Hoca'nın dokunuşunu Donk üzerinden okumak mümkün. Kimsenin ihtimal vermediği bu adam bir anda şampiyonluk yolundaki en önemli isimlerden biri oldu. Fernando'nun yokluğunu telafi ettiği gibi Fernando döndükten sonra da etkisini göstermeye devam ediyor. Kimsenin beklemediği, çok büyük bir yükseliş bu.

Son 2 sezonda neredeyse topa dahi değmedi. Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklığı, özellikle de Ocak ayı sonrasında forma dahi giymemişti. Hepimiz opsiyonu kullanılsın diye beklenirken o maç sayısının yanına yaklaşamadı. Galatasaray'a geri döndüğünde de kimsenin beklentisi yoktu, ilk fırsatta takımdan ayrılacağını herkes gibi o da biliyordu.

Tudor kalmış olsa Ocak ayında ilk gidecek isimdi. Fatih Hoca ise herkes gibi Donk'a da şans verdi. İyi mesaj aldığında da ısrarcı oldu ve güçlü bir alternatif kazandık. Üstelik Fernando sakatlığını bu kadar uzun beklemiyorduk, ayrıca Badou Ndiaye sürprizi geldi. Donk ise o süreçte ayakta kaldı, durumu gayet iyi idare etti. Fernando geri dönmüş olmasına rağmen hala etki etmeye devam ediyor.

Bu çok büyük bir teknik direktör dokunuşudur. İçinde bulunduğumuz sezonu da Donk üzerinden okumak mümkün. Buna iletişim de diyebilirsiniz, taktik / teknik deha da. Teknik direktörler bu tarz dokunuşlarıyla, mevcut bazı isimleri yükseltmeleriyle konuşulurlar. Bu sezonun kazanımı da Donk oldu diyebiliriz.

Kalan 5 maç için ise Donk'u izlemeye devam edeceğiz diye düşünüyorum. Fernando'nun geri dönüşü mühim ama sakatlıktan o kadar iyi dönmedi ve bu doğal bir şey. Fernando önemli bir isim, ben ona sigorta diyorum. Fernando / Selçuk İnan ikilisi ise biraz agresiflikten uzak kaldı, Donk'la orayı daha da tuttuk. Hatta bu düzen içinde Tolga Ciğerci de temposuyla bir alternatif olur, haliyle baskı oyununda Selçuk İnan kenara geliyor..

17 yorum:

  1. Fernandoyu 8 numara gibi kullanıyoruz büyük sıkıntı bu,gençler maçında kendi yerinde oynayinca gayet iyi oynadı yani bence kötü dönmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun sorunu biraz maç eksiği gibi. Zamanla orada da iş yapacaktır.

      Sil
  2. Tudor ile Fatih Terim arasındaki farkı görmek için Donk'a bakmak yeterli bence. İkisi kesinlikle kıyaslanamaz hatta aynı cümle içinde kullanılamayacak teknik adamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biri kestirip atıyor, kenara bakmıyor bile. Diğeri ise elinde olana bakıyor, kimi kazanabilirim diye düşünüyor.

      Sil
  3. aslında bu endoğan adili'de (u21 deydi en son hala ordamı bilmiyorum) Fatih Terimin elinde yükselebilir. belki de sadece hayal
    Ama ben altyapıdaki oyuncular için umutluyum
    bide kiralık geri dönecekler için-Doğancan Davas,Soner Gönül için ve Volkan Pala ile Lionel Carolde olursa tam sürpriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Endogan Adili'de olmaz, o seviyelerde asla olamaz. Carole bir derece ama saydığın isimler yine Galatasaray kalitesinin çok uzaklarında.

      Sil
  4. Donktan ziyade fernando ve tolga bu süreci atlatmak daha doğru gibi tolganın ilk yarıdaki hücum gücünü bu sefer savunmada denemek gerekli diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Ciğerci'nin temposu ve topla dikine çıkabilmesi kıymetli aslında.

      Sil
  5. Donk fernando yerine fernando tolga oynamalı tolgayı tüm enerjisi savunma yönünde kullanmak şeklinde planlayıp mariano feghouli belhanda 3kişi hücumda daha etkili olabilir olaya bu açıdan da bakmak gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu görüntüde Donk / Ciğerci de olabilir. Fernando'nun maç eksiği var.

      Sil
  6. Son 5 maci teker teker ele almak lazim..Alanya kendi sahasinda Basaksehir'e 4 atmis bir takim.Hafife alamazsiniz.Fernandes,Emre,Efecan havaya girerse etkili olan ayaklar.Mesut Bakkal da en az Umit ozat kadar oyunu futbol disina tasiyabilir.Mevcut kadronun devam edecegini tahmin ediyorum.Kazanan takima hakkini vermek gerek.Donk ilginc bir tarz.Stoperlik gecmisi var.Ayaklarina hakim aslinda ancak asiri rahat.Badou temposu-cabasi olsa olacak.Donk ve Rodridesle devam gittigi yere kadar...Bi sekilde alalim da maclari gerisini sezon sonu koyariz teraziye...Allah yardimcilari olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimseyi hafife alamazsınız, söz konusu deplasmansa.

      Sil
  7. Kalan 5 maç için Donk idare edebilir ki net bir teknik direktör dokunuşunun sonucudur kendisi! Fatih hoca bu konuda farkını ortaya koymuştur! Önümüzdeki sezon içinse Donk-Tolga-Selçuk üçlüsünden en fazla bir tanesi kalmalı. İkisi kesin gitmeli! Benim için 3 ü de gitsin ama belki 1 tanesi rotasyonda kalabilir o da max yıllık bonuslar dahil 1 m euroya! Bu üçlü senelik 7 milyon euro'dan fazla alıyor şaka gibi gerçekten! Şampiyonlar liginde oyanayacaksak Orta saha rotasyonu Fernando-Belhanada-Badou ndiaye tarzı bir orta saha ve bir de yerli iyi bir orta saha gurbetçi kökenli olabilir! Gerisi çöptür kendimiZi kandıramayalım! Ofansif orta saha için dış kaynaklı haberlere göre Ziyech kesin Ajax'tan ayrılıyor.Taraftar tarafından tartaklanmış, sonuna kadar şartları zorlayabiliriz rodrigez ve gerekirse feghouli de satılabilir. Ziyech i de Emre akbaba ile yedekliyebiliriz. Bu hamleler Şampiyolar ligi için olmazsa olmaz hamleler yoksa seneye büyük hüsran yaşarız.Donk'la Selçukla falan olmaz hatta Fernando geriye çok gömülüp oynamayı seviyor onunla bile zor yani ancak yanına badou tarzı bir orta saha ile belki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk / Tolga kalabilir ama alternatif olmalılar. Onlar üzerinden sezonu planlayamayız.

      Sil
  8. dünyanın en gamsız adamı arda ve emre'yi yerden yere vurdu. işte fatih terim!

    YanıtlaSil
  9. Edelim de zaten.Selçuk yarım saat etrafında dönüp durmaktan başka bişey yapmıyor.Donk Fernando ikilisi başakşehir maçında gayet iyiydi hatta Fernando biraz daha ilerde oynadı Donk'un varlığında.Kalan maçlarda bu ikiliyle devam etmek en doğrusu.Ve evet Denayer de an itibariyle Maicon'un önünde bunu da ekleyeyim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir