28 Nisan 2018 Cumartesi

Kariyer sezonu yaşıyor olsa da Fransa Milli Takım'ı için şansı yok gibi bir şey


''Giroud çok iyi bir oyuncu. Ondan daha üstün olduğumu söylemeyeceğim ama ondan daha değersiz olduğuma da inanmıyorum.''

Gomis adına üzülüyorum. Kariyer sezonu yaşıyor olsa da Fransa Milli Takım'ı için şansı yok gibi bir şey. Tarihin en iyi Fransa takımlarından biri olacak ve özellikle forvet noktasında kalabalık bir rotasyon var. O rotasyon içinde de Gomis'e sıra gelmemesi doğal. Geçtiğimiz sezon Marsilya formasıyla gösterdiği iyi performansın ardından da böyleydi, Galatasaray'da yaşadığı kariyer sezonunun ardından da.

Şampiyonlar Ligi en büyük etmenlerden biri. Ben Yedder'in Şampiyonlar Ligi'ndeki performansı onu Milli Takım'a taşıdı. Türkiye Ligi'nde harikalar yaratsanız dahi bazen görmezden geliyorlar. Cenk Tosun'un o transferi Şampiyonlar Ligi sayesinde, ya da Talisca'nın Brezilya Milli Takım'ına çağrılması aynı sebepten. Avrupa'dan uzak olunca, kaliteli bir liginiz olmayınca sizi görmüyorlar.

Gomis bilinen, saygı duyulan bir isim aslında. Geçmiş yıllarda da Fransa Milli Takım formasını giydi ama uzun süredir uzakta. O süre zarfında da sağlam bir rotasyon oturdu ve yaş 32 olunca şansınız daha da düşüyor. Gerçi Gignac bu yaşlarda Milli Takım'a çağrılıyordu, hatta Meksika Ligi'nde forma giyerken. Onun farkı şu, Milli Takım'da forma giyerken ayrıldı, istese Avrupa'da da devam ederdi. Gomis ise bir süredir uzaklarda, çıkışı da daha çok son 2 sezonda.

Gomis de Giroud üzerinden örneklendiriliyor. Giroud son yıllarında her ne kadar eleştirilse de yılların Premier Lig oyuncusu ve seviyesi Arsenal / Chelsea gibi takımlar. Pivot özelliğiyle o rotasyonu tamamlıyor ve ne durumda olursa olsun Milli Takım'a istisnasız davet ediliyor. Gomis elbette çok değerli ama aradaki fark bu. Doğal olarak Milli Takım'a davet edilmesi çok zor..

9 yorum:

  1. valla gençlerbirliği'ne verdiğimiz 3 puanı düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. o 3 puan yer değiştirse lig bitmişti. ve o maçta ciddi sorumlulardan biri gomis'tir. stoperlerle aşk yaşadı. şişirsen indiremiyor. sağa sola arkaya koşu da yapamıyor. bir güzel kilitlediler bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O maçta sorun yaşadı, Beşiktaş karşısında harikalar yarattı.

      Sil
  2. 98 ve 2000 yıllarındaki Fransa milli takımından bile daha iyi bir kadro var ellerinde... Gomis e sıra gelmesi çok zor. Kafasında dünya kupasının olması çok güzel bi kaç sene önce olsa düşünmeden alınırdı ama şimdi çok zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle hücum ve forvet konusunda çok çılgın bir rotasyonları var.

      Sil
  3. Gomis ve Feghouli arasında sorun ya da anlaşmazlık var, birbirlerine pas vermiyorlar, mecbur kalmadıkça tabi, uzun zamandır bu böyle tekrar izleyin maçları, dile getirilmeli ve buna bir çözüm bulunmalı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin bence herkesle bir sorunu var, anlayamıyorum.

      Sil
    2. İkinci yarı birçok maçta birbirlerine pas vermemelerinden dolayı kaçırdığımız goller oldu, teknik kadro bunu görmüyor mu acaba ya da görüyorlardır mutlaka neden bir çözüm bulmuyorlar, bence bu konuya bir el atılıp ulaşabilecek, dile getirilebilecek yerlere iletilmeli, ben üzerime düşeni yaptım top sizde.. :)

      Sil
    3. Bu arada yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum, hem hemşehrim hem de galatasaraylı olmanızdan dolayı ve güzel çalışmalarınız için gurur duyuyorum..

      Sil
    4. Çok teşekkür ederim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir