2 Nisan 2018 Pazartesi

Maç içinde öyle anlar oluyor ki Feghouli bir anda tüm seyri değiştiriyor


Belhanda ve Feghouli için yazmaktan geri durmayacağım. Beklentim dahilinde konuşuyorum ve iyi / kötü noktaları da yazıyorum. Beklentinin altını çiziyorum, sistem içinde rolüne bakmalıyız. Belhanda derken uçan / kaçan bir 10 numara beklense de bu adam 8'e evrildi ve mücadele noktasında presi, baskısı o kadar kıymetli ki. Fatih Hoca'ya sorsanız emin olun ki Belhanda'nın bu oyununun altını çizecektir. İstediği bu ve beklediğini alıyor.

Feghouli'nin ise temposunu herkes gibi ben de eleştiriyorum. Bir türlü geri dönemedi, bu adamı hızı ve temposuyla hatırlıyorum. Yine de oyun aklıyla dahi yarattığı fark büyük oldu. Ligde 21. maçı ve 6 gol / 7 asiste ulaşmış durumda. Maç içinde öyle anlar oluyor ki Feghouli bir anda tüm seyri değiştiriyor. 

Bir de bu adamın tempo kazanmış halini düşünün. Çok çabuk vazgeçiyoruz, bir anda "sezon sonunda ilk teklife satalım" moduna giriyoruz. 28 yaşında, aidiyet duygusu yüksek ve kalitesini bildiğimiz bir futbolcu. Selçuk İnan'ın 33 yaşında kazandığı tempoyu görüyorsunuz, Feghouli için biraz daha beklemek gerekiyor. Yaz dönemi bir gelsin, o kampı görelim. Eminim ki çok daha iyi bir Feghouli olacak ve kalitesi itibariyle de ligin en iyisi olabilir. 

Bazı futbolcular için gerekirse 1 sezon beklersiniz. Riera'yı hatırlayın, ilk sezonunda hayal kırıklığı bir sol açık performansı, ikinci sezonunda ise üstün bir sol beke evrilmesi. Feghouli evrilir anlamında yazmıyorum, bu tarz isimler söz konusu olduğunda beklemek gerekir. İş o futbolcunun takımına duyduğu aidiyetinde, Feghouli'de de bu fazlasıyla var.

Feghouli de olası kanat transferiyle 10 numaraya evrilebilir mesela. Belhanda'yı zaten 8 gibi kullanıyoruz, önünde Feghouli oynayabilir. Ya da başka bir düzene geçebilirsiniz, o esnekliğe sahip futbolcularımız var. Belhanda da iyi durumda, mevcut haliyle Feghouli de fark gösteriyor. Milli Takım arasının da Feghouli'ye iyi geldiğini söyleyebilirim, Trabzonspor maçında müthiş oynadı. Sol tarafta da bir Feghouli'miz olsa farktan bahsederdik..

12 yorum:

  1. seneye garry satılır muhtemelen, feg kalitesinde bir oyuncu kesinlikle alınmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sola da bir Feghouli bulursak büyük kalite olacak.

      Sil
  2. Bence Rodrigues yerine Sinan oynamalıydı. O zaman farka gidebilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry oynamalı, Sinan başka tarz. Solda olmaz mesela, Feghouli'yi sola çekersen yine olmaz.

      Sil
  3. şu sinan da net oynayacak durum da olsa keşke, açıkçası sinanı tercih ederdim ama tabi garry de mesela dün kötü oynamasına rağmen pereirayı neredeyse hiç çıkartmadı,çok hareketli ve sürekli sprint atan bir oyuncu olduğu için önünde ki rakip oyuncu zorlanıyor,neyse hoca sağ tarafa çekerse eğer o verimli günlerine döner diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  4. Feghouli ve Belhanda'nın şampiyonlar ligi görmeden kesinlikle satılmaması taraftarıyım. Bu iki oyuncunun verebilceği performansın ucu açık çünkü yeteneklerinin çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Eğer FFP den dolayı mutlaka oyuncu satmak zorunda kalırsak Garry'nin satılması daha mantıklı geliyor. Umarım akıllı bir transfer dönemi geçiririz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yükseliyorlar, yaşları da makul. Böyle kaliteleri yollayınca da yerine alacağın adama yine bu parayı vereceksin. Sana bir kazancı yok.

      Sil
  5. Belhanda mutlaka forma numarasını değiştirmeli.Feghouli konusuna gelince de ben bu sezon ondan uçup kaçmasını beklemiyorum.Bu beklentide olanlar hayal kırıklığına uğrar çünkü Feghouli kamp geçirmeden geldi.Ona rağmen iyi ama tabi kamp geçirdikten sonra o bildiğimiz Feghouli'ye dönüşecek diye düşünüyorum.Ha oldu da yaz kampından sonra kendisinde bi değişiklik olmadı o zaman satsak mı acaba diyebiliriz çünkü piyasası olan bir isim.Ama ben gelecek sezona damgasını vuracağını bekleyenlerdenim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forma numarasını neden değiştirsin, kopmalı insanlar bundan. Melo 10 giyiyordu da forvet arkası mı oynadı.

      Sil
  6. Bence de insanlar kopmalı bundan ama kopacak gibi görünmüyorlar.Yoksa benim içim de formanın önemi yok isterse 0 numarayı giysin.İşini yapıyorsa desteklerim

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir