16 Nisan 2018 Pazartesi

Mariano özel isimlerden biri, eleştiri de bundan kaynaklı


Mariano karşısında sistemli bir operasyonum vardı. Her fırsatta eleştirdim, bunu da fazlasıyla hak ettiğini düşünüyorum. Kalitesinden elbette kuşkum yok, uç noktası Linnes'e oranla çok yukarıda. İş iyi bir çizgi yakalamaktı, istikrarlı devam etmek. Mariano bunu sağlayamadı ve 2018'de bu maç da dahil olmak üzere iyi oynadığı 2 tane maç var. Karabük deplasmanını bir kenara bırakıyorum.

Mariano'nun her maç bu görüntüyü vermesi lazım. İsim ve kalite anlamında ligin en önemli sağ beki. Oyun aklı ve tekniği çok üst düzeyde. Hücumda bir akıl daha fazla oluyorsunuz, Fatih Hoca'nın takımları için oyunu beklerle kurmak önemli. Mariano da bu anlamda tam onun kalemi ama sakatlık geri dönüşünde bir türlü istikrar gösteremedi.

Trabzonspor maçının da milat olmasını bekliyordum ama Gençlerbirliği karşısında iyi değildi. Şimdi Başakşehir maçında yine iyi bir görüntü var, önünde Feghouli'nin iyi oynamamasına rağmen. Trabzonspor karşısında Mariano / Feghouli ikilisiyle birlikte oyunu açmıştık, dün Mariano tek başına savaştı. 

Attığı golü kimse gibi ben de düşünemezdim. Sol ayağının bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum, Galatasaray adına sezonun gollerinden biri olacak. O an oyun da 0-0'a bakıyordu, bireysel yeteneklerin sahneye çıkmasını beklerken Mariano sahne aldı. Gençlerbirliği maçında yapamadığımız tam olarak buydu, oyunun kitlendiği anlarda özel yeteneklerin sahne almasını beklersiniz. Atacağı bir şut ya da pasla kilit açarlar ve oyunu size getirirler. 

Mariano da o özel isimlerden biri. Eleştiri de bundan kaynaklı, beklenti var. İnsanlar şu görüntüyü sürekli bekliyorlar ve ligin ilk yarısında Mariano bunun aşağısında değildi. Her maçta böyle bir golden bahsetmiyorum, sağ kanadı böyle işlediği sürece hücumda daima bir fazlayız. Attığı gole sevindim, bir patlamaya ihtiyacı vardı. Kalan 5 maçta da umarım devamını getirecektir..

4 yorum:

  1. Şampiyon olursak mariano kesin kalır, olamazsak Fatih Hoca'nın sağı solu belli olmaz iyi bir teklifte gönderir bence Çünkü hoca gevşek oyuncu sevmez! Mariano'dan da fazla haz etmiyor gibi hissediyorum? Ama büyük kalite orası tartışılmaz! Sabri'yi neredeyse 15 sene sağbek olarak izledikten sonra bazen mariano benim bünyeye çok fazla geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu son 5 maça bakmalı. Mariano'nun patlamaya ihtiyacı vardı, bu gol onu getirmiştir umarım.

      Sil
  2. şapkadan tavşan çıkardı ve kazandık. yoksa 0-0 biterdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oraya doğru gidiyordu, haklısın. Gençlerbirliği maçında da bunu aradık aslında.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir