5 Nisan 2018 Perşembe

Mayıs öncesi algı operasyonları erken başladı


Haber şu. Eğer Dursun Özbek başkan seçilseydi Ocak ayında Fellaini, Holebas ve Javier Hernandez'i transfer edecekti. Bunların da finansmanını hazırlamıştı. Buram buram algı kokan haberler başladı, Mayıs ayına kadar da bunları okumaya devam edeceğiz. Umarım taraftar geri adım atmaz ve geçen günleri unutmaz diyelim.

Ocak ayının sonlarında tablo net değil miydi. Futbolcuların aylardır alamadığı alacakları vardı, 1-2 ay haricinde para dahi ödenmemişti. Hatta Badou Ndiaye'nin biraz da bunun gazıyla gittiğini düşünüyorum. Sen daha bu paraları ödemezken böyle transferler yaptığında takım içindeki dengeyi nasıl koruyacaktın. Sahada olan isimlere haksızlık değil miydi.

Futbolcuların da ücretleri anlamında finansmanın hazırlandığı söyleniyordu. O güne kadar neden bekledik, niye hak ettiklerini vermedik. Bunlar hep algı ve göz boyama hareketleri. Transfer yaparsın, bundan kolay bir şey yok. Kredi çekersin ve o parayla bu tarz isimleri alabilirsin. Bu futbolculara da yıllık 3'er milyondan sözleşme verirsin, 1-2 sonrasında onların da parasını ödemezsin.

Ffp derdiyle uğraşıyoruz, geçtiğimiz günlerde savunma verdik. Bu tarz maliyetlere de girerek o savunmayı nasıl yapacaktık. İsterse Messi'yi getirecek olsun, Dursun Özbek iyi ki seçimi kazanmamış ve kendisine hakkım helal değil. Bu haberlerin de algı operasyonu olduğuna inanıyorum, Dursun Özbek'i iyi gösterme çabaları.

Kadroyu güçlendirmek gerekiyordu ama başaramadık. Yine de en son Nagatomo hamlesi dahi büyük bir artı. Dursun Özbek'in Galatasaray günlerinde yaptığı en büyük icraatı ise Fatih Terim'i iknası olmuş. En büyük transfer o, şu günlerde şampiyonluk iddiasının bir numaralı nedeni. Transfer yapmayalım, futbolcuların parasını ödeyelim diye başladık bu işe. Dursun Özbek'in devam ediyor olması bana göre çok daha acı sonuçlara neden olacaktı.

Futbolcuların kalitesine lafım yok ama tablo bu. Yaz döneminde dahi bu tarz hamleler yapamayız. Biraz daha gençleşmek, maliyeti de düşürmek gerekecek. Scout tarzı işler diyeceğimiz hareketleri göreceğiz, Fatih Hoca'nın da eminim ki planı bu. Bu tarz futbolcuların bonservisi olmasa dahi yıllık ve imza ücretleri noktasında büyük rakamlar konuşuluyor..

18 yorum:

  1. Dursun Özbek, Mayıs ayındaki seçime girmeyi planlıyormuş gelen haberlere göre. Seçilirse Galatasaray 3 yıl içinde katarlılara falan satılır. Çünkü kulübü 3 yıl içinde iflas noktasına sürükleyecek tek adamdır kendisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haberler boşuna değil, bundan çıkıyor..

      Sil
  2. Fatih Hoca şu an zaten başkan gibi hareket ediyor.Tarzı, basın ile iletişimi, taraftarla ilişkisi ve futbolcuları mental olarak yönetmesi teknik direktörlükten çok öte! Hele ki bu sezonda şampiyon olursa Başkanlığı tescillenir Klüp başkanı da ancak göstermelik olur! O saatten sonrada hiç bir başkan ve yönetim kurulu Fatih hoca'yı gönderemez Ünal aysal gibi bir hazımsız hain çıkarsa da taraftar bu klübü bu sefer hepsinin başına yıkar! İstedikleri kadar algı yapsınlar biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz! Komisyoncu, kendi reklamını yapan bu klüpten maddi ve manevi nemalanan yönetici ve başkan istemiyoruz!!Fatih'in Ordusu olarak Hoca'nın arkasındayız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut yönetimin sevdalısı değilim ama bu tabloda yeniden seçilmeleri gerekiyor.

      Sil
  3. dursun özbek gelmiş geçmiş gelecek en kötü başkandır. evet gelecek diyorum. medyum değilim ama daha kötüsü asla olamaz. hatta o koltuk boş kalsa daha iyidir. boş koltuk iş yapmaz dolayısıyla zarar vermez. tekrar seçilirse yandık demektir.

    YanıtlaSil
  4. ben şunu anlamıyorum. her insan başkalarının hakkında ne düşündüğünü az çok hisseder. iş ortamı veya arkadaş ortamı. sevilmediğinizi hissedersiniz.
    bu nasıl bir aymazlıktır ki dursun özbek hala aday olmayı düşünüyor? insanda hiç gurur olmaz mı? "benden resmen nefret ediliyor" demez mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu kimse bilmiyor. İstenmediği ortada ama inadına zorluyor ve seçilme ihtimali var..

      Sil
  5. inşallah ocaktaki kongredeki duyarlılık aynen tekrar edilir. çünkü belli ki kendi 1600 kişilik taraftarlarında 1 adım gerileme yok. bu insanlar Galatasaraylı falan olamazlar. bunca rezillik, kepazelik, soygun, şerefsizlik ayyuka çıktığı halde 3 yıldır yaşanan onca haysiyetsizlikler ortada iken hala bu adama oy veren kişi Galatasaray'lı olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs ayı için bu sefer de hocayı biz getirdik, oyuncuları biz aldık moduna gireceğinden eminim..

      Sil
  6. Hocam mukemmel konuya deginmissin, aslinda dunku baslikta yazmani istedigimiz konularda buna benzer seyleri kastetmistim nacizane ve aninda karsilik geldi hahhah. Konuya gelirsek 35 Euro olan oda fiyatini 150 Euro gosterip kulube faturalandiran da Dursun Ozbek'in otelidir, Fatih Altayli sanirim suc duyurusunda bulunacakmis bu konu hakkinda. Bana gore birak Galatasaray'a baskan olmayi, tribune bile alinmamasi lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey yapılmalı, geçen 2.5 yıl çok büyük skandallarla dolu.

      Sil
  7. bahsi geçen isimlerin transferleri özelinde konuşacak olursak... Fellaini'nin sözleşmesi sezon sonunda bitecekken onu devre arasında bonservis ücreti vererek almak nasıl bir mantık?
    Holebas ismi geçiyor Nagatamo'dan daha iyi mi olacaktı holebas?
    Javier Hernandez bizim bildiğimiz chicharito ise çok pahalı bir isimdi ve Fatih Hocanin tarzı bir isim değildi. belki gelip iyi de oynardı kalitesi ile ama maliyeti büyük problemdir ve kulübe büyük bir yük olurdu. Gomis varken böyle büyük bir yüke ne gerek vardı?
    Denilenlerin gerçek olduğunu düşünmüyorum ama gerçek olsa bile plan çok kötüymüş orası bellî.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis konusunda değilim ben. Yıllık ücret / imza ücretleri de uçuk rakamlar ve maaş anlamında da sorun yaşıyoruz.

      Sil
  8. Mayıs ayında dursunu seçecekler yine.Bana öyle geliyor.Bu herifi ibra etmek demek seçimde ona oy da veririz demek.Şampiyon olursak eğer Mustafa Cengiz önde olabilir seçimde.Şu ibra işiyle şampiyonluk bi kat daha olmazsa olmaz hale geldi.Bunu hiçbir taraftar istemez ama eğer olur da dursun seçilirse bu seçim son seçim olur.Çünkü yarım bıraktığı Galatasaray'ı batırma işini tamamlamış olur dursun

    YanıtlaSil
  9. Seçim demişken; Yeteneksizsiniz de bile Acun seyircilere oylama yaptiracakken ellerine uzaktan kumanda veriyor ama koskoca Galatasaray hala "kabul edenler-etmeyenler" diye el kaldırıyor. Adnan Polat'in ibra oylamasinfa bu rezilliği gördük ve 7 senedir hicbir gelişme yok. Tam bir rezillik

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir