23 Nisan 2018 Pazartesi

Muslera da şampiyonluk modunu açtı


Sezonun en kritik virajına girerken bazı futbolcuların performansı iyi / kötü anlamda dalgalanır oldu. Mariano (Alanyaspor maçındaki hatasına rağmen), Donk ve Muslera'nın yükselen formuna karşı Belhanda, Feghouli ve Gomis'in düşen görüntüsü. Umarım Beşiktaş karşısında herkes toparlar ve şampiyonluk yolundaki en büyük adımı atarız.

Negatif anlamda saydığım 3 isim de hücum noktasında. Son haftalarda hücumu taşıyan ismin Mariano olduğunu söylemek lazım. 2018'de en çok eleştirdiğim isimlerden biri olsa da son 2 haftada müthiş bir görüntüsü var. Tıkanan maçlarda bireysel yeteneklerin ön plana çıkmasını bekleriz, Başakşehir maçında attığı gol bu duruma en büyük örnek. Hepsi bir yana geriden oyunu kuruyor, sürekli bindiriyor ve sağdan onun sayesinde etkiliyiz.

Belhanda'nın deplasmanlardaki görüntüsü iyi değil. Mücadele noktasında ön plana çıkarıyorum, sevdiğim de bir isim ama deplasmanlar biraz daha fazlasını istiyor. Alanyaspor karşısında hiç beğenmedim, maalesef pas noktasında seri değil. İnce dokunuşlar arıyoruz, o imkanı da buluyor. Belhanda bunu çok fazla düşünemedi ve etkisiz kaldı. Gol / asist noktasında da uzun zamandır tabela yapabilmiş değil, deplasmanlarda zaten yok.

Feghouli'yi konuşmaya gerek yok aslında, klasik görüntüsü. Büyük beklentiler olsa da bunu bir türlü sergileyemedi. Mücadele noktasında da yok mesela, şu da iyiydi diyemiyorum. Özel bir yetenek, tek başına maç kazandırması gerek desek dahi o kondisyonu yok. Gomis'de de bir düşüş var, oyun anlamında ondan kopmaya başladık. Bu da iştahını düşüren en büyük etmen. Oysa hücumun odak noktası olarak kabul etmeliyiz.

Burada sevinilecek olan Muslera'nın şampiyonluk modunu açmasıdır. En son ne zaman tek başına maç kazandırmıştı hatırlamıyorum. Taffarel geldiğinden bu yana yükselen bir görüntüsü vardı (duran toplar dahil), Alanyaspor karşısında ise tek başına maçı kazandırdı. Son şampiyonluktaki Mersin deplasmanına gittik ister istemez, umarım öyle bir kırılma yaratmıştır. Donk'u ise konuşmuyorum bile, Allah nazar değdirmesin..

2 yorum:

  1. mariano olmasaydı ne başakşehir maçını ne de alanya maçını kazanabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera da olmasa Alanya maçını kazanamazdık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir