22 Nisan 2018 Pazar

Olası şampiyonluğun belki de en büyük hikayesi Donk olacak


Donk'dan bahsediyorum. Görünen o ki her maçın ardından da bahsetmeye devam edeceğim. Ocak ayında Nagatomo transferi piyangoydu, son gün için büyük bir şanstı. Donk ise ondan da büyük bir piyango, hiç hesapta yoktu. İstediğimiz hamleleri yapamadık, eminim ki hocanın hayalleri başkaydı. Bir de üzerine Badou Ndiaye'nin kaybını ekleyince "şampiyonluk gitti" söylemleri yine ortaya çıktı. Şampiyonluk gitmediyse eğer Fatih Hoca'nın sayesindedir, bu tarz kazanımlarıyla. Fernando'nun yokluğunda da, varlığında da Donk biir anlamda olmazsa olmaz. Fernando'nun sakatlık sonrası iyi dönmediğini görüyoruz, eksikleri var. Şu aşamada ortayı tutan isim Donk oldu, önemli katkısı var. Savunma tarafı bir yana, topu kullanımı ve ters topları diğer yana. Pogba benzetmeleri yapılıyor ve tarz noktasında abartı değil. Olası şampiyonluğun belki de en büyük hikayesi Donk olacak ve Fatih Hoca'nın kariyerinin de en önemli kazanımlarından biri..

12 yorum:

  1. Devre arasında eğer şampiyon olursak bu şampiyonluğun X faktörü kim olur diye konuşuyorduk Burak hatırlıyorsan :) Ama Bu şampiyonluk yarışı o kadar zorlu oluyor ki bir X faktörü yetmeyecek, Bu şampiyonluğun birden çok X faktörü olacağı için bunlardan biri şimdiden Donk'tur :) Diğerlerini Şampiyon olduktan sonra konuşuruz İnşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X faktörü konuşurken aklımızın ucundan geçmiş miydi Donk :)

      Sil
    2. Ucundan geçmeyecek kadar aklımızın dışındaydı :)

      Sil
  2. "kontratı bittiği için hırslı oynuyor" diyenlere de hastayım. ee ne var yani? ne için oynarsa oynasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynasın da ne olursa olsun. Abuk bir kontrat verme, olay yine sende bitiyor :)

      Sil
  3. Takımı sahiplenmesi çok önemliydi. Transfer edildiği günden bu yana ilk kez onu yönetebilecek bi hoca çıktı karşısına... ilk sezonundaki bi kaç maçı tamamen felaketti. Çok kızmıştım bu adamın ne işi var Galatasaray'da diye ama Fatih Hoca farkı bu sezon ortaya çıktı işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aidiyet gösteriyor, bu önemli. Çalışmayı da bırakmamış, vazgeçmemiş. Paramı alır yatarım moduna girmemiş.

      Sil
  4. Çok sakin, çok relax oynuyor ama işini çok iyi yapıyor.İsteksiz gibi görünüp bu kadar etki yaratmak iyi tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakın/relax degildabi adam inanılmaz derecede gamsız :) biraz sorumluluk alinca yeteneği de ortaya cikti. Mac içinde gamsizliktan kaynakli kopuslari oluyor ama neyseki simdiye kadar patlamadık.

      Sil
    2. Gamsız değil, buna katılmıyorum. Gamsız kavramı bambaşka, Donk girmez ona. Gamsız olan çalışmayı bırakır, iyice salardı :)

      Sil
  5. Abi adam sakın olduğu için gamsız görünüyor,sinir ediyor beni benzetme. Stadta izlerken ne kadar yararlı olduğu o kadar belli ki. Bunun yanında pogba doğru benzetme değil bence, pogba savunma anlamında çok iyi değil aslında daha çok 10 numaraya yakın 8 numara. Matic daha doğru benzetme mesela onun için yada casemiro olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamsızlık bambaşka bir kavram, onu da detaylı açarız bir gün. Donk asla gamsız değil, onu söyleyebilirim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir