6 Nisan 2018 Cuma

Ritüel #4; M.Tansel Taşanlar

Bu konsepti tekrardan harekete geçirmenin zamanı gelmişti. 1 yılı geçkin bir zaman ara vermişiz. Bu kadar uzun bir aranın ardından da girişi iddialı yapmak lazımdı. Bunu 2. sezon olarak kabul edin ve ilk konuğumuz M.Tansel Taşanlar. Kendisi benim tanıdığım en güzel Galatasaraylılardan olduğu kadar müthiş de bir insan. Sağ olsun bizleri kırmadı, tekrar teşekkür ediyorum..


Galatasaray denilince aklınıza gelen ilk şey?
Başarı

İzlediğiniz veya hatırladığınız ilk Galatasaray karşılaşması?
Lig maçı olarak hatırladığım Malatyaspor maçıydı. Sami Yen de değildi. 4-5 yaşlarındaydım sanırım. Avrupa maçı ise Xamax deplasmanı.

Galatasaray'ın sizi en mutlu ettiği gün?
17 Mayıs 2000. Tartışmasız.

Galatasaray'da en çok sevdiğiniz futbolcu?
Buna Hagi’den başka cevap gelmez sanırım ya. Commandante..

Galatasaray adına idol kabul ettiğiniz isim?
Metin Oktay

Galatasaray'ın sizi en mutsuz ettiği gün?
Tüm sülalesi Fenerbahçeli olan biri olarak 6 Kasım. Mahvetmişlerdi beni.

Transferine en çok sevindiğiniz futbolcu?
Hagi. Sahilde top oynarken kardeşim kadar sevdiğim arkadaşım koşa koşa haber vermeye gelmişti. Solak olduğum için solak topçulara ayrı bir sevgim var ve bunların başında Hagi gelirdi. Şimdiki gibi rahat da takip edemezdik diğer ülke liglerinin maçlarını, anca Avrupa kupası final/yarı final olacak ki Trt yayınlasın. Hagi'ye hep hayranlıkla bakardım. Haberi verince inanmadım hatta baya da küfür etmiştim dalga geçme benle diye. Gazetede Ergun Gürsoy’un yanında görünce 2-3 gün yüzümde şebek gibi gülümsemeyle gezmiştim.

Transfer olmasını beklediğiniz ama bir türlü gelmeyen futbolcu?
Lucas Biglia. 10 senedir istiyorum şu adamı yeter kurban olayım alın ya, 1 sene bari bizde oynasın. Buradan yetkililere sesleniyorum.


Galatasaray'da hakkının bir türlü verilmediğine inandığınız isim?
Suat Kaya sanırım. Çok başka bir topçuydu, izlerken yorulurdum. Ama şu an sadece "tehlikeli bölgede adamı belli" lafı olmasa adını anmaz kimse.

Galatasaray'da bir türlü sevemediğiniz ya da gördüğünüz en kötü futbolcu?
Kötü çok topçu geldi gitti ya. Iorfa var, Almaguer var. Ama içime sindiremediğim ve sevmediğim isim Abdullah Ercan -Arda Turan arasında gider gelir. Yakın dönem daha ağır basınca Arda derim sanırım.

Rakip takımlarda izlediğiniz ve keşke Galatasaray'da oynasaydı dediğiniz futbolcu?
Hooijdonk'u çok isterdim. İzlediğim en profesyonel futbolculardan biri.

Galatasaray'ın en unutamadığınız ve sizin için özel bir yeri olan maçı?
Rahmetli oğlum için pankart açılan 2014 yılındaki Gençlerbirliği maçı. İlk yarı mağlup girdik içeri, pankart açıldıktan sonra 3 gol atıp maçı aldık. Tarifi yok bende o duyguların.

İzlediğiniz ve hatırladığınız dönemi düşünerek, Galatasaray 11'iniz?
Çok zor soru, kimi yazsan acaba öbürüne haksızlık mı der insan.
Taffarel/Davala-Popescu-Stumpf-Ergün/Arif-Suat-Melo-Prekazi/Hagi/Şükür

Galatasaray'da büyük beklenti içinde olduğunuz ama o beklentiyi bir türlü karşılayamayan isim?
Lincoln olur büyük ihtimal. Kendi karakteriyle alakalı tabi ama beklenti çok büyüktü. Skibbe döneminde yaptıklarını da gördükten sonra Rijkaard’lı kadroda olması ve oynaması acayip olabilirdi.


Galatasaray'da çok sevip, beğendiğiniz ama bunu insanlara bir türlü kabul ettiremediğiniz futbolcu ve teknik direktör?
Yine yakın dönem Belhanda derim. Artık tüy bitti dilimde, bir insanı forma numarası yüzünden eleştirmek kadar garip gelen bir şey yok bana şahsen. 1 giyse yan top çıkmıyor diye eleştirilebilir o zaman? Teknik direktör de Hagi olur. İğrenç bir kadroyla oynatılmak zorunda kalması, Misimovic olayları yüzünden hep gereksiz eleştirilir. Yapabileceklerini kanıtladığını düşünüyorum tabi şu an aynı haksızlık ortamı olmaz ama çok eleştiriliyordu haksız şekilde.

İnsanların çok beğendiği ama sizin bir türlü beğenemediği, kabul edemediğiniz futbolcu ve teknik direktör?
Arda’yı beğenemiyorum, gerek oynadığı topu gerek maç içi devamlılığını, sadece Atletico’da oynadığı 1 sezon var. Zaten o sezon onu Barcelona’ya götürdü. Ama bana geri kalan kariyerinde bahsedildiği ya da övüldüğü kadar oynadığı top yok gözümde. Teknik direktör tartışmasız Guardiola Babacım, o paralara ben de oynatırım o takımları.

Nasıl Galatasaraylı oldunuz, sizi etkileyen bir numaralı etmen neydi?
Kendi kendime oldum. 3-4 yaşlarında trt de maçları izlerdi evde büyükler. Gündüz maçları olurdu, hatta aynı anda bir çok maç pozisyon olmasına göre yukarıda küçük bir kare belirir, sonra o kare ekranı kaplardı. O dönemde önce forma rengi çekti beni, parçalı çok güzeldi (hala güzel tabi). Bir de şampiyon olamıyor falan, mazlumun yanında olma duygusu çocuk yaşta başlamış bende.

80'ler, 90'lar, 2000'ler ve 2010 sonrası diye adlandırdığım dönemde hem Galatasaray hem de futbol anlamında en büyük keyfi aldığınız dönem?
Tartışmasız 90’lar. Yaşın da etkisi var tabi; ilk maçlarına gidiyorsun, ilk deplasman kovalamalar ilk rakı sofraları mezesi Galatasaray olan... Bir de o dönem başlamış, Avrupa’ya damga vurma durumu. O 2000 ruhu olarak adlandırılan oyun sitemini, mantaliteyi bire bir izlemişsin, nereden nereye geldiğini. Bildiğin şımarmıştık artık, Milan’a Madrid’e Çemişkezekspor muamelesi yaptığımız yıllar var. Hey gidi..

Galatasaray'la alakalı en unutamadığınız an?
2006 şampiyonluğu. Hasan’ın bebeğine sarılıp diz çöktüğü anı her gördüğümde hala gözlerim dolar. Çok başka bir sezondu.

Galatasaray söz konusu olduğunda yapmış olduğunuz en büyük fedakarlık?
Cebindeki 3 kuruş harçlığıyla yemek yemek yerine tribüne giden, sigara yerine atkı alan adamlarız hepimiz. Fedakarlık değil ki bunlar; sevgi, aşk. Verdiğimizden fazlasını geri veriyor bize sağ olsun, var olsun.

10 yorum:

  1. Süper bir söyleşi olmuş :) Biglia benimde çok istediğim bir futbolcuydu Hatta Adnan polat zamanında transfere çok yaklaşmıştık Adnan Sezgin çapsızı yüzünden olmamıştı !! Seninle şu şekilde bir söyleşi yapmayı çok isterim :) Çok hatıralarımız var bu sevda ile alakalı, Umarım bir gün olur :)

    YanıtlaSil
  2. Belhanda, Sneijder'in yerine alınacak adam değildi. Daha üst düzey bir 10 numara almalıydık. Ama orta sahadaki oyuncularımızın IQ seviyesi düşük olduğundan sene sonuna kadar mecburen oynayacak. Ondan sonra mümkünse onu gönderip Fatih Terim'in istediği 10 numarayı alalım. Tabi gönderebilirsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine alınmadı zaten, bambaşka bir oyun için alındı ve bunu da oynuyor. Kim yerine alındığını iddia ediyor ki.

      Sil
    2. Bence Sneijder 1 sene daha kalabilirdi. Belhanda kötü bir futbolcu olmayabilir ama 8 milyon bonservis+3.35 milyon euro maaş vermek skandaldır.

      Sil
    3. Hiç de skandal değildir. Bu konuda çok yazdık / çizdik gerçi, cidden yoruldum anlatmaktan :) Saygı duyarım diyerek geri çekiliyorum.

      Sil
  3. Şöyle bir durum var Burak bey, siz de bizler gibi amatör gözle izleyen birisiniz. Sizin anlattığınız gibi bende size tek tek Belhanda'nın neden bu bonservisi hak etmediğini,sahada yapmasi gereken şeyleri yapmadığını anlatırım, ama benimki sizinki gibi amatör bakış açısıyla olacağı için anlatmaktan "yorulurum" ama sizin bakış açınız değişmez..:)) Daha önceki aylarda bir yazınızda Belhanda için "oyunuyla keyif veren 10 numaralardan" demiştiniz, bir diğer yazınızda Gomis ile 2li forvet olabilirler demiştiniz..Bu görüşleriniz hala geçerli mi? Eğer geçerliyse her maç birkaç top kapmak ve sezon boyunca sadece görece olarak kolay maçlarda hucumda aktif olmak bu dusuncelerinizi destekler mi??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz yazarsınız, ben yazarım, tartışırız da ama çok konuşuldu bu konu. Ben oyunundan keyif alıyorum Belhanda'nın, bu insanların beklentisi ile alakalı. Fatih Hoca'ya soralım bence bu konuyu, eminim ki o da istediğini alıyor.

      Sil
  4. Sabah saatlerinde yazdığım ve hiçbir ters kelime içermeyen, sadece sorularla biten yorumum neden yayınlanmadı?Burası saygılı bir şekilde fikirlerin ortaya konduğu ve tartışıldığı bir blog olduğuna göre yorumumun yayınlanmaması garip geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün hiç bloga bakamadım. Ancak şimdi gördüm. Çok özür dilerim, yorumları ancak şu an topluca yayınlayabildim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir