19 Nisan 2018 Perşembe

Rotasyon konusunu biraz daha açalım


"En büyük hata benim. Benim de en büyük hatam oyuncularıma güvenmek."

Rotasyon konusunu biraz daha açalım. Akhisar karşısında giden finalin ihalesi yapılan rotasyona bırakılıyor. Ben ise elenmemizin nedeninin rotasyon olduğuna inanmıyorum. Belki 1-2 tercih noktasında farklı isimler olabilirdi ama bu oyuncuların geneliyle Konyaspor ve Akhisar deplasmanında istediğimiz neticeyi almadık mı?

Orada da rotasyon vardı ve kimse buna tepki göstermedi. Rotasyon büyük bir zorunluluk, ligde şampiyonluk yarışı verirken bazı isimlerin es vermesi gerekiyor. 12 - 13 kişiyle şampiyonluğa oynamak çok zor, kadro derinliği noktasında şampiyonluk yarışı verdiğimiz takımların uzağındayız. Ocak ayında gerçek anlamda transfer de yapamadık ve mevcut isimlerden kimi kazanırız diye bakıyoruz.

Eğer kestirip atmış olsak bugün "Donk" diye bir futbolcuyu konuşmuyor olurduk. Bu kazanımlar biraz da Türkiye Kupası'nda verilen şanslarla alakalı. İş futbolcuda bitiyor, verilen şansı iyi değerlendirmek zorundalar. Galatasaray forması giyiyorlar ama gelişim noktasında Donk'un verdiği çabanın çeyreğini dahi göstermiyorlar.

Yapacak bir şey yok, sezon sonuna kadar bu futbolcularla devam edeceğiz. Fatih Hoca haklı, kalan 5 haftada kimden ne alırız diye bakmak istedi. 2-1'lik avantajı da ele geçiren bu isimlerdi, turu Akhisar'a veren de. Mayıs / Haziran ayında çok büyük bir revizyon bizleri bekliyor ve eminim ki futbolcular da bunun bilincinde. Gidecek isimleri az çok biliyoruz, tek tek yazmaya gerek yok.

Değişim noktasında tek transfer dönemi yetmedi. 11 için iyi isimler alınsa bile (bazıları tartışılır) kulübeyi değiştiremedik, hamle şansımız kalmadı. Fatih Terim şu ortamdan bir şampiyonluk çıkarabilirse belki de kariyerinin en özel başarılarından birini kazanacak. Kadro noktasında ciddi sorunlar yaşadığına inanıyorum ve bu takımı o kurmadı. Aralık ayında imza atarken eminim ki Ocak ayı için farklı şeyler söylendi. Transfer yapmayı geçtim, Badou Ndiaye'yi kaybettik.

5 yorum:

  1. hocamızın 11 tercihi mükemmel. hatta muslera da oynamasa olurdu. sorun bu adamların böyle çöp olması. gs ilginç bir camia. formu düşenler dünyanın en kötü futbolcusu gibi oynuyor. fb ve bjk de bu olmuyor.
    hocamızın tek hatası oyun anlayışı. beraberlik isteyen, geride bekleyen bir tarz olmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'da formu düşenler geçmiş yıllarda da eleştirilen, beğenilmeyen isimler olduğundan tablo bu oluyor.

      Sil
  2. Bu maç tamamen Fatih Terim tarzıdır.Fatih Hoca'yı biraz tanıyanlar bu maça hiç şaşırmadı! Sosyal medyada çoğu arkadaş ve de çok bilmiş yorumcuların çoğu Hoca takımı geride bekletse zaten turu alırdı falan diyorlar ama böyle bir şey yok Fatih Hoca'nın kafasında ve asla da olmayacak! Hoca hiç bir maçta takımageride bekleyin,rakibi karşılayın diye taktik vermez. Hoca Real madrid'e karşı geride beklemedi Akhisar'a karşımı bekleyecek! Madrid'den 6 yedik ama sonra ne oldu ? Ertesi sene çeyrek final oynadık Madrid'i ezerek yendik! Bu tamamen bir antrenör tarzıdır, beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz Adam 'Galatasaray asla geride beklemez, çıkar oyununu oynar diyor' Yedeklerimle de aynı oynu oynarım, oynayamazsam zaten onlar bu takımın yedeği bile değildir Seneye onlar gider diyor! Bu, tamamen futbolcuya bir şeyler empoze etme şekli! Fatih hoca ile seneye deplasmanda ve derbilerde kaç puan alacağız hep beraber göreceğiz bakalım! Bir kupa kaybedebilirsin önemli olan bunun karşılığında takıma bir felsefe oturtabilmek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekletmez, bekletirse savunamaz çünkü. Katılıyorum sana, doğru bir yorum.

      Sil
    2. yanlış bilgi. çeyrek final oynadık, sonraki sezon grupta 6 yedik, sonra da kovuldu terim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir