26 Nisan 2018 Perşembe

Savunma kurgusu biraz da Maicon'a göre şekillenebilir


"Brezilya’da lig devam ettiği için sadece Haziran ayında 5 maça çıkan Maicon 1 yılda toplam 61 maçta (Sao Paulo + Galatasaray) forma giydi."

Gomis için yazdım, Belhanda adına da geçerli ama en çok Maicon'u vuran bir konu. Sezonu erken açmanın olumsuz faturası var. Bunu her futbolcu yaşamıyor, çünkü ilk kamp dönemi üzerine neredeyse bir takım daha kurduk. Gomis, Belhanda ve Maicon ilk transferlerdi, en çok etkilenenler onlar. 

Özellikle de Maicon. Brezilya Ligi başlamıştı çünkü, yaz döneminde tatil yapamadı. Onun üzerine 2 kamp dönemi gördü, Östersunds maçları, başlayan lig derken bir hayli fazla maça çıktı. 1 yılda 61 maç çok fazla ki bu maçların hemen hemen hepsinde de 90 dakika sahada kaldı. Bazı defoları var tamam da iyi giden Maicon da bu kadarı değildi.

4 maç kaldı, yapacak bir şey yok. Son bir atılımlık kurşunu varsa onu kullanacak. Fatih Hoca da Beşiktaş maçı öncesinde Maicon'la özel olarak görüştü ve bunu Maicon'dan dinlediğimizde etkili olduğunu söyleyebiliriz. Daha önce de yazdım, Beşiktaş maçında da iyi bir performans göstereceğine inanıyorum. Ona aykırı bir futbol tarzı olmayacak.

Maicon'un sorunu da kaybettiği temposu oldu. Her ne kadar ağır olsa da bu kadar değildi. Savunmayı biraz daha önde kuruyoruz, açık alanda yakalandığında hiç şansı kalmadı. Bir de buna basit pas hatalarını ekledik, olmadık hatalarla da Maicon'u kaybetmiş olduk. Savunma kurgusu biraz da Maicon'a göre şekillenebilir. Fatih Hoca da kalan 4 maçta mevcut futbolcular için en uygun düzeni sahaya yansıtacaktır..

10 yorum:

  1. savunmayı önde kuracak bir oyun sistemimiz yok malesef çünkü alanya maçında savunmayı önde kurup set oyununu oynamaya kalktık her seferinde topu kaybedip kontra verdik rakiplere,gomis yorgun son haftalarda,feg belhanda zaten deplasmanlar da falan kayıp, selçukta yedeğe çekildiği için set oyununu oynayamıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından öne geçtiğimizde biraz daha kontrol deneyebiliriz.

      Sil
  2. Maicon yavaş kalsa da iyi bir stoper. Fatih Terim'in dediğine göre çok üzülmüş ve ağlamış. Umarım kalan maçlarda en iyi performansı sergiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asla kötü bir stoper değil, katılıyorum. Ligin ilk yarısında da bu defolar vardı ama bu denli öne çıkmıyordu.

      Sil
  3. Maicon için, seneye takımda kalmasının yolu bu maçtan geçiyor.O yüzden extra bir motivasyonla oynayacaktır. İyi bir maç çıkaracağını düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan 4 maçta ne yapacağıyla alakalı biraz da. Şans onun.

      Sil
  4. Maicon'u geç dünyanın en iyi futbolcusu 1 yılda doğru düzgün dinlenmeden 60 küsür maça çıksa o futbolcunun da kötü olduğu dönemler olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon son maçına çıktı desek yanlış olmaz herhalde.Son şansını dahi iyi değerlendiremedi.Öyle ki o akıl almaz hatası golü yedirmedi ve maçı kazandık diye yatsın kalksın dua etsin

      Sil
    2. Yanlış olur, onu bilemeyiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir