2 Nisan 2018 Pazartesi

Selçuk İnan / Donk ikilisiyle şampiyonluğa yürüyoruz


"Selçuk yeni şeyler yapıyor. Defansın arasına ve arkasına koşular yapıyor. Bugün Selçuk'u çıkardım ve seyircinin Selçuk İnan demesine aynı duygularla karşılık verdim. Nereden nereye... Gelmeseydik Selçuk gider miydi? Evet, büyük ihtimalle. Selçuk, Galatasaray'a çok kupalar kazandırmış bir oyuncu. 10 kupa almış."

Selçuk İnan / Donk ikilisiyle şampiyonluğa yürüyoruz. Badou Ndiaye'nin ayrılığı sonrası girdiğimiz panik halini unutmadım. Selçuk İnan'ın bu yükselişini, Donk'un kazanılmasını kimse tahmin etmiyordu. Son gün Galatasaray da orta saha arasa da bulamadı ve mevcut rotasyonla devam etmek durumunda kaldık. Bu noktada Fatih Terim imzasını attı işte, herkesin yok saydığı isimleri bu yolda yükselterek.

Sezon başında bunu söylesem herkes gülerdi, ben de söylediğime inanmazdım. 2 sezon öncesinin orta saha ikilisinden bahsediyoruz. O gün Donk çok büyük hayal kırıklığıydı, Selçuk İnan ise futbolu unutmuştu. Tudor görevde kalmış olsaydı da Ocak ayında Donk, sezon sonunda da Selçuk İnan'la yolları ayırmak için çabalardık. Fatih Hoca ise ayak bastığı ilk an mevcuttan ne alırım diye düşündü ve bu isimleri yükseltti. Badou Ndiaye de ayrılmış olmasına rağmen bir kez mazeret üretmedi.

Fernando da geri dönüyor. Galatasaray'ın kalite noktasında en önemli isimlerinden biri. Bu durumda Donk'u kenara alacağız ve oyunu tutma noktasında önemli bir alternatifimiz olacak. Fernando'nun etkisi de etrafını yükseltiyor, çok daha iyi bir Selçuk İnan izlemek mümkün. Selçuk İnan için her geçen maç "sezonun en iyi maçıydı" diyoruz. Donk'un da Konyaspor haricinde kötü maçı yok. 

Bu adamlar genç de değil. Selçuk İnan 33, Donk 32 yaşında. Tempolu ve eforlu bir oyun oynuyoruz, bu isimleri de geçmişte özellikle tempoları üzerinden eleştiriyorduk. Şu eforlu oyunda bu yükseliş çok daha kıymetli. Sezon sonu şampiyonluktan söz edeceksek imzası bu dokunuşlar olacak. Fatih Terim o kadar kıymetli ki..

10 yorum:

  1. Donk'u bu maç özelinde eleştirebilirim. Çok erken ve gereksiz bir kart görünce ikinci kartı görmemek için ürkek oynadı. Fatih hoca hakemlerin pusuda beklediğini bildiği için bu uyarıyı yapmış belli ki ama ikinci gole kadar süren bu ürkeklik bize pahalıya mal olabilirdi! Fernando çok başka bir seviye, haftaya oyun anlamında büyük bir fark yaratacaktır diye düşünüyorum. Donk ve selçuk yaş konusunda sıkıntılı bir seviyeye geldiler. Cüzi bir yıllık ücretle kalırlarsa yedek klübesi için iyi bir alternatif olabilirler ama milyon euro seviyesinde bir yıllık ücret kesinlikle verilmemeli! Ayrıca eğer şampiyon olabilirsek bu şampiyonluk Fatih hocanınrn özel şampiyonluğu olacak bence! Eğer Fatih Hoca'dan başka biri takımın başında olsa şimdi çoktan dağılmış, fenerbahçe nin bile arkasında çırpınıp duruyorduk! Şampiyonluk için son 7 , Kupa için son 2 ! Allah yardımcımız olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru, agresifliğini yitirmek durumunda kaldı ama yine de güzel süpürdü, iş görmedi diyemeyiz :) Fernando döndükten sonra da iyi alternatif olabilecek.

      Sil
  2. Fatih Terim 2011-12 sezonunda da Emre Çolak ve Engin Baytar ile şampiyon olmuştu. Cidden çok büyük bir hoca. Fernando-N'Diaye orta sahası olsa muhtemelen 4 puan fazlamız olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yorum, çok daha fazlası olurdu şu an.

      Sil
  3. Son viraja girdik artık, tüm camia kenetlenip tek yumruk olup sampiyonlugu alacagiz ins.

    YanıtlaSil
  4. "Benim istediğim futbolu oynuyorlar birebir" demesi Fatih hocanın çok önemli... Biraz daha ciddi olup ilk yarı 2-3 tane atsak oynanan futbolun hakkını skor olarak vermiş oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçında başaramadık ama x bir rakip karşısında olabilir :)

      Sil
  5. Aslında Donk 2 senedir sandığımız gibi çöp değilmiş. Tam aksine iyi futbolcuymuş ama Riekerink ve Tudor gibi adamlarla çalıştığı için potansiyelini gösterememiş. Doğru hocayı getirince fark ortaya çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü futbolcu asla değil, önemli nokta alacağın katkıyı bilmek. O kötü kadro içinde, Melo'nun da boşluğu adına alırsan kaybolur gider. Bu iyi takım içinde doğru alternatife dönüşebiliyor. Kasımpaşa'daki Donk'u hepimiz biliyoruz, bu adam asla yeteneksiz değildi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir