12 Nisan 2018 Perşembe

Şöyle anlatayım, Donk'un Eren Derdiyok'dan daha iyi bir pivot olduğunu düşünüyorum


Nereden tutsak elimizde kalıyor. Bazı isimler için her ne kadar "kazanılıyor" gözüyle baksak bile o isimlerin bir maksimumu var ve orada kalıyorlar. Fatih Hoca işin kolayına kaçmadı, "kadromuzun yeterince alternatifi yok" diyebilir ve işin içinden çıkardı. Tudor bunu yaptı mesela, Fatih Hoca yapmıyor. Kimden ne alırım diye bakıyor ve bunu hala denemekte.

Bir yere kadar tabii, maalesef olmuyor. Kulübe derinliği noktasında şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz tüm takımların gerisindeyiz. Sezon başında 11'i değiştirme noktasında iyi hamleler yapılsa da kulübeyi değiştiremedik. Bu anlamda doğru bir kadro mühendisliği uygulandığını düşünmüyorum. Şu kadroyu Fatih Hoca kuruyor olsa her şey bambaşka olabilirdi.

Geriye düştüğünde veya oyunu açmaya çalıştığında kenardaki hücumcularına bakarsın. Yaratıcı bir oyuncumuz yok, bu yüzden Belhanda ve Feghouli sahada kalmak zorunda. Kanatlar zayıf, Sinan Gümüş'den bu noktada 2. bir forvet çıkarmaya çalışıyoruz. Forvetimiz de yok, Eren Derdiyok'un herhangi bir etkisini göremiyorum. 

Kasımpaşa döneminde beğendiğim bir isim olsa da Galatasaray günleri hayal kırıklığı. Mücadele yok, fizik var ama hava hakimiyeti yok, o kadar iyi bir bitirici değil derken bu adam 2.1 milyon avro civarında kazanıyor. Şöyle anlatayım, Donk'un Eren Derdiyok'dan daha iyi bir pivot olduğunu düşünüyorum. Gençlerbirliği karşısında hücumda etki bırakmasını beklediğimiz isim Eren Derdiyok'du ama 2 pozisyonda da Donk var.

Hal böyle olunca Gomis'in de kötü oynama lüksü kalmıyor. Mümkün olduğunca sahada kalmak zorunda ve gol atamadığı sürece de hücum sorunlu. Bu da genellikle deplasmanlara denk geliyor. Yaz döneminde en az 2 forvet gerekecek. Bunun yanında Eren Derdiyok'u da göndermek gerekecek. Nasıl olacağını bilmemekle birlikte..

10 yorum:

  1. eğer şampiyon olamazsak,net 1 santrafor,1 kanat,1 merkez orta saha,bir de sol bek alınması yeterli olur bence ,şampiyon olursak daha çok transfere ihtiyaç var orası ayrı ama uefadan gelecek sonuç belirleyici olacak tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyon olamasak da o ihtiyaçlar var bence. Olaya Cl olarak bakma sadece.

      Sil
  2. Tudor çapsızı için harcadığın transfer paralarını fatih hoca için harcasaydın şuan uefa avrupa kupası çeyrek finalinde maçımızı oynuyor ve ligi de domine etmiştik. Ah ulan dursun.Bu takımın DDrogba-burak-Elmander-Umut gibi bir forvet hattı vardı klübün içine ettin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'yla şu sezonu kurgulasak eminim ki bambaşka olacaktı..

      Sil
  3. metrobüse binerken bile daha sert mücadele ediyorsun. eren e dokunduğun an iki büklüm. lakabı bu olsun. eren iki büklüm derdiyok.

    YanıtlaSil
  4. Net olarak kalıbının adamı değil! Bu fizikte bir adam Nasıl bu kadar sakatlanır anlamak mümkün değil! Anadolu topçusu işte bir de yıllık 10 milyon tl maaşı var!! Neresinden tutsak elimizde kalıyor dediğin gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.1 milyon avro veriyoruz bir de. Büyük hayal kırıklığı..

      Sil
  5. Eren'den ümidimi kesmiştim.Kayseri maçında özellikle ilk yarıdaki iştahıyla "Acaba?" dedirtti ama sonra eski kötü haline döndü.Geldiğinde beklentilerim vardı ama bunu asla yansıtamadı ve yansıtamayacak da.Eren klasik anadolu takımı forveti olur ama büyük takım için 3.forvet dahi olamaz.Yazın 2-3 milyon euro civarı bi rakama yollasak çok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o maç ve süreç sonrası acaba mı demiştim. Kazanılmasını da isterdim ama olmuyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir