6 Nisan 2018 Cuma

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalsa da Inter bizi fazlasıyla zorlayacak


Nagatomo'ya duyulan ilgiyi alakayı geldiği günden bu yana izliyoruz. Geldiği gün itibariyle beklentim tamamen saha içiyle alakalı olsa da iş bambaşka noktaya evrildi. Japonya'yla kurulan bağ müthiş ve Nagatomo da turizm elçisi gibi hareket ediyor. Sosyal medyada son paylaşımında da bu fotoğrafın altına "Türkiye çok güzel ülke" yazdı. 

Bu hesapta olmayan, daha doğrusu tahmin edilemez bir tanıtım. Galatasaray açısından da böyle, Türkiye için de aynı oranda önemli. Performansı, karakteri zaten tartışılmaz, şu kısa zamanda müthiş bir aidiyet gösterdi. Bir de turizm elçisi gibi çalışıyor, her fırsatta Türkiye, Galatasaray ve İstanbul'un altını çizerek.

Bu da yeni bir kapı açmış oldu. Sadece Nagatomo değil, o piyasadan başka isimler de gündeme gelmeli. Sık sık aynı konuyu yazdığımın farkındayım ama gündem olsun diye uğraşıyorum. Şu aşamada Japonya bizim için önemli bir pazar. Yaz dönemi orada bir kamp ya da hazırlık maçı olabilir. Podolski de oradaki bağları daha sıkı tutmak gerekiyor.

Nagatomo iyi de bir futbolcu. Tam bir görev adamı, fazlasıyla sorunsuz. Aidiyet hissediyor, o mutlulukla da iyi performanslar izliyoruz. Ön yargılarla geldiği ülkede üstün bir sol bek performansı izliyoruz. Geldiği gün itibariyle neler yazdığını unutmamışsınızdır. Hele ki ilk maçından sonra yazılanları asla unutmayacağım. Kırdı ama o yargıları, bugün herkes Nagatomo'nun isminin altını ısrarla çiziyor.

Zor bir transfer olacak, özellikle de bu performansının ardından. İtalyanlardan futbolcu almak zor, kokuyu aldıklarında kolay bırakmazlar. Spaletti'nin açıklamalarını okuyoruz, burada iş Nagatomo'da bitecek. 6 ay için yüksek bir kira bedeliyle aldık, çünkü Galatasaray'ın acil ihtiyacını biliyorlardı. Biraz da zamansız kaldık diyebilirim. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalsa da Inter bizi fazlasıyla zorlayacak. 

8 yorum:

  1. inter ile ilişkilerimiz iyi aslında çok fazla sorun olmaz diye umuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlişkiler iyi olsa da iş bitirici yönetimler gerekecek.

      Sil
  2. inter ile bir şekilde anlaşırız, maceraya da girmenin bir anlamı yok zaten, carole falan olmaz bu saatten sonra, dönesüğünde yedek oturur maaşı da düşük idare eder. Fakat bu işi dünya kupasından önce bitirmek lazım yuto dünya kupasında iyi bir performans sergilerse her türlü piyasası var, bu sefer futbolcunun da aklı karışır. Sezon biter bitmez bitirmek lazım bu transferi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlaşırız da maddi olarak çok fazla zorlamamak gerektiğine inanıyorum.

      Sil
  3. zorlasa da kazık yemeye gerek yok. en fazla 1.5 milyon eder bonservisi.

    YanıtlaSil
  4. Nagatomo ile Cl de ilk 11 başlanmamalı daha iyisi bulunmalı, yedek olsa çok iyi bi altrenatif olur ama yabancı kontenjanı sıkıntı çıkarmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkarmaz bence, imkan var. Lato gitse yerine yeni yabancı sol bek gelir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir