30 Nisan 2018 Pazartesi

Tolga Ciğerci dönemi kapanırken demiştim, galiba kapandı da


"Tolga Ciğerci'nin mukavelesinde var, iki ayağında problem var ve zaman zaman oynayamayacağı mukavelesinde var. Ağrım var diyorsa, üzerine gidemezsiniz. Doktor "oynayabilir" dedi, Tolga "ayağım ağrıyor" dedi. Biz de tedaviye bıraktık."

Galatasaray'da Tolga Ciğerci dönemi kapanırken demiştim, şu sözün ardından takımda kalma gibi bir ihtimali kalmadı. Sözleşmesinde böyle bir madde olduğunu bilmiyordum ve bunu kabul etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır bilemiyorum. 2 milyon avro'luk maaşını da bir kenara bıraktım, sen "sakat" olduğunu bildiğin bir futbolcuyla nasıl sözleşme imzalar ve bu tavizleri verirsin.

O dönem sözleşme imzalayan her yerlinin "2 milyon avro kazanır" gibi bir durumu vardı. Kim imza atsa bu parayı aldı ve Galatasaray'ın maddi yapısı da, kadro kalitesi de böylelikle düştü. Şu an bunu toparlamak uğraşsak dahi ortada bir enkaz var. Fatih Hoca'nın en büyük uğraşlarından biri de bu olacak. Yaz dönemi düşündüğümüzden çok daha sıcak geçebilir.

Doktor "oynayabilir" diyor ama Tolga Ciğerci bu sorumluluğu almaktan kaçınıyor. Sakatlık geçmişi kabarık bir isim olduğunu geldiği gün de yazmıştım. Futbolculuğuna lafım yok, Tudor dönemi verdiği katkının da kıymeti büyüktü ama Tolga Ciğerci gibi bir isim için böyle tavizler vermek neden. Ayrıca şu noktadan sonra kendini nasıl kabul ettirebilecek ki.

Dar bir rotasyonumuz var ve herkese ihtiyaç var. Latovlevici'si bile dahil buna. Tolga Ciğerci de bu rotasyon içinde en güvenilecek isimlerden biri ama görünen o ki o aidiyeti göstermiyor. Bu zamanlar fedakarlık gerektiriyor, görünen o ki Tolga Ciğerci'nin durumu kötü de değil. Akhisar'la oynanan ve kaybedilen kupa maçının kaprisi gibi geliyor bana.

Maicon da Latovlevici de o maçtan nasiplerini aldılar ama küsmüyorlar. Maicon'u izliyorsunuz, Beşiktaş karşısında da geri döndü. Hocaya saygı duyuyor ve çalışıyorlar, çabalıyorlar. Kendi bilir, şu an Galatasaray'dan daha iyi bir takımda oynayabileceğini düşünmüyorum. Umarım talip bulabiliriz ve rahatlıkla önümüze bakarız..

10 yorum:

  1. Dursun Özbek yönetiminin en büyük hatalarından biri belki en büyüğü futbolculara anlamsız derecede yüksek maaş verilmesidir.
    Şahsi kanaatim bu takımda 3 milyon euro üstü maaşı hakeden kimse yok buna muslera'da dahil.
    önümüzdeki yıl için maaşlarda düzenleme şart aksi halde kulüp maddi açıdan batmaya doğru gidiyo ki futbolcular arasında maaş uçurumuda mevcut mesela sinan 600.000 alırken fegholui 3.850.000 alıyo takım içi adalet burda ciddi problem
    maaş baremini 1.000.000 ile 2.500.000 arasına çekmek lazım belki altyapı seviyesinde olanlara 500.000 altı performansa bağlı artış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gelen fix 2 milyon avro'dan imza attı, böyle bir dönem yaşadık.

      Sil
  2. maicon iyi dönmedi bence,2 tane çok kritik hata yaptı, eğer o hatalardan biri gol olsaydı bileti çoktan kesilirdi maicon'nun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi döndü derken en azından geçen haftalara göre sırıtmadı. Ayakları biraz daha yere sağlam bastı. Kolay değil, bu sezon 62. maçı.

      Sil
  3. Daha önceki yazının altına yorum yapmıştım bu konu hakkında! Böyle yüksek maaşlı transferler mutlaka araştırılmalı!! Bu maaşların yüzde kaçı yöneticilerin ve managerlerin cebine giriyor? Mukavalede ki böyle akıl almaz şartlara transferi yapan yönetici neden karşı çıkmaz? Transfer etmek istediğin adamın yıllık maaşı, çapı, kapasitesi belli zaten Nasıl böyle bir mukavale yapılabilir? Demek ki bu transferde de bir yamukluk sözkonusu..

    YanıtlaSil
  4. Kimin hatırına yapılan nasıl bir transferdi acaba?

    YanıtlaSil
  5. Araştırmak gerekiyor. Bu şartları ne düşünerek kabul ettiler bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Hayır yani bu futbolcunun adı Luka Modric olur tamam dersin taviz verirsin sonuçta Modric diyoruz yani.Ama bu futbolcunun adı Tolga Ciğerci ve öyle mükemmel bi futbolcu da değil.Sen gidip hem aldığı maaşın 4 katı maaş veriyorsun hem de sakat olduğunu bile bile böyle sözleşme şartlarına tamam diyorsun.Bu konuyu bi arkadaş ortamında konuşuyor olsak ağzıma gelen tüm küfürleri sayardım ama burda düzgün bi şekilde yorum yapmaya çalışıyorum.Ne diyim ki Allah dursunu bildiği gibi yapsın.Galatasaray'a verdiği maddi manevi zararların bedelini misli misli ödesin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sözleşme tam bir skandal olmasına rağmen pek konuşulmuyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir