7 Nisan 2018 Cumartesi

Transfer tarzı "2018" #30; Jefferson Farfán


Peru basınında Farfan'ın Dünya Kupası sonrasında Galatasaray'a imza atacağı yazılıyor. Bu tarz birçok haber göreceğiz, menajerler sıkı çalışıyor. Şimdiden söyleyeyim, bu transfere o kadar ihtimal vermiyorum. Nedeni de Farfan'ın 33'e gelen yaşı ve maaş anlamında da maliyeti düşürmek. Diyoruz ya "gençleşmek" diye, çok ters bir hamle olur.

Fatih Hoca'nın sevdiği isimlerdendir aslında. 3. döneminde Galatasaray'a getirmek istemiş ama Schalke 04 bırakmamıştı. Sonrasında da Galatasaray'ın gündemine geldiği dönem vardı, hatta o zamanlar bonservisi elindeydi. Sakatlık sorunlarıyla çok fazla gündeme geldiği zamanlardı ki o dönemin vetolarına Farfan adını da yazmıştık.

Schalke 04'den Al-Jazira'ya 7 milyon avro'ya transfer oldu. Devamında serbest kaldı ve Farfan bitti diye düşünürken Lokomotif Moskova'ya imza attı. Bu da geri dönüşü oldu, özellikle bu sezonu müthiş geçiyor. Rusya ve Avrupa Ligi toplamında 26 maçta 12 gol 6 asisti var. Dünya Kupası öncesi harika bir sezon geçiriyor.

Biraz daha oyunu evrildi. Sağ kanatta kendisini kanıtlamış bir isim olsa da Lokomotif Moskova günlerinde 4-4-2'nin tamamlayıcı forveti oldu. Bu gol istatistiği de biraz bununla alakalı, yeni yerinde fazlasıyla etkili. Tehlike ise şu, Dünya Kupası sonrası hedefsiz kalmasından korkuyorum. 33 yaşına geldi ve son iyi sözleşmesi olacak. Haliyle de hedefsiz Farfan'ı transfer etmek büyük bir kumar.

Gençleşmek ve yıllık ücretlerden kaynaklı maliyeti düşürmek gerekiyor. Bu yaşta bir isim alınacaksa bile yaratacağı fark büyük olmalı. Farfan'a güvenemiyorum, her ne kadar iyi sezon geçirirse geçirsin. Yaşadığı sakatlıklar ve yaşıyla alakalı hızı, gücü haliyle düştü. Bu noktada kendine iyi bir yer buldu ve forvete geçti. Daha ekonomik ve etkili oynuyor, Dünya Kupası'nda da Peru'nun en önemli kozlarından biri.

Aynı haberde istediği yıllık ücretin de 2.5 milyon avro olacağı söyleniyor. Avrupa'da dahi bu parayı bulması zor. Mevcut performansının ardından Rusya'da kalması da bir ihtimal. Manuel Fernandes'i yıllardır tutuyorlar, Farfan da onlar için önemli bir koz. Galatasaray ihtimalini ise düşünmüyorum, yeni yapılanma noktasında ters bir hamle..

2 yorum:

  1. Psv'de oynarken bize gelmesini çok isterdim ama artık olmaz.Severim kendisini ama genleşmemiz gerek.Zaten takım iskeletimizin yaş ortalaması yüksek.Ayrıca dediğin gibi çok para ister.Ona vereceğimiz maaşı 2 daha genç oyuncuya vermemuz dafa mantıklı.Ayrıca Peru demişken takımın 10 numarası Cueva'yı da çok beğeniyorum keşke onu alabilsek.Eminim ki Dünya Kupası'ndan sonra iyi bi transfer yapacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farfan artık zor. Alacağı kontratın üzerine yatar diye bakıyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir