8 Nisan 2018 Pazar

Transfer tarzı "2018" #31; Joel Campbell


Geldik yine gönlümüzün sultanına. Son 3-4 sezonda istisnasız her dönem konuşuruz. Gündeme girer, kiralamak için uğraşırız ama Galatasaray formasını bir türlü giydiremedik. Sadece Galatasaray da değil, hemen hemen tüm büyük Türk takımlarının radarına girer. Buralar da seviliyor, 25 yaşında olması itibariyle de hala şans var.

Arsenal'de bir türlü beklenen patlamayı gerçekleştiremedi ve hayal kırıklığı olarak anılacak. Lorient, Real Betis, Olimpiyakos, Villarreal, Sporting ve tekrar Real Betis kiralık olarak forma giydiği takımlar. Zaman zaman parlasa ve potansiyeli doğrultusunda hareket etse de genel anlamda bir türlü olamayan futbolculardan. İçlerinde en istikrarlı dönemi Olimpiyakos oldu diyebilirim.

Bu sezon ise sakatlıklardan yana sorun yaşıyor. Sakatlık geçmişi kabarık bir isim olmasa da içinde bulunduğu sezonu sakatlıklar üzerinden değerlendiriyoruz. Yeni yeni geri dönmeye başladı. Bu sezon ligde sadece 4 maçı var ve 1 gol 1 asisti bulunuyor. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek ve Arsenal'in onu her sezon istisnasız kiralık gönderdiği dönemin sonuna geliyoruz.

Futbolcu için de zor. Bir türlü dikiş tutturamıyorsunuz. İyi işler yapsanız dahi oynadığınız takımın bonservisinizi karşılama imkanı olmuyor ve her yıl değişim içindesiniz. Joel Campbell'ın hala bir türlü olmamasında en büyük etmenlerden biri de bu. Yeni sezonda başka bir takıma imza atacak ve gelecek noktasında istikrarlı şekilde hareket edebilecek.

Hakkında çok konuşsak da yine yazalım. Kanat / forvettir kendisi, şu an Galatasaray'da olmayan bir tarz. Podolski gibi sahte 9 değil, daha çok tamamlayıcı bir forvet oynar. Kanatta oynadığında kat eden bir futbolcu ve Sow'un Fenerbahçe günlerini hatırlarsanız o tarzda da kullanabilirsiniz. Hızlı, teknik ve forvet özelliği olan bir isim.

Kumar olarak bakmıyorum, yaşı ve sözleşmesinin bitiyor olması itibariyle gerçekleşebilecek bir transfer. Bu sezonu sonrasında o kadar büyük bir piyasası yok, haliyle Galatasaray'ın istemesi halinde şansı olacak. Geçmiş dönemde bonservisini almak zordu, Arsenal bu anlamda çok zorluk çıkardı. Şu aşamada "olmamış" bir isim olarak anıldığından şans büyük. Bu tarz futbolcuların da Türkiye'de ayağa kalkabildiğini çok gördük..

10 yorum:

  1. Farfan'dan daha mantıklı bir hame olur, bu tarz adamlar türkiye'de her zaman iş yapar. Yaşı da müsait..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yeniden ayağa kaldırmak mümkün bence.

      Sil
  2. Necati Behçetgil08 Nisan, 2018 21:35

    Yaşansın bu lütfen.

    YanıtlaSil
  3. Bonservisinin elinde olması bizim için avantaj tabi.Öyle yüksek bi imza parası ve maaş isteyeceğini de sanmıyorum.Buna hakkı yok zaten çünkü olmamış bi futbolcu.O yüzden makul bi imza parası ve maaşla alınması halinde katkı sağlayacağını düşünüyorum.Uzun süredir bu tarz bi futbolcumuz olmadı zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir, gayet mantıklı hareket olur.

      Sil
  4. 2014 Dünya kupası milli takım performansı harikaydı... Ama arsenal'ın kara talihi ona da yansımış olacak ki bi türlü bekleneni veremiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sıkıntı da o performansı bir türlü kulüp takımlarına yansıtamaması :)

      Sil
  5. Fakirlestigimiz ve bonservisi elinde olacaksa denenebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservisi elinde değil mi, konsepte bakar mısın :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir