24 Nisan 2018 Salı

Yeni sezonda 3 transfer hakkınız olsa bunu hangi pozisyonlara yaparsınız?


Bizim @SirArsenalist 'in Twitter'da sorduğu sorulardan biriydi. Ben de üzerine düşünmek istedim ve Twitter'da sizlere sordum. Soru şu, yeni sezonda 3 transfer hakkınız olsa bunu hangi pozisyonlara yaparsınız?

En çok yazılan pozisyon 8 numara olmuş. Bu biraz Belhanda'yla alakalı bir konu. Belhanda'nın 8 gibi oynadığını ve genel anlamda iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Tabi beklenti farklı olunca bu görülmüyor ve alakasız kıyaslarla eleştiriliyor. Saygı duyuyorum yine de, insanların beklentileri ve düşünceleri değişebilir. Ben gördüğümü yazmaya çalışıyorum.

Bu durumda Belhanda'yı göndermeyi mi düşünüyorlar bilmiyorum. Belhanda'yı direkt 8 yazmak ve önüne bir 10 numara almak mümkün mesela. Ya da Belhanda'yı öne atıp arkasına mı 8 düşünülüyor. İhtiyacın daha çok iki yönlü, Badou Ndiaye tarzında tempolu bir orta saha olduğunu düşünüyorum. Badou Ndiaye'nin yokluğu da Belhanda'yı daha çok savunma görevini yapmaya itiyor. Biraz da bu açıdan bakmak lazım.

Yine de 8 numara adına da alternatif yaratılmalı. Belhanda olmadığında yerine oynayacak isim Selçuk İnan oluyor ve temposu yetmiyor. Bu anlamda bir 8 numaraya ihtiyaç var ve Adrien Thomasson ismini yaşı / maliyeti itibariyle değerli görüyorum. Belki de 8 denilirken bu düşünüldü, bilemiyorum.

Sol kanat ise en çok yazılan 2. pozisyon olmuş. Buna ben de katılıyorum, Garry Rodrigues takımda kalsa dahi onun önüne iyi bir sol kanat bulmak zorundayız. Garry Rodrigues'in oyun aklının kitlendiği ve kolay önlem alındığı haftaları yaşıyoruz. Bu yüzden de gelebilecek iyi bir teklife mutlaka satılmalı.

Bizim o kanatta ihtiyaç duyduğumuz ismin Feghouli'nin sol şubesi olduğunu düşünüyorum. İyi bir Feghouli'yi düşünün tabi, mevcut halini değil. Sol tarafta da oyun aklını ortaya koymak zorundayız. Son haftalarda sadece sağ kanattan etkiliyiz, o da Mariano sayesinde. Solda Nagatomo iyi ama Mariano böyle oynarken onu dengelemek durumunda. Sol önde ise Garry Rodrigues sadece sağa çekip şut atıyor.

Garry Rodrigues giderse o pozisyon için 2 isim dahi gerekir. Yasin Öztekin'i de alternatif olarak düşünmüyorum. Trezeguet gibi isimler konuşuluyor mesela, bu tarz bir futbolcuyu alternatif olarak görmeli. Bahsettiğim tarz biraz daha Gonzalo Martinez ama onu da almak imkansız. O pozisyon için iyi bir bütçe gerekebilir, kalite yaratmalıyız. Onun da arkasını patlayıcı bir kanatla doldurmalıyız.

3. pozisyon ise stoper. Yine katıldığım bir konu, lider stoper gerekiyor ve mümkünse o da sol ayaklı olmalı. Fatih Hoca'nın oyun tarzında hızlı ve atlet savunmaların önemi olsa da Semih Kaya / Dany'li günlerde aranan isim Ujfalusi olmuştu. Ujfalusi tarzında bir isimle Serdar Aziz'in de şu an olduğundan çok daha fazlasını yapacağına inanıyorum. Haliyle olmazsa olmaz hamlelerden biri.

Maicon'a yol görünüyor bu durumda. Belki de Maicon'un yanında olur bu isim ama savunmayı böylesine ön alanda kurduğumuz bir ortamda tutunabilmesi zor. Fenerbahçe'nin oyun tarzında Neustadter'in dahi iyi iş çıkardığını görüyoruz, Maicon orada müthiş olurdu. Fatih Hoca'nın düzeninde ise olmuyor.

Denayer'i de bir şekilde tutmalı ya da bu tarz atlet ve hızlı stoper ihtiyacı da olacak. Kulübede birçok stoper var ama nicelik noktasında zayıfız. Serdar Aziz'in yerini garanti görüyorum. İhtiyaç olan onun yanında oynayacak lider bir stoper, arkasında da boşluğunu dolduracak iyi bir alternatif. Transfer döneminde stoper konusunu sıkça konuşacağız.

Burada öncelikli 3 ismi konuşuyoruz ama çok daha fazlasına ihtiyaç var. Forvet gibi, en az 2 isim gerekiyor. Kenarda yaratıcı bir oyuncumuz yok, sol bek alternatifi gerekecek, orta saha ve stoper konusunda ihtiyacı zaten yazdım. Bu anlamda hareketli bir transfer dönemi olmalı ve ufukta değişim var..

9 yorum:

  1. Belhanda'yı bende 8 olarak istiyorum. Ne yazık ki Özbek bey Sneijder'i kovduktan sonra Belhanda'yı taraftara yem attı. İkisi çok çok farklı tipler. Mesela Sneijder 10'da Belhanda 8'de. Mevcut durumda dediğiniz tüm transferlerde sizinle hemfikirim. Sözleşmesi bitenler hakkındaki düşüncenizide merak ediyorum. Bana kalsa sadece Donk ve belki Koray'la kısa vadeli sözleşme yenilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yanlış bir yargıyla başladı ki şu ana kadar toparlayabilmiş değil.

      Sil
  2. Bu soruya cevabım, önümüzdeki yıl gomis ile devam edeceksek farklılık gösterir ki önümüzdeki yıl Gomis ile devam edeceğiz gibi duruyor. O yüzden Gomis'in yanına girebilecek onu sürekli destekleyip besleyecek transferler yapılmalı. Dikkat edersek zorluk düzeyi yüksek maçlarda Gomis etkisini büyük ölçüde yitiriyor! Sebebi de hücumda çok yalnız kalması.Önümüzdeki yıl Şampiyonlar liginde oynayacaksak Bu kadro ve tek gomis ile gol bile atamayız! 3 hakkım olsa iki tane tempolu badou tarzı orta saha alır önlerinede emre akbaba, ziyech tarzı daha skorer, akan oyunda asist özelliği olan bir ofansif orta saha alırdım. Kanatlarda feghouli,sinan ve cl maçlarında oyunu daha kompakt oynama adına belhanda kullanılabilir. Stoper transferi sizin oyununuzu şu aşamada geliştirmez. Olmazsa olmaz değil bence stoper transferi. Ama 2 adet göbek ve bir ofansif ortasaha cl için olmazsa olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in arkasına en az 2 forvet transferi gerekecek..

      Sil
  3. belhanda 22 numara giyse kimsenin umrunda olmazdı. 10 numara ve amc algısı adamı yaktı.
    bence ndiaye gibi bir orta saha (hatta direkt ndiaye gelsin. küme düşecek)
    sol açık.. gol özelliği olan. tüm golleri gomis atıyor.
    stoper. mümkünse solak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de onu anlamıyorum. Melo da 10 giyiyordu, kimsenin sesi çıkmadı.

      Sil
    2. wesley gibi bir ikonun üstüne geldi bu ama. yönetim de direkt formayı aldı verdi. dursun özbek'ten yine zeka kokan bi hamle!

      Sil
  4. Engin baytarı meloyu eboue ...vs oynatan hoca her futbolcuyu oynatır bu yüzden hazır serbest de kalıyorken balotelli balotelli balotelli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balotelli / Gomis bir arada da birbirini tamamlayan ikili olur mu bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir