3 Nisan 2018 Salı

Zamanlama tahmin ettiğim gibi oldu ve her iki futbolcuyu da kazandık


Perez ve Fleurquin tarzında isimlerin oluşturduğu bir "görev adamları" takımı var. Yıldız olmayan ama saha içinde görevini en iyi şekilde yapan ve mücadeleleriyle unutulmayacak futbolcular. Nagatomo da bana bu tınıyı vermekte. Geçen gün Perez mi Nagatomo diye kendime sordum. Burada kasıt hangisi daha iyi değil de acaba Nagatomo'yu da bu kadroya yazar mıyız üzerineydi. Şu ana kadar görünen o ki "görev adamları" takımında yer aldı.

Linnes de o "görev adamları" takımına ekleyebiliriz ama bıraktığı etki bu ayarda değil. Biraz daha sorumsuz yedeklerden diyelim, sistem adamı. Oynatırsın katkı verir, kenarda oturtursun bekler, hakkını yersin ses çıkarmaz ama sahada olduğunda en iyisini vermeye çalışır. Eğer iyi bir düzenden bahsediyorsanız da Linnes çok daha fazlasını yapar. Fatih Terim döneminde yaptığı gibi.

Mariano ise Eboue gibi. Biraz daha isimli futbolcular bunlar, beklentiler de bu anlamda yüksek. Eboue ilk 2 sezonunda müthiş katkı verdi, 3. sezonunda düştü, 4. sezonunda düşünmedik bile. Mariano denilince de Eboue kıyası doğal olarak yapılıyor. İlk sezonlarında verdikleri katkı dahilinde Eboue derim ama Mariano'nun çok daha iyisini yapamayacağı anlamına gelmez bu. Trabzonspor maçı iyi bir ışık oldu, umarım devam eder.


"Mariano iyi bir oyuncu. En güçlü yerimiz Linnes ve Mariano. İkisi de iyi bekler. Farkları var ama ikisi de iyi. Çok profesyoneller. Dolu dolu iki bekimiz var."

Fatih Hoca'nın yorumuna katılıyorum. Rotasyon noktasında en güçlü yanımız sağ bekte ve bu rotasyonu solda da kurmayı başarırsak müthiş olacak. Nagatomo'yu tutmalı ama en az bu ayarda bir sol bek transferi de gerekecek. 

Mariano / Linnes yorumumu okuyanlar hatırlar. Linnes oynasın dediğimde "Mariano oynamalı" diye eleştirildim, Mariano oynasın dediğimde "Linnes oynamalı" denildi. Zamanlama ise tahmin ettiğim gibi oldu ve her iki futbolcuyu da kazandık. Fatih Hoca göreve geldikten sonra Mariano'nun istikrarı sarsıldı ve performans gösteremedi. Bu kalitesiz olduğu anlamına gelmez, yanlış anlamayın. O an Linnes oynamalıydı, forma adaleti bunu söylüyordu. Forma bir noktada Mariano'ya gelecekti zaten, geldi de.

Mariano'nun yetenek eşiği çok daha yüksek. Linnes ise görev adamı, iyi bir alternatif. Kıyas değil, o an hangisi oynaması gerekiyorsa oynar. Mariano'nun kalitesini konuşmaya dahi gerek yok, Trabzonspor maçında büyük fark yarattı ve ligin en iyi sağ beki. Bunu devam ettirmesi mühim nokta, hücumda çok büyük bir artı bu adam. Geriden oyun kurması, hücumda ortaya koyduğu akıl ya da teknik özelliği diyelim, hepsinden var..

6 yorum:

  1. sol ayağının içiyle 3-4 kişinin arasından o topu kalenin ağzına atmak harbiden büyük iş, çok büyük kalite hakkaten, keşke daha genç olsaymış

    YanıtlaSil
  2. Savunmanızda mariano varsa ekstra bir on numara ile oynuyorsunuz demektir! Müthiş bir hücum potansiyeli var ki bunu klasik bekler gibi fiziğiyle değil tamamen yeteneği ve tekniğyle yapıyor.Fenerbahçe maçından önce söylemiştim eğer cezalı olmasaydı Fatih hoca son yarım saatte linnes ı alıp mariano yu koyar o maçta rahatça fişi çekerdi! Çok yazık oldu.Karabük maçında Rodrigez'e attırdığı kafa golünü hatırlayın! Top Class sağ bek pasıdır o pas , orta falan değildi müthişti!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muazzam bir teknik. Hatta böyle bir sağ bekimiz de olmamıştır dahi diyebilirim.

      Sil
  3. Konu dışı..juve-real maçı 3 nisan.belki bu maç ölçüt olmayabilir.kabuslar görmeme neden olan asomoahı ilkez canlı seyrettim.yaptığı birkaç orta ve oyundaki pasifliği.bana kalırsa fazla birşey kaybetmemişiz.hatta nagatomo daha hareketli ve faydacı.tek maç değerlendirilmez tabi ama beklentilerim balkabağına dönüştü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asamoah sanki yeni sezonun yatışına geçti biraz. Inter ile imzaladı, güzel de bir kontrat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir