6 Nisan 2018 Cuma

Zeki Çelik & Galatasaray, rakamlara bakarak "kötü bek" denilmemesi gerekiyor


"Fransa’nın Lille takımı beni transfer etmek istedi. Avrupa’ya gitmeden önce Süper Lig tecrübesini de kazanmam gerektiğini düşünüyorum. Direkt de gidebilirim belli olmaz. Çağlar Söyüncü de Altınordu’dan Almanya’ya gitmişti. Böyle bir örnek de var."

Milli Takım olarak sol / sağ bek anlamında derinlik sıkıntısı var. Bugün itibariyle hala en iyi bekleri Gökhan Gönül / Caner Erkin olarak kabul etmeliyiz. Her iki isim de eski havasında olmamasına rağmen durum böyle. Önemli bir genç jenerasyon var desek de bu pozisyonları sorunlu görüyorum. Zeki Çelik ise sağ bek için beklenti sahibi olunan futbolculardan biri.

İstanbulspor forması giyiyor ve Yalçın Koşukavak'ın ülkemiz futboluna sunduğu isimlerden. Tabi burada Bursaspor altyapısının da altını çizmek lazım. Önemli bir isim olabilir, en azından bu yolda çabaladığını biliyorum. Kariyer hedefinde de önemli bir vizyon var. Lille'nin isteği önemli, bu tarzda başka Avrupa takımlarının da gündemine gelmiştir. Çağlar Söyüncü de alt ligden Bundesliga'ya gitti, zaten bunun altını çizmiş.

TFF 1.Lig'de oynadığı 28 maçta 2 gol 1 asisti var. Bu rakamlara bakarak "kötü bek" kavramı ortaya çıkmaması gerekiyor. Biraz daha savunma özellikleriyle öne çıkan bir bek oyuncusu. Hücum tarafında elbette gelişmesi gereken birçok özelliği bulunuyor. Biraz daha bitirici olabilir mesela, hücum etkinliğini yükseltmesi gerek. Temposunda bir sorun olmasa da hücum özelliklerini yukarı taşıması ve biraz daha dengeye yaklaşması gerekir.

Yalçın Koşukavak da formasyonla oynamayı seven bir teknik adam. Zeki Çelik'i zaman zaman üçlü savunmanın sağında kullandığı oluyor. 21 yaşında ve önemli bir geleceği olacağını düşünüyorum. Şu aşamada da hemen hemen tüm Türkiye peşine düşecektir. Bonservisi için çok büyük rakamlar konuşulmaz ve alan takım için ideal yatırım. Galatasaray adına da doğru hareketlerden biri olacağını düşünüyorum.

Milli Takım'a da yükseldi bu arada, bunun devamı da gelecektir. Yerli ya da Türkiye'den yetişmiş futbolcu kontenjanı noktasında sorunlu olduğumuzu düşünüyorum. Hem geleceği, hem de bu durumu düşünerek hareket etmemiz gerekecek. Ülke içinde de alınabilecek futbolcular zaten belli. Zeki Çelik de en iyi alternatiflerden olur. Mariano gibi bir sağ bekimiz var ve o rotasyonda önemli bir gelişim göstereceğini düşünüyorum. Hücum anlamında gelişmeli derken önündeki isim bu anlamda en iyilerden biri..

2 yorum:

  1. trezeguet,zeki çelik,emre akbaba,bu isimler transfer edilmeli bence + santrafor,orta saha,nagatamo dahil bir sol bek daha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Nagatomo kalsa dahi 1 sol bek daha gerekecek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir